Ποια είναι η Ιεραρχία των Εγγράφων HOA;  –

Ποια είναι η Ιεραρχία των Εγγράφων HOA; –

März 1, 2023 0 Von admin

Οι Ενώσεις ιδιοκτητών κατοικιών (HOAs) έρχονται με κάτι περισσότερο από μια απλή αίσθηση κοινότητας. Έχουν επίσης ένα σύνολο κανόνων και κανονισμών. Ωστόσο, οι λεπτές λεπτομέρειες μπορούν εύκολα να γίνουν συντριπτικές τόσο για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου όσο και για τους ιδιοκτήτες σπιτιού!

Για να διασφαλίσετε ότι το HOA σας λειτουργεί ομαλά χωρίς καμία σύγχυση στην πορεία, πρέπει να καταλάβετε ποια έγγραφα έχουν προτεραιότητα στην ένωση της γειτονιάς σας.

Πολλά έγγραφα συνοδεύονται από το να είσαι κάτοικος κοινότητας, διευθυντής ένωσης ιδιοκτητών σπιτιού (HOA) ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου της HOA. Και μερικές φορές, είναι δύσκολο να παρακολουθείτε ποιο έγγραφο έχει προτεραιότητα.

Είναι οι συμφωνίες και οι περιορισμοί (C&R); Η δήλωση συγκυριαρχίας ή ένωση ιδιοκτητών σπιτιού; Οι κανόνες και οι κανονισμοί;

Αυτό το άρθρο θα αναλύσει την ιεραρχία των εγγράφων HOA και θα εξηγήσει ποιο είναι το άλλο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα!

Η Ιεραρχία Εγγράφων HOA

Ακολουθούν τα έγγραφα, κατά σειρά προτεραιότητας, που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια HOA για να διέπει τις ενέργειές της:

Ομοσπονδιακοί και κρατικοί νόμοι

Στην κορυφή της ιεραρχίας βρίσκονται οι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί νόμοι. Αυτά αντικαθιστούν οποιαδήποτε έγγραφα HOA, επομένως είναι απαραίτητο να διασφαλίσετε ότι η κοινότητά σας συμμορφώνεται με αυτά. Οι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί νόμοι είναι αρκετά απλοί. Ακολουθούν τα διατάγματα και τα καταστατικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα διατάγματα είναι νόμοι που εγκρίνονται από μια κυβέρνηση της πόλης ή της κομητείας, ενώ τα καταστατικά είναι νόμοι που εγκρίνονται από ένα νομοθετικό σώμα της πολιτείας. Αυτοί οι νόμοι συνήθως ασχολούνται με τον καθορισμό των ζωνών, τους οικοδομικούς κώδικες και τις διατάξεις σχετικά με τον θόρυβο.

Θυμηθείτε λοιπόν, σε συγκρούσεις μεταξύ εγγράφων HOA και ομοσπονδιακών ή πολιτειακών νόμων, να ακολουθείτε πάντα το νόμο.

HOA Plat/Χάρτης

Στη συνέχεια, έχουμε την πλάκα ή τον χάρτη HOA. Αυτό το έγγραφο είναι ένα σχέδιο για την κοινότητα και δείχνει τη θέση των πραγμάτων όπως οι γραμμές ιδιοκτησίας, οι δουλειές και οι κοινόχρηστοι χώροι. Η πλάκα ή ο χάρτης είναι ζωτικής σημασίας γιατί μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση διαφορών μεταξύ γειτόνων και του HOA.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ο γείτονάς σας θέλει να χτίσει έναν φράχτη, αλλά πιστεύετε ότι θα παραβιάσει τη γραμμή ιδιοκτησίας σας. Μπορείτε να κοιτάξετε την επιφάνεια ή τον χάρτη για να δείτε ποιος έχει δίκιο και να αποφύγετε μια δαπανηρή νομική μάχη.

Δήλωση Συμφώνων, Προϋποθέσεων και Περιορισμών (CC&R)

Μετά την πλάκα ή τον χάρτη, έχουμε τη Διακήρυξη Συμφώνων, Προϋποθέσεων και Περιορισμών (CC&Rs). Το έγγραφο αυτό καθορίζει τους κανόνες για τη λειτουργία και τη χρήση του ακινήτου από τα μέλη. Είναι δεσμευτικές για όλα τα μέλη της HOA και εκτελεστές από την ένωση.

Οι CC&R μπορούν να τροποποιούνται από καιρό σε καιρό με την ψηφοφορία των μελών. Αυτές οι τροποποιήσεις απαιτούν την έγκριση της πλειοψηφίας των μελών της HOA.

Ορισμένες HOA διαθέτουν επίσης επιτροπές αρχιτεκτονικής αναθεώρησης που εξετάζουν και εγκρίνουν τις αλλαγές στο σπίτι εκ των προτέρων. Αυτό το έγγραφο στοχεύει στην προώθηση αρμονικών σχέσεων μεταξύ των μελών και στην προστασία και ενίσχυση της αξίας του ακινήτου.

Η πρόθεση είναι να καθοδηγήσει τα μέλη στη χρήση της ιδιοκτησίας τους και στις συναλλαγές μεταξύ τους. Καλύπτει θέματα όπως ο εξωραϊσμός, η συντήρηση του σπιτιού, ο θόρυβος και τα κατοικίδια.

Κανονισμοί

Μετά έχουμε το καταστατικό. Αυτά είναι παρόμοια με τα CC&R καθώς περιέχουν κανόνες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά τείνουν να είναι πιο συγκεκριμένοι για την ίδια τη διαχείριση της ένωσης ιδιοκτητών σπιτιού.

Οι κανονισμοί θα καλύπτουν πόσο συχνά γίνονται συνεδριάσεις, ποιος μπορεί να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και το είδος της απαιτούμενης ψηφοφορίας για αποφάσεις. Όπως και οι CC&Rs, η τροποποίηση των καταστατικών γίνεται με ψηφοφορία των ιδιοκτητών σπιτιού.

Καταστατικό

Το καταστατικό αφορά κυρίως τη νομική συγκρότηση της ίδιας της HOA. Θα περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση και τον σκοπό του HOA.

Το καταστατικό είναι σημαντικό επειδή καθιερώνει την HOA ως νομική οντότητα. Αυτό επιτρέπει στο HOA να συνάπτει συμβάσεις, να υποβάλλει αγωγές και να εκτελεί άλλες νομικές ενέργειες για λογαριασμό της κοινότητας.

Κανόνες και κανονισμοί

Τέλος, έχουμε τους κανόνες και τους κανονισμούς. Το διοικητικό συμβούλιο HOA δημιουργεί συνήθως αυτά, καλύπτοντας τις καθημερινές λειτουργίες εντός της κοινότητας.

Οι κανόνες και οι κανονισμοί θα καλύπτουν τις ώρες της πισίνας, την πολιτική επισκεπτών και τη χρήση του κλαμπ. Μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν οδηγίες για συγκεκριμένους κοινόχρηστους χώρους, όπως τα γήπεδα τένις ή τις παιδικές χαρές.

Σε αντίθεση με τα CC&R και τα καταστατικά, οι κανόνες και οι κανονισμοί μπορούν να αλλάξουν από το συμβούλιο της HOA χωρίς την ψήφο των ιδιοκτητών σπιτιού.

Άλλα Κυβερνητικά Έγγραφα HOA

Ακολουθούν μερικά άλλα έγγραφα που διέπουν την HOA που πρέπει να γνωρίζετε:

Λειτουργικός προϋπολογισμός: Αυτό το έγγραφο περιέχει τον ετήσιο προϋπολογισμό του HOA, ο οποίος περιγράφει το κόστος και τα χρήματα που δαπανώνται για πράγματα όπως συντήρηση, επισκευές και βελτιώσεις.

