Q&A με τον ιδρυτή του Seattle Farmed Animal Save.  Ελάτε μαζί μας στο Enumclaw!  – NARN – Northwest Animal Rights Network

Q&A με τον ιδρυτή του Seattle Farmed Animal Save. Ελάτε μαζί μας στο Enumclaw! – NARN – Northwest Animal Rights Network

Juli 10, 2017 0 Von admin

Η Kristina Giovanetti είναι η ιδρύτρια του Αποθήκευση εκτρεφόμενων ζώων στο Σιάτλένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελεί μέρος του Το κίνημα Save, μια παγκόσμια προσπάθεια που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 με το Toronto Pig Save. Η ιδέα είναι να δίνουμε μαρτυρία για ζώα που στέλνονται για σφαγή στις δικές μας κοινότητές. Η Kris κρατά προσωπικές αγρυπνίες στη δημοπρασία ζωντανών ζώων του Enumclaw Sales Pavilion εδώ και περίπου ένα χρόνο και καλεί όλους να συμμετάσχουν μαζί της.

Η επόμενη αγρυπνία είναι από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Ιουλίου. Οπως και η πρόσκληση στο Facebook λέει, «Είμαστε μια οργάνωση βάσης, βασισμένη στην αγάπη και ειρηνική. Πιστεύουμε στη μη βία και στη μεταμορφωτική δύναμη της συμπόνιας. Ακολουθούμε μια Τολστοϊκή προοπτική στο ότι δεν πιστεύουμε στην απομάκρυνση από τον πόνο, αλλά αντίθετα να πλησιάσουμε περισσότερο σε αυτό». Είναι μια συγκλονιστική εμπειρία να βλέπεις κοκόρια, χήνες, κουνέλια και άλλους να αγωνίζονται και να φωνάζουν καθώς δημοπρατούνται. Υπάρχουν σχεδόν πάντα μοσχάρια γαλακτοπαραγωγής μιας ημέρας, χοιρίδια, αρνιά και κατσίκια — και μια φορά το μήνα, δημοπρατούν άλογα που πωλούνται για σφαγή.

Είναι επίσης ισχυρό να στέκεσαι στο δρόμο έξω από το περίπτερο με πινακίδες που υπενθυμίζουν στους ανθρώπους ότι τα ζώα δεν ανήκουν σε εμάς, ενθαρρύνοντάς τους να γίνουν vegan και να κορνάρουν για τα γουρούνια. Ένας εκπληκτικός αριθμός ανθρώπων κορνάρει! Πολλοί μας φωνάζουν να «πιάσουμε δουλειά», κάτι που είναι μπερδεμένο και καλό για γέλιο.

Ακολουθεί ένα Q&A με τον Kris για το The Save Movement στο Σιάτλ:

Ο Κρις στέκεται με το "Τα ζώα δεν είναι ιδιοκτησία" υπογράψτε μαζί με τους Ryan και Shannon Hill του Sky's The Limit Sanctuary, Paul and Maggie Bowen και Dave Roers έξω από τη δημοπρασία Enunclaw Live Animal Auction τον Ιούνιο.
Ο Κρις στέκεται με την ταμπέλα «Τα ζώα δεν είναι ιδιοκτησία» δίπλα στο The Limit Sanctuary του Ράιαν και Σάνον Χιλ του Σκάι, τον Πωλ και τη Μάγκι Μπόουεν και τον Ντέιβ Ρόερς έξω από τη δημοπρασία Enunclaw Live Animal Auction τον Ιούνιο.

Τι σας ώθησε να ξεκινήσετε εδώ ένα παράρτημα του The Save Movement;
Τον Ιούνιο του 2016, παρακολούθησα μια ολοήμερη αγρυπνία στο Τορόντο με την Anita, την ιδρύτρια του The Save Movement. Περάσαμε 16 ώρες δίνοντας μαρτυρία έξω από σφαγεία χοίρων, αγελάδων και κοτόπουλου. Τα γουρούνια με επηρέασαν βαθιά – κοιτώντας τους στα μάτια, μπορείς να δεις πραγματικά τον φόβο, μπορείς να αισθανθείς τον πόνο τους με βαθύ τρόπο.

Τα γουρούνια μοιάζουν πολύ με τα σκυλιά και να κλειδώνεις τα μάτια μαζί τους, να τα απλώνεις και να τα χαϊδεύεις σε μια προσπάθεια να προσφέρεις μια στιγμή άνεσης και μετά να βλέπεις το φορτηγό να γυρίζει στο σφαγείο όπου ξέρεις ότι θα σκοτωθούν βάναυσα λίγες στιγμές αργότερα είναι γεγονός που αλλάζει τη ζωή.

Εκείνη την ημέρα στο Τορόντο έγινα ακτιβιστής.

Πότε ξεκινήσατε να πηγαίνετε στη δημοπρασία Enumclaw Live Animal; Τι έχετε δει εκεί;
Όταν επέστρεψα σπίτι, άρχισα αμέσως να ψάχνω μέρη κοντά μου για να συνδεθώ με τα ζώα και να μοιραστώ τις ιστορίες τους. Το πρώτο μου ταξίδι στον αχυρώνα δημοπρασιών στο Enumclaw ήταν τον Ιούλιο του 2016.

