HOA Property Management: 2023 Trends –

HOA Property Management: 2023 Trends –

März 1, 2023 0 Von admin

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις τάσεις της HOA Property Management. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια άνοδο στις λύσεις τεχνολογίας και δεδομένων για τους διαχειριστές ακινήτων HOA. Αυτές οι τάσεις θα συνεχιστούν το 2023.

Καθώς περισσότερες ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού υιοθετούν ψηφιακές λύσεις, οι διαχειριστές ακινήτων μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους παρέχοντας παράλληλα καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες. Επιπλέον, με την αυξανόμενη ζήτηση για πράσινες τεχνολογίες, οι φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές πιθανότατα θα γίνουν πιο δημοφιλείς.

Αυτό το άρθρο θα διερευνήσει τις κορυφαίες τάσεις που αναμένεται να διαμορφώσουν τις HOA το 2023 και μετά.

Ανάπτυξη HOA

Καθώς η αγορά κατοικίας συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία, είναι πιθανό να δημιουργηθούν περισσότερες ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού (HOAs) το 2023. Με αυξημένη ζήτηση για ποιοτική και οικονομικά προσιτή στέγαση, θα εμφανιστούν πολλές νέες εξελίξεις που απαιτούν υπηρεσίες διαχείρισης HOA.

Επιπλέον, με τη μετανάστευση στα προάστια να αυξάνεται λόγω των ευκαιριών εργασίας από απόσταση, οι HOA γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς για την παροχή κοινών ανέσεων όπως πισίνες και πάρκα.

Αυτή η τάση θα συνεχιστεί το 2023 καθώς περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να εγκατασταθούν σε προαστιακές περιοχές με πρόσβαση σε εγκαταστάσεις αναψυχής που παρέχονται από τις HOA.

Πιο αποτελεσματική επικοινωνία

Οι Ενώσεις Ιδιοκτητών Κατοικιών (HOAs) παρέχουν έναν μηχανισμό για τα μέλη να αυτοδιοικηνούν την κοινότητά τους και να βασίζονται στην αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των διοικητικών συμβουλίων, των ιδιοκτητών και του προσωπικού.

Ένα αποτελεσματικό σύστημα επικοινωνίας είναι απαραίτητο για μια HOA να επιτύχει τους στόχους της. Όταν γίνει σωστά, αυτό:

  • Επιτρέπει στα συμβούλια να συζητούν θέματα με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό πριν λάβουν αποφάσεις.
  • Διευκολύνει την ικανότητα των ιδιοκτητών να επικοινωνούν με το διοικητικό συμβούλιο και άλλα μέλη του HOA.
  • Διευκολύνει το προσωπικό να μοιράζεται πληροφορίες μεταξύ τους και με τα μέλη του HOA.

Χωρίς μια αξιόπιστη πλατφόρμα επικοινωνίας, μπορεί να προκύψουν παρεξηγήσεις. Οι αποφάσεις μπορεί επίσης να καθυστερήσουν ή να ανατραπούν λόγω έλλειψης πληροφοριών και οι βασικές εργασίες ενδέχεται να μην ολοκληρωθούν.

Πολλοί HOA επενδύουν τώρα σε λύσεις ψηφιακής επικοινωνίας, όπως διαδικτυακά φόρουμ, συστήματα ιδιωτικών μηνυμάτων, εργαλεία τηλεδιάσκεψης και εφαρμογές ομαδικής συνομιλίας για να καλύψουν αυτές τις απαιτήσεις.

Αυτές οι τεχνολογίες επιτρέπουν ταχύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών και ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των διοικητικών συμβουλίων και των ιδιοκτητών ή του προσωπικού. Οι λύσεις ψηφιακής επικοινωνίας παρέχουν επίσης καλύτερη εποπτεία σημαντικών εγγράφων, όπως πρακτικά συνεδριάσεων ή οικονομικές εκθέσεις, που μπορούν εύκολα να μοιραστούν μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών χωρίς να ανησυχείτε για θέματα ασφάλειας.

Επιπλέον, αυτές οι υπηρεσίες συχνά συνοδεύονται από πρόσθετες λειτουργίες, όπως η αυτοματοποίηση εργασιών, που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον φόρτο εργασίας μεμονωμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου ή του προσωπικού, ενώ τους επιτρέπουν να παραμένουν ενημερωμένοι με βασικές εξελίξεις εντός του HOA.

