Πώς να διασφαλίσετε ότι οι προσπάθειές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υστερούν πίσω από τους ανταγωνιστές σας

Πώς να διασφαλίσετε ότι οι προσπάθειές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υστερούν πίσω από τους ανταγωνιστές σας

März 10, 2023 0 Von admin

Αισθάνεστε ότι οι προσπάθειές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υστερούν, σαν να βρίσκεστε στην προϊστορική περιοχή και περιφέρεστε με τους δεινόσαυρους;

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πήγα στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και ενώ κοίταζα τα απολιθώματα των δεινοσαύρων πριν από εκατομμύρια χρόνια, άρχισα να σκέφτομαι πώς σχετίζεται με τις αναρτήσεις πολλών δικηγορικών γραφείων και ατόμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νομικός κλάδος τείνει να υστερεί σε σχέση με άλλους – ειδικά στα social media. Πολλές εταιρίες δημοσιεύουν το ίδιο ξηρό περιεχόμενο συγχαρητηρίων για τον εαυτό τους (όπως «Είναι τιμή και ταπεινότητα που ονομαζόμαστε για άλλη μια φορά σε Super Lawyers…»), το οποίο δεν βοηθά στη διαφοροποίησή τους ή στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων ή της προβολής τους.

Αλλά αν ακολουθείτε όλους τους άλλους και δεν καινοτομείτε, διατρέχετε τον κίνδυνο να εξαφανιστείτε – όπως οι δεινόσαυροι.

Λοιπόν τι κάνεις?

Ξεκινήστε κοιτάζοντας τους ανταγωνιστές σας και δείτε τι κάνουν καλά (και όχι τόσο καλά) για να βρείτε ευκαιρίες.

Βάλτε το κοινό σας πρώτο, είτε δημοσιεύετε περιεχόμενο στη σελίδα της εταιρείας σας στο LinkedIn είτε στη δική σας προσωπική σελίδα, και χτίστε τη στρατηγική περιεχομένου σας γύρω από μια στρατηγική με επίκεντρο τον πελάτη.

Ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν χαμηλή αφοσίωση στις αναρτήσεις τους στο LinkedIn επειδή κάνουν το περιεχόμενό τους αποκλειστικά για τον εαυτό τους. Δεν υπάρχει τίποτα για τον αναγνώστη.

Δοκιμάστε αυτό ως στρατηγική σας:

  • Κάνε το για αυτούς όχι εσύ.
  • Δώστε ελεύθερα. Αυτό σημαίνει παροχή περιεχομένου αξίας.
  • Να είστε αυθεντικοί. Χρησιμοποιήστε την αφήγηση και μην είστε υπερβολικά αυτοδιαφημιζόμενοι.
  • Οδηγήστε με συγκίνηση και ιστορίες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό παρουσιάζοντας τους ανθρώπους σας στις αναρτήσεις σας και όχι κάνοντας κάθε ανάρτηση σχετικά με τις νίκες σας.

Θυμηθείτε ότι πουλάμε υπηρεσίες σε ανθρώπους και οι άνθρωποι θέλουν να συναλλάσσονται με αυτούς που γνωρίζουν και τους αρέσουν και εμπιστεύονται.

Οι εποχές του βαρετού επιχειρηματικού περιεχομένου έχουν περάσει. Σκεφτείτε το μάρκετινγκ σήμερα ως επιχείρηση για τον άνθρωπο. Οι άνθρωποι θέλουν να συναλλάσσονται με άτομα που γνωρίζουν, τους αρέσουν και εμπιστεύονται και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάνουν αυτό που κάνετε, γι‘ αυτό βεβαιωθείτε ότι είστε στην κορυφή του μυαλού μαζί τους παρέχοντας περιεχόμενο υψηλής αξίας που επιδεικνύει την εμπειρία σας εκτός από η προσωπικότητά σου.

Εδώ είναι ένα άρθρο με ιδέες για το πώς μπορείτε δημιουργήστε περιεχόμενο μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να γίνει ακόμα και viral.

Τι πιστεύετε για αυτές τις ιδέες; Έχετε πάει επίσης σε αυτό το μουσείο; Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Ακολουθησε με Ίνσταγκραμ, LinkedIn, Κελάδημα και το blog μου. Εγγραφείτε στο my ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για συμβουλές μάρκετινγκ και κοινωνικών μέσων.