Οκτώ τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι οι προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ δεν αισθάνονται σαν την ημέρα του Groundhog

Οκτώ τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι οι προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ δεν αισθάνονται σαν την ημέρα του Groundhog

März 12, 2023 0 Von admin

Λοιπόν, είναι η Ημέρα του Groundhog… και πάλι και ο Punxsutawney Phil μίλησε: Μας περιμένουν άλλες έξι εβδομάδες χειμώνα.

Η Ημέρα του Groundhog προέρχεται από έναν γερμανικό θρύλο ότι αν ένα τριχωτό τρωκτικό δει τη σκιά του στις 2 Φεβρουαρίου, ο χειμώνας θα τεντωθεί συνεχώς.

Η ταινία του Bill Murray με το ίδιο όνομα έχει μια παρόμοια υπόθεση όπου ξαναζεί την ίδια μέρα ξανά και ξανά μέχρι να δει έναν τρόπο να μετατρέψει την κατάσταση προς όφελός του.

Μερικές φορές φαίνεται ότι οι προσπάθειές μας μάρκετινγκ είναι επίσης σαν την Ημέρα του Groundhog.

Κάνουμε τα ίδια πράγματα κάθε εβδομάδα, μήνα και χρόνο – δημοσιεύοντας στο LinkedIn, γράφοντας άρθρα, πηγαίνοντας πελάτες σε δείπνο, μιλώντας σε συνέδρια, διοργανώνοντας διαδικτυακά σεμινάρια – αλλά δεν βλέπουμε ότι αυτές οι ενέργειες έχουν ως αποτέλεσμα πραγματική νέα επιχείρηση.

Είναι απογοητευτικό και χρονοβόρο.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για το πώς μπορείτε να δείτε κάποια πραγματικά αποτελέσματα!

1 – Κάνε αυτό που σου αρέσει να κάνεις. Όταν κάνουμε αυτό που μας αρέσει, το κάνουμε καλύτερα. Έτσι, αν δεν σας αρέσει να μιλάτε δημόσια, μην το κάνετε, και αν το να γράφετε άρθρα σας φαίνεται σαν μια τεράστια αγγαρεία, μην το κάνετε.

2 – Κάντε λιγότερα για να έχετε αντίκτυπο. Πολλοί άνθρωποι κάνουν το ισοδύναμο του να πετούν σπαγγέτι στον τοίχο όταν πρόκειται για μάρκετινγκ, κάτι που δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Κάνουν ένα σωρό πράγματα, ξοδεύουν πολλά χρήματα στο μάρκετινγκ, αλλά δεν έχουν στρατηγική ή δεν μετρούν την απόδοση της επένδυσης αυτών των προσπαθειών. Εδώ είναι το πράγμα – δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα για να είστε επιτυχημένοι στο μάρκετινγκ. Εστιάστε σε έναν ή δύο τομείς και θα τα κάνετε καλύτερα. Θα νιώσετε επίσης καλύτερα και δεν θα τεντωθείτε.

3 – Παρακολουθήστε και μετρήστε τα αποτελέσματα. Δείτε τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ μέσω email και βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τα αποτελέσματα κάθε email που στέλνετε. Επίσης, κοιτάξτε τα στατιστικά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή υπάρχει ένας θησαυρός πληροφοριών που μπορείτε να βρείτε σε αυτές τις αναφορές που θα σας πουν τι έχει απήχηση στο κοινό σας και τι όχι. Χωρίς αυτές τις πληροφορίες, ουσιαστικά κάνεις αυτό που είπα, πετάς μακαρόνια στον τοίχο, κάτι που δεν είναι στρατηγικό.

Επίσης, προτού αναλάβετε μια οικονομική και χρονική δέσμευση για οποιαδήποτε πρωτοβουλία μάρκετινγκ, εξετάστε εάν αυτό που θέλετε να κάνετε έχει πράγματι φέρει στην επιχείρηση στο παρελθόν. Μην συνεχίζετε να κάνετε πράγματα μόνο και μόνο επειδή τα έχετε κάνει! Αυτός απλά δεν είναι ένας αρκετά καλός λόγος για να συνεχίσετε να τα κάνετε.

Εάν δεν έχετε κάνει ποτέ κάτι αλλά σας ενδιαφέρει να το δοκιμάσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανθρώπους που θα αφοσιωθούν πραγματικά σε αυτό και θα κάνουν το παραπάνω μίλι. Αυτό σημαίνει να μεγιστοποιούν τον χρόνο που περνούν σε μια διαφορετική πόλη όταν βρίσκονται σε ένα συνέδριο (βλέποντας πελάτες και υποψήφιους πελάτες) και να δεσμεύονται να γράψουν ένα άρθρο με βασικά στοιχεία από την εκδήλωση.

4 – Δείτε τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας. Αναζητήστε κενά στην αγορά και αναζητήστε πού μπορείτε να κάνετε τα πράγματα καλύτερα. Η ανάλυση ανταγωνιστών πρέπει να αποτελεί μέρος κάθε προσπάθειας μάρκετινγκ που αναλαμβάνετε. Πάντα ερευνώ τους ανταγωνιστές των πελατών μου πριν κάνω οτιδήποτε!

