Χτίζοντας ένα ντους ζούγκλας στη γη μας στην Κόστα Ρίκα

Χτίζοντας ένα ντους ζούγκλας στη γη μας στην Κόστα Ρίκα

Januar 4, 2023 0 Von admin

Μια σύντομη ανακεφαλαίωση

Τώρα, ξέρω ότι είστε εδώ για να διαβάσετε για το ντους μας στη ζούγκλα. αλλά πρώτα, θέλω να δώσω κάποιο πλαίσιο σχετικά με το γιατί βρισκόμαστε στην Κόστα Ρίκα και πώς φτάσαμε εδώ.

Το 2020, ο σύζυγός μου Siya και εγώ αγοράσαμε μισό στρέμμα γης σε μια νέα οικολογική κοινότητα στην Κόστα Ρίκα. Το κομμάτι μας από αυτή τη ζούγκλα στην πλαγιά του βουνού είναι απλώς γυμνό έδαφος. χωρίς σπίτι, χωρίς τρεχούμενο νερό, χωρίς ρεύμα, Νάντα. Ό,τι χτίζουμε στη γη πρέπει να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί από την αρχή.

Προετοιμαζόμενοι για τη μεγάλη μας μετακόμιση, πουλήσαμε το σπίτι μας στον Καναδά και τα περισσότερα από τα υπάρχοντά μας μετακομίσαμε Το Airstream του 1976 που ονομάζεται Λούνα. Ο σύζυγός μου και εγώ, μαζί με την 3χρονη κόρη και τον σκύλο μας Άτλαντα, περάσαμε όλο το 2021 και μέρος του 2022 ταξιδεύοντας στον Καναδά και τις ΗΠΑ, φορώντας τα ελαστικά της Airstream και γέμιζε με οικογενειακές αναμνήσεις. Το οδικό μας ταξίδι τελείωσε στη Φλόριντα, όπου στείλαμε το Airstream μας και τα πάντα μέσα στην Κόστα Ρίκα! Τα logistics πίσω από αυτό είναι ειλικρινά άξια βραβείων. Ήταν αρκετά το ταξίδι μέχρι τώρα.

Alegria Village San Mateo Costa Rica

Σχεδιάζοντας το σπίτι μας στη ζούγκλα και το ντους ζούγκλας

Τώρα που βρισκόμαστε στην Κόστα Ρίκα, μένουμε σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι κοντά στη γη μας, ενώ σχεδιάζουμε μια δομή για να ζήσει το Airstream μας. Όπως πολλοί από εμάς αυτές τις μέρες, η σχεδιαστική μας έμπνευση προέρχεται από Pinterest. Περάσαμε τόσες πολλές νύχτες στριμωγμένοι γύρω από τον φορητό υπολογιστή μας, συγκεντρώνοντας έμπνευση για αυτό που σύντομα θα είναι σπίτι. Μπορείτε να δείτε τον πίνακα του Jungle House εδώ.

Δεδομένου ότι είχαμε ήδη μια ιδέα για το σχεδιασμό του σπιτιού μας, προσλάβαμε έναν μηχανικό για να δημιουργήσει τα σχεδιαγράμματα αυτού που θα ήταν τελικά το καταφύγιό μας στην Airstream. Τώρα, αυτή δεν είναι απλώς μια βαρετή κατασκευή με απλή στέγη. Μιλάμε για yoga-shala vibes. αχυρένια στέγη, εξωτερική κουζίνα, σαλόνι, πλυσταριό, τουαλέτα και τεράστια σοφίτα. Χρησιμοποιούμε τοπικά υλικά και συγχωνεύουμε το τοπίο στο σχέδιο. Αυτό θα είναι το σπίτι μας για τα επόμενα δύο χρόνια και στη συνέχεια θα γίνει ενοικιαζόμενος χώρος. Περισσότερα για αυτό όμως αργότερα…

Όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε τη διάταξη της γης μας, το πρώτο πράγμα στο οποίο συμφωνήσαμε και οι δύο ήταν ένα υπαίθριο ντους. Αυτό είναι ένα παιδικό όνειρο για τη Siya και εγώ. Θα ήταν απλά ΛΑΘΟΣ να μετακομίσουμε σε έναν τροπικό παράδεισο και να ΜΗΝ φτιάξουμε ένα υπαίθριο ντους. Φυσικά, αρχίσαμε να καρφιτσώνουμε κάθε εκπληκτικό υπαίθριο ντους που συναντήσαμε μέχρι να βρούμε έναν νικητή. Αυτή είναι η έμπνευσή μας και νομίζω ότι το καταφέραμε με το τελικό αποτέλεσμα.

Προμήθειες ντους εξωτερικού χώρου ζούγκλας

Αυτό είναι το πρώτο μας έργο κατασκευής στην Κόστα Ρίκα, επομένως είναι μια μαθησιακή εμπειρία. Δεν υπάρχουν τεράστιες οικιακές αποθήκες τριγύρω, οπότε αρκεστείτε σε ό,τι μπορείτε να βρείτε. Πήγαμε με σωληνώσεις από γαλβανισμένο χάλυβα ½”, καθώς οι σωλήνες χαλκού δεν πωλούνται στο κατάστημα σιδηρικών στο Atenas της Κόστα Ρίκα. Θέλαμε αυτό το ντους να είναι κομψό αλλά και να ταιριάζει με το φυσικό του περιβάλλον. Γι‘ αυτό επιλέξαμε να δουλέψουμε με μπαμπού. Οι τοίχοι από μπαμπού που στρέφονται προς τα μέσα, δίνουν μια οικεία εμπειρία με τη ζούγκλα ενώ καθαρίζετε. Μπορείτε να αισθανθείτε τον ήλιο και τον άνεμο στο γυμνό σώμα σας ενώ παρακολουθείτε τούκαν και κολίβρια να πετούν ψηλά από πάνω.

Γνωρίζαμε ότι οι σωληνώσεις θα ήταν μέρος της ορατής δομής, αλλά η ιδέα του Siya ήταν να περιβληθούν οι σωληνώσεις σε μπαμπού, ώστε να ενσωματώνονται οπτικά στους τοίχους. Παραγγείλαμε όλο το μπαμπού από μια τοπική εταιρεία που ονομάζεται Μπαμπούτικο, μια οικογενειακή επιχείρηση με εξειδίκευση στην κατασκευή επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης με μπαμπού τοπικής προέλευσης. Πληρώσαμε 300 $ για τους τοίχους από μπαμπού και άλλα 25 $ παράδοση… αξίζει τον κόπο!

Ενσωματώνει το ντους χεριών Nebia by Moen Quattro

Θέλαμε να δουλέψουμε με το μπαμπού γιατί είναι ένα βιώσιμο δομικό υλικό, πολύ ανθεκτικό και καλλιεργείται τοπικά εδώ στην Κόστα Ρίκα. Αυτή η κατασκευή ντους δεν πρέπει απλώς να είναι όμορφη, αλλά να γίνεται με περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο τρόπο. Έχοντας αυτό κατά νου, είχαμε την τέλεια κεφαλή ντους για να μας προσφέρει μια εμπειρία που μοιάζει με σπα, εξοικονομώντας ταυτόχρονα νερό – Nebia της Moen Quattro Hand Shower. Αν δεν έχετε κάνει ντους κάτω από την κεφαλή ντους Nebia πριν, χάνετε! Εμείς εγκαταστήσαμε ένα στο Airstream μας καθώς και το σπίτι μας στον Καναδά. Τώρα, προσθέτουμε το ντους χεριών Nebia by Moen Quattro στο ντους ζούγκλας μας!

Μερικά από τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του Nebia by Moen Quattro Hand Shower περιλαμβάνουν:

  • Χρησιμοποιείτε το μισό νερό που θα κάνατε με ένα τυπικό σύστημα ντους ΧΩΡΙΣ να θυσιάσετε την άνεση.
  • Μέχρι σήμερα, η κοινότητα Nebia έχει εξοικονομήσει πάνω από 400 εκατομμύρια γαλόνια νερού!
  • Το Nebia by Moen Quattro έχει 4 διαφορετικές λειτουργίες ψεκασμού, οπότε υπάρχει κάτι για όλους!
  • Είναι εξαιρετικό για το πλύσιμο του παιδιού σας (ή του σκύλου!) και είναι κατασκευασμένο με εξαρτήματα Ocean Recycled Plastic.
  • Είναι εξαιρετικά εύκολο στην εγκατάσταση.
  • Είναι προσιτό, ξεκινώντας από μόλις 119 $.

Περιλάβαμε επίσης το διπλό ράφι Nebia, το Quick Dry Earth Mat, το Self-Care Kit και τις πετσέτες μπάνιου για να ολοκληρώσουμε το υπαίθριο ντους ζούγκλας. Μπορείς αγοράστε όλα τα προϊόντα Nebia εδώ και χρησιμοποιήστε το NEBIASUMMER για να αποκτήσετε το 10% όλων των προϊόντων Nebia. Ισχύει μόνο μέχρι τον Ιούλιο.

Βάζοντας όλα τα κομμάτια μαζί

Μόλις βάλαμε τα υδραυλικά στη δουλειά και παραδόθηκε ο τοίχος από μπαμπού, ενώσαμε όλα τα κομμάτια και βρεθήκαμε! Ολόκληρη αυτή η κατασκευή συγκεντρώθηκε στην πίσω αυλή του ενοικιαζόμενου σπιτιού μας σε ένα Σαββατοκύριακο. Αποφασίσαμε να το χτίσουμε εδώ γιατί δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό στη γη μας ακόμα. Αλλά ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι για να περιμένουμε να φτιάξουμε το ντους, οπότε αποφασίσαμε να το κάνουμε στο ενοικιαζόμενο σπίτι μας. Τελικά, θα μεταφέρουμε το ντους της ζούγκλας μας στη γη μας όπου θα μένει μόνιμα.

Το πιο δύσκολο μέρος της συνολικής κατασκευής ήταν η μετακίνηση του τοίχου από μπαμπού 200 λιβρών στη σπειροειδή θέση του. Το πιο εύκολο μέρος ήταν η τοποθέτηση του ντους χεριών Nebia. Αυτό το μέρος κράτησε μόνο λίγα λεπτά. Μπορεί να τσιρίξαμε λίγο όταν ανοίξαμε το ντους για πρώτη φορά. Τότε ήρθε η ώρα να βρέξουμε, και είναι εξίσου μαγικό όσο φανταζόμασταν ότι θα ήταν…

Για να ζήσετε την πρώτη μου εμπειρία ντους σε υπαίθρια ζούγκλα σε ένα ντους που κατασκευάσαμε, κάντε κλικ στην αναπαραγωγή στο παρακάτω βίντεο:


Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στη Nebia για τη χορηγία αυτής της ανάρτησης. Όλες οι σκέψεις και οι απόψεις είναι δικές μας.