Έχω δει τόσα πολλά φρικτά πράγματα εκεί – τα κοτόπουλα μεταφέρονται σε χαρτόκουτα με μερικές τρύπες αέρα στις πλευρές. Υπάρχει μια γυναίκα με πέτρινο πρόσωπο που δουλεύει πάντα τα πουλιά. Μπαίνει μέσα, καρφώνει τα φτερά τους πίσω από την πλάτη τους και τα βγάζει από το κουτί. Τα πουλιά ουρλιάζουν, κυριολεκτικά ουρλιάζουν καθώς τα κρατάει ψηλά και τα κυματίζει στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα καθώς η δημοπράτη δουλεύει το πλήθος και τελικά τα πουλά για 3 έως ίσως 9 δολάρια. Στη συνέχεια, η γυναίκα σπρώχνει το πουλί που ουρλιάζει και τρομοκρατημένο πίσω στο κουτί, με το κεφάλι πρώτα.

Τα αρσενικά μοσχάρια μιας ημέρας μένουν πάντα μαζί μου, στο μυαλό μου, για μέρες αφού τα δω. Έχουν ακόμα ομφάλιους λώρους να κρέμονται από την κοιλιά τους και φαίνονται απολύτως σαστισμένοι. Δεν έχουν ιδέα ότι πωλούνται για να γίνουν μοσχαράκια και θα περάσουν τις επόμενες εβδομάδες αλυσοδεμένοι σε ένα κλουβί και στη συνέχεια θα σκοτωθούν.

Αυτό το μέρος πουλά αρνιά και κατσικάκια, επίσης. Τα μωρά είναι πάντα πολύ δύσκολο να τα δεις. Αλλά νομίζω ότι οι ξοδευμένες αγελάδες γαλακτοπαραγωγής είναι οι πιο σπαρακτικές από όλες. Είναι απολύτως δέρμα και οστά – φαίνεται ότι δεν έχουν ταΐσει για εβδομάδες. Το σώμα τους είναι αδυνατισμένο και έχουν μεγάλους, πρησμένους μαστούς. Αλλά είναι το βλέμμα στα μάτια τους και ο τρόπος με τον οποίο κρεμούν το κεφάλι τους που απλώς ξεσκίζουν την καρδιά μου. Αυτά τα γλυκά, ευγενικά όντα έχουν εμποτιστεί ξανά και ξανά και τους έκλεβαν τις γάμπες τους κάθε φορά. Τα σώματά τους έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και ωθήθηκαν απολύτως στο όριο. Και όταν η παραγωγή γάλακτος αρχίζει να μειώνεται, οι κτηνοτρόφοι σταματούν να τα ταΐζουν και μετά τα πουλάνε για σφαγή για να γίνουν φτηνό κρέας χάμπουργκερ. Είναι απολύτως ανατριχιαστικό να τα βλέπεις.

Τι σημαίνει για εσάς να δίνετε μαρτυρία καθώς αυτά τα ζώα πωλούνται; Ποια είναι η δύναμη της μαρτυρίας;

Το να δίνεις μαρτυρία είναι να είσαι παρών μπροστά στην αδικία και να προσπαθείς να βοηθήσεις. Όταν δίνουμε μαρτυρία, γινόμαστε η κατάσταση – συνδεόμαστε με ολόκληρο το σώμα και το μυαλό μας. Και από αυτό προκύπτει η δράση. Ο σκοπός της μαρτυρίας είναι να προσφέρει αγάπη και συμπόνια σε αυτά τα ζώα, να μοιραστεί τις ιστορίες τους, να δείξει την πραγματικότητα της κτηνοτροφίας, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν τη σύνδεση. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει, ώστε να πάρουν την απόφαση να σταματήσουν να το υποστηρίζουν.
Πώς αντιδρά ο κόσμος στη διαμαρτυρία; Πώς πιστεύετε για τις εκκλήσεις να «πιάσω δουλειά»;

Έχουμε περίπου ίσο αριθμό υποστηρικτικών και θυμωμένων ανθρώπων, και πολλοί άνθρωποι απλώς περνούν χωρίς καμία ορατή ή ηχητική αντίδραση. Οι υποστηρικτικοί άνθρωποι θα κορνάρουν με φιλικό τρόπο και θα δώσουν ένα μπράβο. Οι θυμωμένοι μας δείχνουν το μεσαίο δάχτυλό τους και μας φωνάζουν. Το σχόλιο «να βρω δουλειά» είναι πολύ περίεργο για μένα γιατί το ακούμε συνέχεια, και το έχω ακούσει σε εφημερίες σε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι αυτό που πραγματικά λένε είναι ότι πρέπει να κάνουμε κάτι εποικοδομητικό με τον χρόνο μας.

Υπάρχουν επίσης σφαγεία κοντά στο Σιάτλ; Πού βρίσκονται και τι γνωρίζετε για αυτούς;

Ναι, υπάρχουν δύο σφαγεία μέσα σε μια ώρα από το Σιάτλ που ερευνήσαμε και θα κάνουμε αγρυπνίες. Και οι δύο βρίσκονται βόρεια της πόλης, γύρω από το Stanwood και το όρος Vernon. Το σφαγείο κοτόπουλου Draper Valley σκοτώνει περισσότερα από 800.000 κοτόπουλα κάθε εβδομάδα.

Σκοπεύετε να κάνετε αγρυπνίες και στα σφαγεία;

Απολύτως! Μαθαίνουμε τα χρονοδιαγράμματα των φορτηγών και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε αγρυπνίες εκεί ψηλά.

Αποθήκευση εκτρεφόμενων ζώων στο Σιάτλ

Ακολουθήστε το Seattle Farmed Animal Save στο Facebook και επάνω Ίνσταγκραμκαι γίνετε μέλος της Kris στο Enumclaw το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Εάν τύχει να βρεθείτε στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο, θα μιλήσει επίσης στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο στο Διεθνές Συνέδριο για τα Δικαιώματα των Ζώων.