Humans@Centre: το πρώτο βήμα προς μια επιτυχημένη μεταμόρφωση

[email protected]: το πρώτο βήμα προς μια επιτυχημένη μεταμόρφωση

Januar 12, 2023 0 Von admin

Υπάρχουν πολλές μακροοικονομικές τάσεις που προκαλούν αλλαγές και διαταραχές και επιταχύνουν την ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου με τον οποίο κάνουμε επιχειρήσεις και αναπτύσσουμε.

  • Αλλαγή γενεών στο χώρο εργασίας: Οι baby boomers μεταβαίνουν στη σύνταξη. Οι Millennials και η Gen Z που τους αντικαθιστούν έχουν σημαντικά διαφορετικές προσδοκίες από τους χώρους εργασίας και τους οργανισμούς τους.
  • Η υιοθέτηση ESG γίνεται επιτραπέζιο στοίχημα: Το 2020, το 85% των επενδυτών θεώρησε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα διακυβέρνησης (ESG) όταν λάμβαναν οικονομικές αποφάσεις.
  • Η τεχνολογία και τα εργαλεία ψηφιακής συνεργασίας επεκτείνονται: Η ανάπτυξη στον παγκόσμιο ψηφιακό χώρο εργασίας είναι σημαντική, υπολογίζεται σε σύνθετο ετήσιο ρυθμό 21% έως το 2028.
  • Ελλείψεις δεξιοτήτων: Η έρευνα EY 2022 Work Reimagined αποκάλυψε ότι το τελευταίο έτος, το 68% των εργοδοτών σημείωσε ότι ο κύκλος εργασιών των εργαζομένων έχει αυξηθεί. Ταυτόχρονα, το 75% των εργοδοτών εξετάζει μέτριες έως εκτεταμένες αλλαγές στη μάθηση και τις δεξιότητες σύμφωνα με τη μελέτη Physical Return and Work Reimagined της EY.
  • Πληθωρισμός και κίνδυνος ύφεσης: Ο πληθωρισμός του Καναδά, για παράδειγμα, επιταχύνθηκε στο 8,1% τον Ιούνιο του 2022 – το υψηλότερο των τελευταίων 20 ετών.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις αυτή τη στιγμή. Πριν από δύο χρόνια, έμοιαζαν πολύ διαφορετικά, με τα lockdown για τον COVID να κυλά σε όλο τον κόσμο. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε με βεβαιότητα τι θα αντιμετωπίσουν οι οργανισμοί σε δύο χρόνια από τώρα.

Πρόσφατο EY Board Risk Survey δείχνει ότι το 83% των μελών του διοικητικού συμβουλίου πιστεύει ότι οι διαταραχές της αγοράς γίνονται όλο και πιο επιδράσεις και το 87% πιστεύει ότι γίνονται όλο και πιο συχνές. Αποδεικνύοντας αυτό, πριν από 50 χρόνια, περισσότερο από το 80% της αξίας του ισολογισμού των εταιρειών του Fortune 500 ήταν φυσικό — όπως εγκαταστάσεις, εξοπλισμός και απόθεμα. Σήμερα, περισσότερο από το 85% της αξίας του ισολογισμού του Fortune 500 αποτελείται από «άυλα περιουσιακά στοιχεία» — πνευματική ιδιοκτησία, αξία επωνυμίας και μια σειρά από πράγματα που συνδέονται στενότερα με το ανθρώπινο κεφάλαιο παρά με το φυσικό και χρηματοοικονομικό κεφάλαιο5.

Οπως και Τύχη Τόσο εύστοχα το έθεσε: «Οι άνθρωποι είναι οι σημερινοί οδηγοί αξίας». 5 Είναι απίθανο ότι πριν από 50 χρόνια οι ηγέτες θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει ότι οι άνθρωποι ως οδηγός αξίας θα ήταν ο κανόνας. Είτε πρόκειται για την ανάκαμψη από την πανδημία, την προετοιμασία για μια ύφεση, την αλλαγή επιχειρηματικών μοντέλων, την αντιμετώπιση ελλείψεων ταλέντων ή την εξέλιξη για να ταιριάξει με τη διαταραχή του κλάδου: χωρίς κρυστάλλινη σφαίρα, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει. Οι οργανισμοί βρίσκονται σε μια συνεχή κατάσταση εξέλιξης και αναστάτωσης.

Όλα αυτά υποδεικνύουν την ανάγκη οικοδόμησης μιας θεμελιώδους νοοτροπίας ανάπτυξης και αλλαγής της ικανότητας στον ιστό των οργανισμών — προσεγγίζοντας τον μετασχηματισμό όχι ως μια άσκηση «ένα και τελειωμένο», αλλά ως μια συνεχή εξέλιξη. Θέτοντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο των προσπαθειών μετασχηματισμού και υιοθετώντας νέους τρόπους προσαρμογής της τεχνολογίας, της συνεργασίας και της μάθησης, οι ηγέτες μπορούν να οικοδομήσουν μια νοοτροπία ανάπτυξης και ευελιξία στον ιστό του οργανισμού τους, προετοιμάζοντας τους εαυτούς τους για ό,τι ακολουθήσει. Βρισκόμαστε στην ανθρώπινη ψηφιακή εποχή.