Όλα τα μέρη που εμπλέκονται σε μια HOA έχουν το κίνητρο να αναζητήσουν πιο συχνές και αποτελεσματικές πλατφόρμες επικοινωνίας, οι οποίες θα οδηγούσαν σε καλύτερα αποτελέσματα για όλους τους εμπλεκόμενους. Η επένδυση σε νέες ψηφιακές λύσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη βελτίωση της λειτουργίας ενός HOA διασφαλίζοντας παράλληλα μεγαλύτερη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης εντός του οργανισμού.

Υψηλότερα Έξοδα

Σημαντική αύξηση δαπανών θα αντιμετωπίσουν φέτος οι Ενώσεις Ιδιοκτητών Κατοικιών (ΣΟΑ). Με τους νέους κανονισμούς και το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, οι HOA θα πρέπει να αναμένουν ότι θα αντιμετωπίσουν άνευ προηγουμένου οικονομικό στρες τα επόμενα χρόνια, εάν δεν είναι προετοιμασμένοι.

Από τις νομικές αμοιβές έως τα έξοδα συντήρησης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί οι οργανισμοί θα πρέπει να προσαρμόσουν τις πρακτικές τους στον προϋπολογισμό εάν θέλουν να παραμείνουν στη ζωή. Επιπλέον, η αυξημένη ζήτηση για στέγαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερους φόρους ιδιοκτησίας και άλλες σχετικές χρεώσεις, προσθέτοντας περαιτέρω πίεση στα οικονομικά της HOA.

Κατανοώντας τους πιθανούς κινδύνους που υπάρχουν και λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα τώρα, οι HOA μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν οικονομικά σταθεροί καθ‘ όλη τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου. Μια Εταιρεία Διαχείρισης HOA μπορεί επίσης να βοηθήσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της HOA να διαχειριστούν το κόστος λειτουργίας των κοινοτήτων τους το 2023.

Μπορούν να βοηθήσουν να βρουν τρόπους για να έχουν την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής και να διασφαλίσουν ότι όλα κυλούν ομαλά. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα για όλους τους εμπλεκόμενους, γεγονός που διευκολύνει τη διαχείριση των οικονομικών.

Λογισμικό διαχείρισης HOA

Το λογισμικό διαχείρισης της ένωσης ιδιοκτητών σπιτιού (HOA) μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να βοηθήσει τους HOA να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και οικονομικά. Χρησιμοποιώντας την αυτοματοποίηση και τον εξορθολογισμό κοινών διαδικασιών, το λογισμικό διαχείρισης HOA μπορεί να μειώσει το χρόνο και την εργασία που σχετίζεται με τη διαχείριση εργασιών όπως η λογιστική, η μισθοδοσία, η συντήρηση εγκαταστάσεων, η είσπραξη τελών, η παρακολούθηση της συμμόρφωσης με περιορισμούς πράξεων και άλλες διοικητικές λειτουργίες.

Αυτό μπορεί να σημαίνει λιγότερη χειρωνακτική εργασία, λιγότερες κουραστικές διαδικασίες γραφειοκρατίας και πιο αποτελεσματική χρήση των πόρων σε όλα τα τμήματα. Εκτός από τη διευκόλυνση της διαχείρισης για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της HOA, αυτό οδηγεί επίσης σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους για τον οργανισμό.

Επειδή το λογισμικό διαχείρισης HOA απλοποιεί τις λειτουργικές διαδικασίες, μπορεί να μειώσει δραστικά το κόστος που σχετίζεται με τις ώρες προσωπικού που απαιτούνται για τη διατήρηση των λειτουργιών.

Μειώνοντας τον χρόνο του προσωπικού που δαπανάται σε κοσμικές εργασίες, όπως η επεξεργασία εγγράφων ή η εισαγωγή δεδομένων και αντικαθιστώντας τον με αυτοματοποιημένες ψηφιακές λύσεις που είναι πιο γρήγορες και ακριβείς από τις μη αυτόματες διαδικασίες, οι HOA μπορούν να εξοικονομήσουν κόστος εργασίας, παρέχοντας παράλληλα άριστη εξυπηρέτηση.

Επιπλέον, επειδή το λογισμικό διαχείρισης HOA βοηθά τους HOA να παραμείνουν στην κορυφή των οικονομικών τους γρήγορα και με ακρίβεια, μπορούν να λάβουν καλύτερες οικονομικές αποφάσεις σχετικά με το πού θα διαθέσουν κεφάλαια, κάτι που τους βοηθά να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον προϋπολογισμό τους.

Με αυξημένη ορατότητα στα οικονομικά τους, οι HOA μπορούν να αξιοποιήσουν τα κεφάλαιά τους με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο για να διασφαλίσουν ότι έχουν αρκετά χρήματα για υλικά και υπηρεσίες σε μια εποχή που αυτά τα έξοδα συχνά φαίνονται να είναι απαγορευτικά αυξημένου κόστους.

Το λογισμικό διαχείρισης HOA παρέχει επίσης στους κατοίκους πρόσβαση σε μια διαδικτυακή πύλη που τους επιτρέπει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες όπως υπόλοιπα λογαριασμών ή επερχόμενες εκδηλώσεις χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνούν απευθείας με μέλη του διοικητικού συμβουλίου – εξοικονομώντας επιπλέον πόρους προσωπικού.

Συνολικά, χρησιμοποιώντας το λογισμικό HOA, οι σημερινές ενώσεις μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και να εξοικονομούν χρήματα στο κόστος λειτουργίας, ακόμη και όταν τα υλικά και οι υπηρεσίες γίνονται όλο και πιο ακριβά.

Αυξημένη Δραστηριότητα Διαφωνιών

Με την άνοδο των αόριστων ευέλικτων προγραμμάτων εργασίας και των απομακρυσμένων εργαζομένων, ο περισσότερος χρόνος που αφιερώνεται στο σπίτι λόγω των αλλαγών που έχουμε δει θα επηρεάσει αναμφισβήτητα τις κοινότητες HOA.

Με αυξημένη αίσθηση κοινοτικής παρουσίας, είναι πιθανό να αυξηθούν οι διαφωνίες μεταξύ γειτόνων. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει διαφωνίες σχετικά με το θόρυβο, την κυκλοφορία, τη συντήρηση ιδιοκτησίας και άλλα ζητήματα που προκύπτουν συνήθως σε κατοικίες.

Ακόμη και με πρωτόκολλα και συμφωνίες για τη διασφάλιση της ειρήνης και της αρμονίας μέσα σε αυτές τις κοινότητες, τέτοιες εντάσεις μπορεί να προκαλέσουν εχθρότητα μεταξύ των κατοίκων, οδηγώντας σε περαιτέρω διαφωνίες.

Ας υποθέσουμε ότι ένας Σύλλογος HOA χρειάζεται βοήθεια για να παρακολουθεί διαφωνίες ή παράπονα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας επιτροπής παραβάσεων ή πρόσληψης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων.

Περιβαλλοντική Συνείδηση

Το 2023, οι κοινότητες σε εθνικό επίπεδο αρχίζουν να αναλαμβάνουν δράση και να κάνουν τους χώρους διαβίωσής τους πιο πράσινους. Καθώς οι περιβαλλοντικές ανησυχίες γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες, οι ενώσεις ιδιοκτητών κατοικιών (HOA) σε όλη τη χώρα λαμβάνουν μέτρα για να αποκτήσουν μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση.

Εγκαθιστούν ηλιακούς συλλέκτες σε σπίτια και κοινοτικά κτίρια για να δημιουργήσουν πιο πράσινους χώρους. Οι HOA βρίσκουν επίσης τρόπους για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και να προωθήσουν τη βιωσιμότητα της κοινότητας. Επιπλέον, οι νόμοι της πολιτείας έχουν αλλάξει για να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες HOA να κάνουν αυτές τις πράσινες αλλαγές.

Για παράδειγμα, ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν πλέον στους HOA να εγκαθιστούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό περιλαμβάνει ηλιακούς συλλέκτες χωρίς να απαιτείται έγκριση από όλα τα μέλη της ένωσης. Με αυξημένη πρόσβαση σε πόρους και υποστήριξη από τις πολιτειακές κυβερνήσεις, οι HOA μπορούν να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την κατεύθυνση να γίνουν πιο πράσινες και καθαρότερες.

συμπέρασμα

Καθώς η βιομηχανία διαχείρισης ακινήτων της Ένωσης Ιδιοκτητών Κατοικιών (HOA) αναπτύσσεται, τα συμβούλια και οι διαχειριστές της HOA πρέπει να ενημερώνονται για τις τρέχουσες τάσεις. Το 2023, θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις λύσεις που βασίζονται στην τεχνολογία. Αυτές θα περιλαμβάνουν διαδικτυακές πύλες και εφαρμογές για κινητά για να διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των ιδιοκτητών.

Επιπλέον, τα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων θα γίνουν πιο δημοφιλή ως τρόποι για την καλύτερη κατανόηση των αναγκών των κοινοτήτων για παροχή πιο στοχευμένων υπηρεσιών. Τέλος, οι εικονικές εκδηλώσεις θα παραμείνουν δημοφιλείς λόγω της ευκολίας και της οικονομικής τους αποδοτικότητας.

Παραμένοντας μπροστά από αυτές τις αναδυόμενες τάσεις, οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων HOA μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν ανταγωνιστικές σε αυτήν την ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά.