Πώς να διευθύνετε τη δική σας επιχείρηση ξενώνα με βιώσιμο τρόπο

Πώς να διευθύνετε τη δική σας επιχείρηση ξενώνα με βιώσιμο τρόπο

Januar 9, 2023 0 Von admin
Πώς να διευθύνετε τη δική σας επιχείρηση ξενώνα

Η λειτουργία μιας επιχείρησης ξενώνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη βιομηχανία της φιλοξενίας. Οι ξενώνες είναι προσιτές, μπορούν να εξαντληθούν από ένα μονόκλινο δωμάτιο και προσφέρουν μια ποικιλία υπηρεσιών που τους κάνουν δημοφιλείς στους ταξιδιώτες. Αλλά η λειτουργία ενός ξενώνα είναι επίσης πρόκληση. Πρέπει να διαχειριστείτε τα οικονομικά, να βεβαιωθείτε ότι οι καλεσμένοι σας είναι ευχαριστημένοι και να παρακολουθείτε τη συντήρηση και τις επισκευές — όλα αυτά διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η επιχείρησή σας είναι βιώσιμη και κερδοφόρα. Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει σε μερικά από τα βασικά βήματα για να διευθύνετε με επιτυχία τη δική σας επιχείρηση ξενώνα.

Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία

Δεν μπορείτε να επιτύχετε ως διαχειριστής ξενώνα εάν η τοποθεσία σας είναι πολύ μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται η δράση. Εάν ο ξενώνας σας βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, είναι πολύ πιθανό να μην περάσει κανείς και να μείνει μαζί σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εισόδημα για εσάς και ένας άδειος ξενώνας που περιμένει τους επισκέπτες που δεν φτάνουν ποτέ. Ακόμα κι αν ο ξενώνας σας βρίσκεται κοντά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, αν είναι πολύ μακριά από τα μέσα μαζικής μεταφοράς (τρένα, λεωφορεία κ.λπ.), τότε δεν θα μπορούν να φτάσουν πολλά άτομα εύκολα, πράγμα που σημαίνει λιγότερες κρατήσεις για εσάς .

Τώρα ας μιλήσουμε για την ασφάλεια και την ασφάλεια, κάθε καλή τοποθεσία θα πρέπει να είναι αρκετά ασφαλής, ώστε όλοι οι επισκέπτες να νιώθουν άνετα να μένουν τη νύχτα χωρίς να ανησυχούν μήπως κλέψουν ή ληστέψουν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται κάποιος είναι να τον ξυπνήσουν άγνωστοι που περιφέρονται έξω από το παράθυρο του υπνοδωματίου τους στις 3 τα ξημερώματα, ενώ προσπαθούν να κοιμηθούν. Τέλος, τα ενοίκια και τα εύρη τιμών θα πρέπει να είναι προσιτά, ώστε ακόμη και οι ταξιδιώτες με σακίδια με περιορισμένους προϋπολογισμούς να μπορούν να αντέξουν οικονομικά να μείνουν εκεί μία φορά κάθε λίγους μήνες όταν χρειάζονται περισσότερο χώρο από αυτόν που παρέχει ένας ξενώνας άλλες φορές (όπως όταν έρχεται η οικογένεια).

Δώστε προτεραιότητα στη βιωσιμότητα

Λοιπόν, καταρχάς, οι πρακτικές βιωσιμότητας θα βοηθήσουν τη φήμη του ξενώνα σας. Οι ταξιδιώτες συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την ηθική των ταξιδιωτικών τους εμπειριών. Θέλουν να ξέρουν ότι η διαμονή τους σε έναν ξενώνα βελτιώνοντας τους εαυτούς τους ως κοινωνικά υπεύθυνη επιχείρηση είναι κάτι περισσότερο από το να κερδίζουν χρήματα. θέλουν να ξέρουν ότι υποστηρίζουν κάτι που νιώθουν καλά όταν στηρίζουν τα χρήματα που έχουν κερδίσει με κόπο.

Έτσι, η εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών, όπως η άμεση ανακύκλωση (και η πρόσβαση σε αυτούς τους κάδους), η μείωση των απορριμμάτων μέσω κομποστοποίησης ή η χρήση βιοαποικοδομήσιμων υλικών αντί πλαστικών όποτε είναι δυνατόν και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπου είναι δυνατόν – είναι όλα αυτά που θα κάνουν τους πιθανούς επισκέπτες να χαλαρώσουν και να κάνουν νιώθουν ακόμα πιο άνετα να διανυκτερεύσουν μαζί σας από ποτέ.

Προσφέρετε ανέσεις φιλικές προς το backpacking

Οι παροχές του ξενώνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες. Όταν ένας επισκέπτης κάνει check-in σε έναν ξενώνα, δεν χρειάζεται να ανησυχεί μήπως στρώσει μόνος του το κρεβάτι του ή να καθαρίσει τον εαυτό του. Μπορούν να χαλαρώσουν και να επικεντρωθούν στο να απολαύσουν την εμπειρία του να βρίσκονται σε ένα νέο μέρος.

Μερικοί ξενώνες κάνουν πρωινό self-service διαθέσιμο, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν κάτι γρήγορα πριν ξεκινήσουν την ημέρα τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν μένετε σε έναν ξενώνα κοντά σε ένα δημοφιλές αξιοθέατο και θέλετε να ξεκινήσετε νωρίς τις περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Επενδύστε σε έπιπλα και εξοπλισμό υψηλής ποιότητας

Όσον αφορά την επίπλωση του ξενώνα σας, έχετε μερικές επιλογές. Μπορεί να μπορείτε να αγοράσετε μεταχειρισμένα έπιπλα με χαμηλό κόστος, αλλά έχετε κατά νου ότι εάν δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα χρήματα από τα ίδια τα πραγματικά έπιπλα. Τα μεταχειρισμένα έπιπλα ξενώνα είναι συχνά φθαρμένα και έχουν δει καλύτερες μέρες. Είναι επίσης πιο δύσκολο να πουλήσεις όταν αποφασίζεις να κλείσεις οριστικά την επιχείρησή σου.

Εάν η αγορά καινούργιων είναι πιο βολική, λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μόνο βιώσιμα υλικά όταν κατασκευάζουν νέα έπιπλα. Αυτό σημαίνει ότι θα διαρκέσουν περισσότερο και θα είναι ευκολότερα στο περιβάλλον μας από άλλες επιλογές που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Όταν ψωνίζετε για κρεβάτια και στρώματα, αναζητήστε στρώματα ξενοδοχείων online γιατί αυτά θα σας δώσουν περισσότερο χτύπημα για τα χρήματα. Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μακροχρόνια χρήση από πολλούς επισκέπτες με την πάροδο του χρόνου χωρίς να τα φθείρονται γρήγορα (κάτι που θα οδηγούσε σε αυτές τις ακριβές επισκευές που αναφέρονται παραπάνω).

Συμμετέχετε τους ντόπιους

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε έναν βιώσιμο ξενώνα είναι να είστε φιλικοί με την τοπική σας κοινότητα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια ποικιλία μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τοπικών υλικών και προϊόντων στον ξενώνα. Εάν χτίζετε έναν νέο ξενώνα από την αρχή, χρησιμοποιήστε τοπική ξυλεία και άλλους πόρους για να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο. Εάν διαχειρίζεστε μια υπάρχουσα επιχείρηση, αναζητήστε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα χρησιμοποιώντας πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

Μπορείτε επίσης να προσλάβετε τοπικούς εργάτες για εργασίες συντήρησης γύρω από την ιδιοκτησία (π.χ. καθαρισμός) και δραστηριότητες όπως π.χ μαθήματα μαγειρικής ή βραδιές παιχνιδιών όπου τα μέλη του προσωπικού διδάσκουν τους επισκέπτες για τον πολιτισμό της γύρω περιοχής. Αυτό βοηθά στην οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ ταξιδιωτών και ντόπιων που οδηγεί απευθείας σε.

Επιπλέον, επιλέξτε να εισάγετε τρόφιμα και ποτά από τις γύρω περιοχές αντί να τα αγοράσετε σε κοντινή απόσταση (ή ακόμα καλύτερα – καλλιεργώντας τα δικά σας!). Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν απροσδόκητες συνέπειες από την εισαγωγή ξένων υλικών σε ένα οικοσύστημα όπως τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται σε καλλιέργειες κοντά σε ποτάμια που ξεβράζονται σε φυσικές υδάτινες οδούς δημιουργώντας τοξικά φύκια.

Θα εξοικονομήσει χρήματα, καθώς λιγότερος χρόνος ταξιδιού σημαίνει χαμηλότερο κόστος που σχετίζεται με τη μεταφορά αγαθών σε μεγάλες αποστάσεις. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσλάβετε ένα άτομο που ειδικεύεται ειδικά στην προμήθεια τοπικών προϊόντων, όταν είναι δυνατόν, επειδή κάθε περιοχή έχει μοναδικές γεύσεις διαθέσιμες μόνο τοπικά.

Δημιουργήστε μια αίσθηση κοινότητας

Ως ιδιοκτήτης ξενώνα, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια κοινωνική ατμόσφαιρα που ενθαρρύνει τους επισκέπτες να συναναστραφούν και να εμπλακούν στην κοινότητά σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό οργανώνοντας ομαδικές δραστηριότητες, διοργανώνοντας πολιτιστικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις ή προσκαλώντας ντόπιους στον ξενώνα. Εάν είστε αρκετά δημιουργικοί και εξωστρεφείς, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εμπειρία που θα κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά.

συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, η λειτουργία μιας επιχείρησης ξενώνα δεν είναι μόνο καλή για την τσέπη σας αλλά και για το περιβάλλον. Θα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να βοηθήσετε το περιβάλλον ταυτόχρονα όταν έχετε τη δική σας επιχείρηση ξενώνα.