Urban Autism Solutions Συνεργάτες με τη Lyft για να βοηθήσουν νέους ενήλικες με αυτισμό να ξεκινήσουν τη δουλειά

Urban Autism Solutions Συνεργάτες με τη Lyft για να βοηθήσουν νέους ενήλικες με αυτισμό να ξεκινήσουν τη δουλειά

November 29, 2022 0 Von admin
Η UAS βοήθησε τον Τζέρι να βρει δουλειά στο Pete's Fresh Market φέτος.  Ο Τζέρι χρησιμοποιεί το Lyft για να πάει από και προς τη δουλειά.
Η UAS βοήθησε τον Τζέρι να βρει δουλειά στο Pete’s Fresh Market φέτος. Ο Τζέρι χρησιμοποιεί το Lyft για να πάει από και προς τη δουλειά.

Οι νέοι ενήλικες με αυτισμό αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια στην ανταγωνιστική απασχόληση, αλλά για τους μαθητές του δημοσίου γυμνασίου του West Side Chicago που βρίσκουν δουλειά μέσω Λύσεις Αστικού Αυτισμούη πρόσβαση στη μεταφορά δεν είναι ένα από αυτά χάρη σε ένα γενναιόδωρο δώρο από Lyft.

«Ο στόχος μας Lyft Up Το πρόγραμμα είναι να αυξηθεί η πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς για όσους το χρειάζονται», δήλωσε ο Lamar Brown, Κοινοτικός Στρατηγός της Lyft. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Urban Autism Solutions για την άρση των εμποδίων στις μεταφορές για νεαρούς ενήλικες ώστε να φτάσουν στη δουλειά και να υποστηρίξουν τη ζωτική εργασία τους σε όλο το Σικάγο».

Η Urban Autism Solutions συνεργάζεται με νεαρούς ενήλικες από δημόσια λύκεια του West Side Chicago που έχουν αυτισμό και άλλες μαθησιακές διαφορές. Αυτοί οι μαθητές έρχονται στο UAS West Side Transition Academy από τα σχολεία τους για να συμμετάσχουν σε προγράμματα εμβάπτισης στην κοινότητα, να λάβουν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία, να ασχοληθούν με την κοινωνικο-συναισθηματική μάθηση και να αναπτύξουν επικοινωνιακές και μεταβιβάσιμες εργασιακές δεξιότητες. Πολλοί από αυτούς τους μαθητές, ηλικίας από 18 έως 22 ετών, δεν έχουν ακόμη απασχοληθεί. Δεν θα το κάνουν όλοι.

Σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Αυτισμού AJ Drexel, οι νεαροί ενήλικες με αυτισμό έχουν χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους με άλλες αναπηρίες, με μόνο τέσσερις στους 10 να εργάζονται σε ανταγωνιστική απασχόληση στα 20 τους. Δεν είναι κάθε μαθητής που εργάζεται με UAS έτοιμος για απασχόληση. Για αυτούς που είναι, η ομάδα UAS εντοπίζει εργοδότες που είναι πρόθυμοι να προσλάβουν νέους ενήλικες με αυτισμό και σχετικές προκλήσεις και στη συνέχεια συνεργάζεται με φοιτητές για να τους βοηθήσει να προετοιμάσουν το βιογραφικό τους, να υποβάλουν αίτηση. Μόλις προσληφθεί ο φοιτητής, το UAS παρέχει υποστήριξη στην εργασία.

Χάρη στο Lyft, οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν διαδρομές από και προς την εργασία, εξαλείφοντας ένα από τα πιο συνηθισμένα εμπόδια στην απασχόληση για αυτόν τον πληθυσμό.

«Κάθε μαθητής που βοηθάμε να προσληφθεί αντισταθμίζει μια καταστροφική τάση ανεργίας για νέους ενήλικες με αυτισμό και άλλες επικοινωνιακές προκλήσεις», λέει η Heather M. Tarczan, εκτελεστική διευθύντρια της Urban Autism Solutions. «Αλλά αυτό που πραγματικά ραγίζει τις καρδιές μας είναι όταν έχουμε έναν έτοιμο για δουλειά φοιτητή, έναν πρόθυμο δυνητικό εργοδότη, αλλά ο φοιτητής δεν μπορεί να εργαστεί λόγω ανησυχιών σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το γενναιόδωρο δώρο από τη Lyft έχει ουσιαστικά αφαιρέσει αυτό το εμπόδιο και μας επέτρεψε να τοποθετήσουμε περισσότερους μαθητές στις πρώτες τους δουλειές».

Ο 21χρονος Αλεχάντρο είναι ένας από τους μαθητές που χρησιμοποιεί το Lyft για να πάει πίσω και πίσω στη δουλειά.

Η UAS βοήθησε τον Αλεχάντρο, μαθητή στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ray Graham, να εξασφαλίσει δουλειά στην αγορά Walmart Neighborhood Market στη γειτονιά Little Village του Σικάγο τον Ιανουάριο. Δουλεύει φτιάχνοντας παντοπωλεία και φέρνει καρότσια.

Στις επτά το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αλεχάντρο έρχεται στη δουλειά του και στέλνει μήνυμα στον Tucker Kelly, έναν προπονητή για εργασία στην Urban Autism Solutions, για να τον ενημερώσει ότι είναι έτοιμος να ζητήσει μια βόλτα με το Lyft. Χωρίς τον Lyft, ο Alejandro θα έπρεπε να πάρει δύο διαφορετικά λεωφορεία για να επιστρέψει στο σπίτι από τη δουλειά, κάτι που του δίνει μια παύση. «Συνήθως, η οικογένειά μου με παίρνει τα Σαββατοκύριακα, αλλά δεν νιώθω άνετα να παίρνω μόνος μου το λεωφορείο όταν δεν μπορούν να με πάρουν», λέει ο Alejandro.

Μόλις φτάσει το αυτοκίνητο και μπει ο Αλεχάντρο, θα είναι σπίτι σε περίπου 15 λεπτά σε σύγκριση με έως και 45 λεπτά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Μου αρέσει να νιώθω ασφαλής στο αυτοκίνητο», λέει ο Αλεχάντρο. «Περιμένοντας το λεωφορείο και μερικές φορές στο λεωφορείο, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και μερικές φορές έχω άγχος».

Πολλοί μαθητές συνεργάζεται με το Urban Autism Solutions που ζουν σε γειτονιές υψηλής εγκληματικότητας και ορισμένοι γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Μερικοί γονείς απαγορεύουν στον γιο ή την κόρη τους να εργαστεί εάν δεν μπορούν να τους οδηγήσουν από και προς τη δουλειά οι ίδιοι, καθιστώντας την απασχόληση σχεδόν αδύνατη.

Ο Tarczan λέει ότι το να μπορείς να προσφέρεις στους μαθητές δωρεάν βόλτες μέσω του Lyft αλλάζει το παιχνίδι.

«Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας στην ενήλικη ζωή και η απασχόληση είναι ένα τεράστιο μέρος της ενηλικίωσης για κάθε άτομο», λέει ο Tarczan. «Όταν μπορούμε να βάλουμε σε έναν μαθητή την πρώτη του δουλειά και να αφαιρέσουμε αυτό το εμπόδιο στη μεταφορά ενώ θα μεταβεί στη ζωή ως ενήλικας, αυτό θα έχει βαθύ και διαρκή αντίκτυπο σε αυτόν τον νεαρό ενήλικα για τα επόμενα χρόνια».

###

Σχετικά με το Lyft

Lyft ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα μεταφορών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Καθώς ο κόσμος απομακρύνεται από την ιδιοκτησία αυτοκινήτου στη μεταφορά ως υπηρεσία, η Lyft βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της τεράστιας κοινωνικής αλλαγής. Το δίκτυο μεταφορών της περιλαμβάνει το μεγαλύτερο κοινό κοινό δίκτυο κινητικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεντρώνει μερίδιο βόλτας, ποδήλατα, σκούτερ, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και συγκοινωνίες όλα σε μία εφαρμογή. Η Lyft καθοδηγείται αποκλειστικά από την αποστολή της: να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων με τα καλύτερα μέσα μεταφοράς στον κόσμο.

Σχετικά με τις λύσεις Urban Autism

Από την ίδρυσή της το 2012, Λύσεις Αστικού Αυτισμού έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 1.000 νέους ενήλικες μέσω καινοτόμων, προσωποκεντρικών προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην απόκτηση δεξιοτήτων ζωής, την ένταξη στην κοινότητα, την κοινωνική αλληλεπίδραση και την επαγγελματική κατάρτιση. Είτε εξυπηρετούμε μαθητές δημοσίου λυκείου στο West Side Chicago UAS West Side Transition Academy ή στο Growing Solutions Farmή προσφορά ευκαιριών στην ευρύτερη κοινότητα του αυτισμού για κοινωνικοποίηση μέσω μας Δίκτυο 1212 κοινωνικά προγράμματα, η UAS πιστεύει ότι όλοι οι νέοι ενήλικες που ζουν με αυτισμό και άλλες μαθησιακές διαφορές είναι πολύτιμα μέλη της κοινωνίας.