Πώς η ποικιλομορφία στο χώρο εργασίας, η ισότητα και οι πρακτικές ένταξης προάγουν την ψυχική υγεία

Πώς η ποικιλομορφία στο χώρο εργασίας, η ισότητα και οι πρακτικές ένταξης προάγουν την ψυχική υγεία

Januar 15, 2023 0 Von admin

Διαφορετικότητα, ισότητα και ένταξη @ Desjardins

Στο Desjardins συμπεριλαμβάνονται όλοι ανεξαιρέτως. Η εταιρεία είναι περήφανη για τον τρόπο που, ως οργανισμός, αντικατοπτρίζει τα μέλη και τους πελάτες της μέσω της διαφορετικότητάς της – μια θεμελιώδης αξία που εμπλουτίζει την κοινωνία.

Ως χρηματοοικονομικός συνεταιρισμός και κοινωνικοοικονομικός ηγέτης, ο Desjardins βλέπει τη διαφορετικότητα ως πηγή δύναμης, πιστεύοντας ότι οι διαφορές ως προς το φύλο, την εθνικότητα, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, την ηλικία, την εμπειρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τη σωματική ικανότητα πρέπει να τιμούνται. και αυτές οι διαφορές κάνουν τον οργανισμό ισχυρότερο. Με την προώθηση της DEI στο χώρο εργασίας, η Desjardins πιστεύει ότι μπορεί να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες των μελών και των πελατών της, των εργαζομένων και των κοινοτήτων της.

Υποστήριξη διαφορετικών ομάδων

Ορατές μειονότητες, πολιτιστικές κοινότητες και αυτόχθονες πληθυσμοί

Ο Desjardins προσπαθεί να εκπροσωπεί τις κοινότητες που εξυπηρετεί. Γι‘ αυτό υποστηρίζει πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν ότι το εργατικό της δυναμικό είναι πραγματικά πολυσχιδές. Οι προσπάθειες για την προώθηση ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς περιλαμβάνουν:

γυναίκες

Οι γυναίκες είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Desjardins. Ο συνιδρυτής του, Dorimène Desjardins, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του συνεταιρισμού στις αρχές του 20ου αιώνα.

Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες για πρόοδο. Ο Desjardins δεσμεύεται να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών σε ηγετικές θέσεις. Επί του παρόντος, το 59% των διευθυντών είναι γυναίκες.

Ο οργανισμός ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναπτύξουν τις ηγετικές τους δυνατότητες και να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες στην εργασία. Μέσω της ομάδας δικτύωσης γυναικών, Ενδυνάμωση των Γυναικώνοι υπάλληλοι και οι διευθυντές μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, να δικτυωθούν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Νεολαία

Η Desjardins προσφέρει θέσεις εργασίας για φοιτητές, θέσεις μερικής απασχόλησης και πρακτική άσκηση επί πληρωμή σε διάφορους τομείς. Οι νέοι μπορούν να επωφεληθούν από έναν ενθαρρυντικό χώρο εργασίας όπου προσαρμόζονται τα προγράμματα σπουδών.

Το πρόγραμμα Young Intern Director δίνει σε νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διοικητικό συμβούλιο (χωρίς δικαίωμα ψήφου). Οι ασκούμενοι αρχίζουν να εργάζονται μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και δημιουργούν ένα πολύτιμο δίκτυο επαγγελματικών επαφών για να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν την καριέρα τους.

LGBTQ+ κοινότητα

Το Desjardins προωθεί ένα υγιές, ασφαλές και σεβαστό περιβάλλον εργασίας όπου άτομα κάθε ταυτότητας και προσανατολισμού μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, η LGBTQ+ επιτροπή της εργάζεται για να κάνει το Desjardins έναν χώρο εργασίας πιο χωρίς αποκλεισμούς, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση και στοχεύοντας θέματα που επηρεάζουν το προσωπικό, τα μέλη και τους πελάτες.

Νευροποικιλομορφία και αναπηρία

Η εταιρεία δεσμεύεται να διασφαλίζει ότι όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες της. Τα ΑΤΜ, τα κτίρια και οι ιστότοποι είναι όλα προσβάσιμα.

Διαθέτει διαδικασίες και συνεργασίες για να διευκολύνει την πρόσληψη και την ενσωμάτωση νευροαποκλίνων ατόμων. Συνεργάζεται με την Action main-d’œuvre Inc., έναν οργανισμό που παρέχει εξειδικευμένη βοήθεια για την απασχόληση και υπηρεσίες διατήρησης της εργασίας σε άτομα με αυτισμό ή διανοητική αναπηρία. Είναι επίσης συνεργάτης του Conseil québécois des entreprises adaptées και συνεργάζεται με εταιρείες που οδηγούν στην ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο χώρο εργασίας.