Όταν αρχίζουν τα κομπλιμέντα για την απώλεια βάρους –

Όταν αρχίζουν τα κομπλιμέντα για την απώλεια βάρους –

Dezember 27, 2022 0 Von admin

Αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε αρκετά ενδιαφέροντα στο γυμναστήριο. Έχω ακούσει και κρυφακούω κομπλιμέντα για την απώλεια βάρους από άτομα στο γυμναστήριο και απλά δεν είμαι σίγουρος τι να σκεφτώ για όλα αυτά. Θέλω να πω, είχα κομπλιμέντα σε όλη τη διαδρομή από διαφορετικούς ανθρώπους στη ζωή μου, αλλά αυτά γίνονται όλο και πιο συχνά και από απροσδόκητα άτομα… που δεν ξέρω καν!

Πριν από την εικόνα στα 369,8 λίβρες Πριν από την εικόνα (πλευρά) στα 369,8 λίβρες

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι πηγαίνω στο τοπικό γυμναστήριο YMCA για περίπου ενάμιση χρόνο. Παρακολουθώ μαθήματα για περίπου ένα χρόνο και δουλεύω σκληρά με τον προπονητικό μου συνεργάτη από τον Φεβρουάριο, έτσι οι άνθρωποι εκεί γύρω με έχουν δει να πηγαίνω από περίπου 340 λίβρες στο τρέχον βάρος μου, 207 λίβρες. Με έχουν παρακολουθήσει να μεταμορφώνω το σώμα και το μυαλό μου από το να κάθομαι στο NuStep (ξαπλωμένο stepper) στον διάδρομο (αργός ρυθμός) στα μαθήματα (5-6 ημέρες την εβδομάδα) στο τρέχον πρόγραμμα προπόνησης με βάρη και στο τρέξιμο στον διάδρομο . Με έχουν δει να ιδρώνω και να παλεύω και με έχουν δει να γελάω και σχεδόν να κλαίω. Υποθέτω ότι είναι φυσικό να ΕΙΔΟΥΝ πραγματικά τη μεταμόρφωσή μου και να αρχίσουν να αναγνωρίζουν ότι είμαι σε αυτήν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όχι απλώς κάποιος που εντάχθηκε από μια ιδιοτροπία και τα παράτησε μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες. Με εκπλήσσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα αφιερώνουν χρόνο για να μου κάνουν ένα κομπλιμέντο!

Ημέρα Χειρουργείου 30/12/15

Όπως ανέφερα, οι άνθρωποι στην καθημερινότητά μου (φίλοι και οικογένεια) μου κάνουν κομπλιμέντα για την απώλεια βάρους σε τακτική βάση και ενώ μου πήρε πολύ χρόνο για να το συνηθίσω και να δεχτώ τα κομπλιμέντα (τις περισσότερες φορές), δυσκολεύομαι μερικές φορές με την αποδοχή της προόδου που έχω κάνει. Σήμερα το πρωί, στην πραγματικότητα, ο σύντροφός μου στην προπόνηση είπε «είσαι τόσο αδύνατος» και εγώ απλώς χαμογέλασα και είπα «ευχαριστώ». Εννοώ, είμαι ακόμα πάνω από 200 κιλά, οπότε είναι δύσκολο να θεωρώ τον εαυτό μου «κοκαλιάρη»! Αλλά, αφού έχασα περίπου 135 κιλά, ήρθε η ώρα να δεχτώ αυτά τα κομπλιμέντα με χάρη και ευγνωμοσύνη και να τα δω πραγματικά για αυτό που αξίζουν – αληθινή καλοσύνη και θαυμασμό για τη σκληρή δουλειά που καταβάλλω.
Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, όταν μια κυρία διακήρυξε στο γυμναστήριο, „Hey skinny mini“, γέλασα, αλλά είπα „ευχαριστώ!“ και χαμογέλασε και την εκτίμησε που το είπε…και το είπε επίσης πολύ δυνατά για να μπορούν να ακούσουν οι άλλοι. 🙂
Και χθες, όταν άκουσα την ίδια κυρία να λέει, «έπρεπε να την είχες δει όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά, τα πάει περίφημα!», χαμογέλασα από μέσα και κράτησα το κεφάλι μου λίγο ψηλότερα και έτρεξα λίγο πιο γρήγορα στον διάδρομο.
Τότε, σήμερα, όταν ένας μεγαλύτερος κύριος με σταμάτησε για να μου πει, «αν χάσεις άλλο, δεν θα είσαι παρά σκιά», είπα «ευχαριστώ» και του είπα για την ιστορία μου και πόσα είχα χάσει. Ο φίλος του που καθόταν δίπλα του (που συνήθιζε με το NuStep τα «παλιά») είπε, «πρέπει να είσαι περήφανος για αυτή την ιστορία και να την πεις σε όποιον θα ακούσει» και είπα «Θα το κάνω!».
Και έτσι, ένιωσα κίνητρο να επιστρέψω σε αυτό το ιστολόγιο που έχει τόσο σοβαρά εγκαταλειφθεί και να πω την ιστορία μου ξανά και ξανά για όποιον θα ακούσει/διαβάσει. Δουλεύω σκληρά και θα χάσω αυτά τα τελευταία 30-40 κιλά και θα συνεχίσω να τρέχω και να σηκώνω βάρη και να κάνω ό,τι μπορώ για να παραμείνω υγιής.

Εάν πηγαίνετε γυμναστήριο ή αν παρατηρήσετε ότι κάποιος εργάζεται σκληρά για να πετύχει τους στόχους του, θυμηθείτε να του το πείτε όποτε μπορείτε. Πείτε τους ότι είστε περήφανοι και ότι αναγνωρίζετε τις προσπάθειές τους και τους ενθαρρύνετε να συνεχίσουν. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο πολύ αυτό το άτομο μπορεί να χρειαζόταν αυτή την ενθάρρυνση και μια άλλη ώθηση για να συνεχίσει να κινείται.
Πώς αντιδράτε όταν αρχίζετε να ακούτε κομπλιμέντα για την απώλεια βάρους; Είστε επίσης φιλοφρονήσεις;