5 – Κάντε κάτι διαφορετικό. Ίσως έχετε μιλήσει αυτοπροσώπως στο ίδιο συνέδριο για 20 χρόνια, όπου βλέπετε συναδέλφους και πελάτες από τον κλάδο μια φορά το χρόνο, και αυτό είναι υπέροχο, αλλά γιατί να μην κάνετε και κάτι νέο; Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ βίντεο σύντομης μορφής, τώρα είναι η ώρα να βγείτε στην κάμερα. Εάν έχετε προσκληθεί να μιλήσετε σε ένα podcast αλλά διστάζατε να πείτε ναι, γιατί να μην το δοκιμάσετε; Εάν δεν έχετε ξανακάνει webinar, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Εάν δημιουργήσατε ένα προφίλ LinkedIn πριν από χρόνια, αλλά δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ το LinkedIn, τώρα είναι η ώρα να γίνετε πιο ενεργοί σε αυτό.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, ιδιαίτερα αυτά που περιλαμβάνουν τεχνολογία, επειδή οι πελάτες σήμερα είναι online και πρέπει να είστε και εσείς online.

6 – Πες ναι. Μιλώντας για να πείτε ναι, τώρα είναι η ώρα να πείτε ναι σε πράγματα για τα οποία μπορεί να μην έχετε το χρόνο ή να αισθάνεστε λίγο απροετοίμαστοι ή νευρικοί για να κάνετε. Αυτά είναι συχνά τα πράγματα που μας βοηθούν να αναπτυχθούμε περισσότερο. Και αν το κάνεις μια φορά και δεν σου αρέσει, δεν χρειάζεται να το ξανακάνεις ποτέ. Οπότε, δοκιμάστε το, ίσως διαπιστώσετε ότι πραγματικά σας βοηθά να ξεφύγετε από μια αποτυχία και μετατρέπεται σε κάτι υπέροχο.

7 – Δίκτυο περισσότερα. Είμαστε όλοι λίγο σκουριασμένοι όταν πρόκειται για δικτύωση από την πανδημία. Ήμουν λιγότερο διατεθειμένος να πάω και σε προσωπικά γεγονότα. Αλλά δεν υπάρχει αντικατάσταση της προσωπικής δικτύωσης. Επομένως, δεσμευτείτε να πηγαίνετε σε εκδηλώσεις και το πιο σημαντικό, να συστηθείτε σε νέα άτομα σε αυτές τις εκδηλώσεις – είναι ευκαιρίες για παραπομπές, νέες προσλήψεις, φίλους και πελάτες. Ξεκινήστε συζητήσεις και, στη συνέχεια, συνδεθείτε με όσους συναντάτε στο LinkedIn για να επεκτείνετε τη σχέση. Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην επέκταση των δικτύων μας σοβαρά.

8 – Αξιοποιήστε αυτό που έχετε. Τόσοι πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτό που ονομάζω «ένα και έγινε», που σημαίνει ότι δημοσιεύουν ένα άρθρο ή κάτι στον ιστότοπό τους ή στο LinkedIn, και μετά δεν κάνουν τίποτα άλλο με αυτό. Αυτό είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου και προσπάθειας.

Μπορείτε να πάρετε πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε κομμάτι περιεχομένου που έχετε. Έτσι, εάν μιλάτε σε ένα podcast, μπορείτε στη συνέχεια να μετατρέψετε αυτήν την εμφάνιση όχι μόνο σε ένα στοιχείο ιστότοπου όπου συνοψίζετε τι μιλήσατε, αλλά και σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, ένα άρθρο που συνοψίζει τα βασικά σημεία, μια έκρηξη email, ένα βίντεο κλιπ ή ένα ηχητικό κλιπ – οι δυνατότητες είναι ατελείωτες αν αφιερώσετε χρόνο για να επαναπροσδιορίσετε αυτό που έχετε.

Θέλετε να μεγιστοποιήσετε τον χρόνο και την προσπάθεια που ξοδεύετε κάνοντας τέτοιου είδους πράγματα. Και μόνο και μόνο επειδή δημοσιεύσατε κάτι μια φορά δεν σημαίνει ότι κάποιος θα το δει ή θα θυμηθεί αυτό που δημοσιεύσατε. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να το δημοσιεύσετε ξανά. Η μεγιστοποίηση του περιεχομένου σας είναι πιο έξυπνο μάρκετινγκ.

Ενώ ο χειμώνας μπορεί να καθυστερεί για έξι ακόμη εβδομάδες, σύμφωνα με τον φίλο μας Phil, οι άτονες προσπάθειες μάρκετινγκ δεν χρειάζεται να το κάνουν.

Ξεκινήστε σήμερα και βάλτε τις βάσεις για νέες πρωτοβουλίες και μπορείτε να δείτε αποτελέσματα μέχρι την άνοιξη!

Να κρατήσουμε επαφή! Ακολουθησε με Ίνσταγκραμ, LinkedIn, Κελάδημα και το blog μου. Εγγραφείτε στο my ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για συμβουλές μάρκετινγκ και κοινωνικών μέσων.