Μελέτη εφεδρείας: Αυτό το έγγραφο συντάσσεται από έναν επαγγελματία και περιέχει πληροφορίες σχετικά με το αποθεματικό ταμείο της HOA. Το αποθεματικό ταμείο πληρώνει για μεγάλα εισιτήρια, όπως αντικαταστάσεις στέγης και επισκευές πεζοδρομίων.

Πολιτική ασφαλείας: Αυτό το έγγραφο περιγράφει την κάλυψη που παρέχεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του HOA. Είναι σημαντικό να αναθεωρήσετε προσεκτικά αυτό το έγγραφο για να εξασφαλίσετε επαρκή κάλυψη.

Έγγραφα HOA: Κατανόηση της Ερμηνείας των Κανόνων

Τα περισσότερα έγγραφα που διέπουν την ένωση ιδιοκτητών σπιτιού (HOA) είναι πολύ σαφή σχετικά με τους κανόνες και τους κανονισμούς που πρέπει να ακολουθούν τα μέλη. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που η ερμηνεία αυτών των εγγράφων απαιτεί αμφισβήτηση.

Για παράδειγμα, εάν ένα μέλος της HOA παραβιάζει έναν κανόνα, το συμβούλιο μπορεί να χρειαστεί να ερμηνεύσει τη γλώσσα των κυβερνητικών εγγράφων για να καθορίσει την κατάλληλη πορεία δράσης.

Επιπλέον, η ερμηνεία αυτών των εγγράφων μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς συχνά περιέχουν συγκεκριμένη γλώσσα ανοιχτή σε πολλαπλές ερμηνείες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμβούλια της HOA ενδέχεται να ζητήσουν τη συμβουλή νομικού συμβούλου για να διασφαλίσουν ότι ερμηνεύουν σωστά τα έγγραφα.

Ωστόσο, ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες ερμηνείας είναι ότι ολόκληρο το έγγραφο εξετάζεται και ερμηνεύεται. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι διατάξεις καταλήγουν σε δίκαιη και λογική κατανόηση του εγγράφου. Ένας άλλος σημαντικός κανόνας είναι ότι τυχόν ασάφειες ερμηνεύονται εναντίον του συντάκτη του εγγράφου.

Αυτό συμβαίνει γιατί συχνά υποθέτει κανείς ότι ο συντάκτης γνωρίζει τυχόν ασάφειες και επέλεξε να τις αφήσει εσκεμμένα. Επίσης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της HOA θα πρέπει να επιλύσουν οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών διατάξεων εγγράφων υπέρ της πιο συγκεκριμένης ή λεπτομερούς επιλογής.

Τέλος, ο οργανισμός πρέπει να είναι συνεπής στην εφαρμογή των κανόνων. Με άλλα λόγια, δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να νικήσουν τον σκοπό του εγγράφου ή να δημιουργήσουν ένα άδικο αποτέλεσμα.

Κατανοώντας αυτούς τους κοινούς κανόνες ερμηνείας, οι κάτοικοι μπορούν να διασφαλίσουν ότι ακολουθούν σωστά τα έγγραφα και τους κανονισμούς της HOA. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας πιο αρμονικής κοινότητας.

συμπέρασμα

Τα κυβερνητικά έγγραφα ενός HOA μπορεί να είναι ένα περίπλοκο και συγκεχυμένο θέμα. Ωστόσο, πρέπει να κατανοήσετε την ιεραρχία αυτών των εγγράφων και τους κανόνες ερμηνείας που ισχύουν για αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι μπορούν να διασφαλίσουν ότι συμμορφώνονται με το καταστατικό της HOA.

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με την ιεραρχία των εγγράφων HOA; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σας βοηθήσουμε να πλοηγηθείτε σε όλα αυτά τα έγγραφα και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.