Συμβουλές για την πώληση του σπιτιού σας μετά τις διακοπές

Συμβουλές για την πώληση του σπιτιού σας μετά τις διακοπές

Januar 6, 2023 0 Von admin

Πώληση σπιτιού

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να σκέφτονται το νέο έτος ως μια εποχή για να κάνετε μια νέα αρχή και ένα από τα πιο τολμηρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να πουλήσετε το σπίτι σας. Ενώ τείνουμε να έχουμε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια των διακοπών, μόλις τελειώσουν οι γιορτές, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια καλή τιμή για το τρέχον σπίτι σας και να βρείτε το σπίτι ή το διαμέρισμα των ονείρων που πάντα θέλατε.

Ωστόσο, η μετακόμιση μπορεί να προσθέσει περιττό άγχος σε μια ήδη αγχωτική περίοδο διακοπών. Έτσι, για να σώσετε τη λογική σας, πρέπει να είστε έξυπνοι σχετικά με το πώς πουλάτε το σπίτι σας και να μεταφέρετε τα υπάρχοντά σας από το σημείο Α στο σημείο Β. Εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε μετά τις διακοπές, σκεφτείτε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό.

Σκέψεις για την πώληση του σπιτιού σας μετά τις διακοπές

Ναι, οι διακοπές μπορεί να είναι μια αγχωτική περίοδος, αλλά, καθώς πλησιάζει ο νέος χρόνος, μπορεί να είναι η τέλεια στιγμή για να πουλήσετε το σπίτι σας.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τη χαρά της εποχής, συνήθως δεν σκέφτονται να πουλήσουν το σπίτι τους αυτή τη στιγμή, ακόμα κι αν το σκοπεύουν στο μέλλον. Ωστόσο, οι άνθρωποι που πρέπει να αγοράσουν ένα νέο σπίτι θα ψάχνουν όλο το χρόνο. Διαθέτοντας το ακίνητό σας στην αγορά τώρα, θα έχετε λιγότερο ανταγωνισμό από άλλους πωλητές — έτσι θα μπορούσατε να βρείτε έναν αγοραστή γρηγορότερα τον Ιανουάριο από ό,τι τον Ιούλιο. Επιπλέον, όταν υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός και λιγότερα σπίτια για αγορά, θα μπορούσατε να λάβετε κάποιες ανταγωνιστικές προσφορές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερη τιμή πώλησης.

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, η υπομονή θα είναι απαραίτητη, καθώς μπορεί να υπάρχουν λιγότεροι αγοραστές, συνολικά, οπότε το σπίτι σας μπορεί να είναι στην αγορά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι πολλοί τραπεζίτες και στεγαστικοί δανειστές μπορεί να βρίσκονται σε διακοπές, επομένως η διαδικασία πώλησης μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, είναι πιθανό να υπάρχουν τουλάχιστον μερικοί πεινασμένοι δανειστές που θα είναι ακόμα ανοιχτοί για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Σκεφτείτε πού θέλετε να ζήσετε

Σε περίπτωση που δεν έχετε βρει ακόμα ένα νέο σπίτι για να μετακομίσετε μόλις πουλήσετε, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε την έρευνά σας. Είτε είσαι μετακομίζει σε διαμέρισμα ή ένα σπίτι, σκεφτείτε την πόλη όπου μπορεί να θέλετε να ζήσετε και κάντε ένα ταξίδι εκεί έξω. Η περίοδος των γιορτών είναι μια καλή περίοδος για να επισκεφθείτε γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι σπίτι, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς είναι η περιοχή όταν υπάρχει άφθονη κίνηση και φασαρία. Είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε μια ρεαλιστική εικόνα του πώς μπορεί να είναι να ζεις εκεί.

Σκεφτείτε να προσλάβετε έναν κτηματομεσίτη που μπορεί να σας δείξει ακίνητα στην περιοχή, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τον τύπο των σπιτιών που σας αρέσουν και, αν ερωτευτείτε ένα, κάντε μια προσφορά.

Ρυθμίζοντας τον εαυτό σας για την επιτυχία

Εάν σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και αποφασίσετε να πουλήσετε, τότε θα θέλετε να ξεκινήσετε τις κατάλληλες προετοιμασίες γύρω από τις γιορτές, ώστε να μπορέσετε να προσελκύσετε πιθανούς αγοραστές αμέσως το νέο έτος. Ακόμη και οι πιο αργοί μήνες θα φέρουν ανταγωνισμό στην αγορά κατοικίας, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα επιλεγμένα πλαίσια πριν καταχωρήσετε το σπίτι.

Ξεκινήστε προγραμματίζοντας μια επιθεώρηση σπιτιού κατά τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο, εάν η επιθεώρηση φέρει στο φως τυχόν ζητήματα που θα πρέπει να διορθώσετε πριν καταχωρήσετε το σπίτι σας, μπορείτε να τα φροντίσετε πριν έρθει η επόμενη χρονιά. Αν και μπορεί να έχει λίγο κρύο αυτή την εποχή, είναι επίσης σημαντικό να βελτιώσετε την ελκυστικότητά σας. Προσθέστε μια νέα στρώση χρώματος στο εξωτερικό του σπιτιού σας, κόψτε τυχόν απείθαρχους θάμνους και κάντε τις απαραίτητες επισκευές στην οροφή και την επένδυση.

Μόλις καταχωρίσετε το σπίτι σας, είναι μια σοφή ιδέα να λάβετε όλα τα κατάλληλα έγγραφα για την πώληση του σπιτιού σας. Θα χρειαστεί να βρείτε το αρχικό σας συμβόλαιο πώλησης, την αξιολόγηση, τις δηλώσεις υποθηκών, τα αρχεία ασφάλισης του ιδιοκτήτη σπιτιού και τυχόν αρχεία επισκευής και συντήρησης σπιτιού.

Δεδομένου ότι ποτέ δεν ξέρετε πότε ένας πιθανός αγοραστής μπορεί να δείξει ενδιαφέρον για το ακίνητό σας, είναι καλή ιδέα να το κάνετε ψηφιοποιήσει όλα αυτά τα έγγραφα και τοποθετήστε τα σε μια μονάδα USB, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά αμέσως. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σαρώνοντας τα φυσικά έγγραφα στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια ταξινομώντας τα σε ισχύοντες φακέλους, ώστε να μην ψάχνετε για τα απαραίτητα αρχεία όταν τα χρειάζεστε περισσότερο.

Η έξυπνη συσκευασία είναι το κλειδί

Το λιγότερο συναρπαστικό μέρος της πώλησης του σπιτιού σας είναι η μεγάλη συσκευασία που απαιτείται για να αδειάσετε το σπίτι σας και να μεταφέρετε τα υπάρχοντά σας στο νέο σας μέρος.

Ωστε να κάντε αυτή τη σημαντική κίνηση εύκολη, πάρτε το δωμάτιο με δωμάτιο. Πηγαίνετε σε κάθε χώρο και εξετάστε κάθε στοιχείο. Αποφασίστε τι θέλετε να φέρετε και τι μπορείτε να δωρίσετε ή να πουλήσετε σε κάποιον άλλο που μπορεί να το χρειαστεί περισσότερο. Ένας τρόπος για να αποκτήσετε το κίνητρο για να διατηρήσετε μόνο ένα κλάσμα από αυτά που έχετε είναι να αφιερώσετε χρόνο σε αυτό υπολογίστε το κόστος που σχετίζεται με τη μετακίνηση εκτός κράτους, ειδικά το κόστος ενός κινούμενου φορτηγού. Όσο μικρότερο είναι το φορτηγό, τόσο χαμηλότερη είναι η τιμή. Επιπλέον, θα χρειαστεί να προσλάβετε μεταφορείς και, εάν έχετε περισσότερα για μεταφορά, τότε θα κοστίσει περισσότερο.

Οι πιθανότητες είναι καλές να υπάρχουν πολλά αντικείμενα σε κάθε δωμάτιο που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε πλέον. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην ντουλάπα. Κοιτάξτε τα ρούχα σας και σκεφτείτε να δωρίσετε οποιαδήποτε ρούχα που δεν έχετε φορέσει τον τελευταίο χρόνο. Αν περνούσες κάθε σεζόν και δεν φορούσες κάτι, το πιθανότερο είναι να μην το ξαναφορέσεις, οπότε άφησέ το πίσω.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε πολλά από τα έπιπλα στο σπίτι σας. Τα περισσότερα κομμάτια είναι ογκώδη, δύσκολα στη μεταφορά και καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο κινούμενο φορτηγό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φέρετε τόσο πολλά από τα πράγματά σας μαζί. Σκεφτείτε αν αυτά τα τρέχοντα έπιπλα θα ταιριάζουν με τη διακόσμηση του νέου σας σπιτιού ή αν θέλετε να πάτε με ένα εντελώς διαφορετικό στυλ. Πουλήστε ή δωρίστε αυτό που δεν χρειάζεστε πλέον.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν κάποια προνόμια για να πουλήσετε το σπίτι σας και να μετακομίσετε μετά τις διακοπές. Λάβετε υπόψη τις συμβουλές και τις συμβουλές που έχετε μάθει εδώ και θα μπορούσατε να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά σε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι.