Μυστικά προσβάσιμου διαδικτυακού περιεχομένου που πρέπει να γνωρίζετε

Μυστικά προσβάσιμου διαδικτυακού περιεχομένου που πρέπει να γνωρίζετε

November 25, 2022 0 Von admin

Σε μερικά από τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το Διαδίκτυο προσβασιμότηταβλέπουμε ότι, έως και 20% των ανθρώπων εξαιρούνται από τους ιστότοπους όταν ο ιστότοπός μας δεν είναι προσβάσιμος. Περισσότερο από αυτό – ομοσπονδιακές αγωγές για μη συμμόρφωση έχουν αυξηθεί κατά 180% από το 2017 έως το 2018 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, σκάβουμε σε ένα πανεπιστήμιο που σημειώνει πρόοδο όσον αφορά την προσβασιμότητα και τη συμμόρφωση.

Η βοηθός ερευνήτριά μου, η Δρ. Lisa Durff, βρήκε μια παρουσίαση για αυτό το θέμα „Δημιουργία μιας Προσβάσιμης κουλτούρας Πανεπιστημιούπολης” παρουσίασε η Bevin Rainwater στο Blackboard World 2018. Έτσι, σήμερα έχουμε έναν καλεσμένο στην εκπομπή για να μας δώσει μια επισκόπηση του ταξιδιού που έχει κάνει το πανεπιστήμιό της. Οι δάσκαλοι που δημοσιεύουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο μπορούν να κάνουν το περιεχόμενο πιο προσιτό αν μάθουμε αυτές τις συμβουλές.

Επιπλέον, λόγω προβλημάτων συμμόρφωσης και προσβασιμότητας, δημιουργήσαμε μια μεταγραφή αυτής της εκπομπής για να σας βοηθήσουμε.

Ακούστε αυτήν την εκπομπή

Διαβάστε τη Μεταγραφή

Vicki: Σήμερα μιλάμε με τον Bevin Rainwater που είναι στο Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντ. Είχε μια παρουσίαση που κέντρισε το ενδιαφέρον μας για ένα ταξίδι για να γίνουμε προσβάσιμοι. Λοιπόν, Μπέβιν, μιλάς πολύ για τη δημιουργία προσβάσιμης κουλτούρας στην πανεπιστημιούπολη. Και θέλω να προτρέψω όλους ότι πρέπει να το κάνουμε αυτό στο K-12 καθώς και στα κολέγια. Όπως συμβαίνει συχνά, πολλά κολέγια και πολύ μεγάλες περιφέρειες πρωτοστατούν, αλλά αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε. Λοιπόν, Bevin, ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους τα κολέγια και οι οργανισμοί K-12 δεν είναι προσβάσιμοι;

Το αίνιγμα της προσβασιμότητας

Bevin: Πολλά ιδρύματα, είτε είναι K-12 είτε ανώτερα, δεν είναι προσβάσιμα. Κυρίως, ασχολούμαστε με τη δημιουργία καταλυμάτων για άτομα που αποκαλύπτουν ότι έχουν κάποια αναπηρία. Και τότε πρέπει να αγωνιστούμε για να κάνουμε καταλύματα εκείνη τη στιγμή, κάτι που δεν είναι πολύ αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης και επιχειρηματικής δραστηριότητας ως θεσμός μάθησης. Απλώς δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε με τη ροή των ατόμων με αναπηρία. Μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο που έχουν κάποιο είδος αναπηρίας. Και ολοένα και περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στον χώρο εργασίας της κλασικής εκπαίδευσης.

Υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο που έχουν κάποιο είδος αναπηρίας. Όλο και περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στον κανονικό εκπαιδευτικό χώρο εργασίας.

Bevin Rainwater

Βίκυ: Πιστεύω στην παρουσίασή σαςπου θα συνδέσουμε, είπατε το 15% του πληθυσμού;

"Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι προσβάσιμος, δυνητικά αποκλείετε το 20% του πληθυσμού από τη συνομιλία στον ιστότοπό σας." από τον ιστότοπο IImprove cctea.ch/access-stats

Bevin: Ναι, πάνω από το 15% του πληθυσμού και αυτό αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Έτσι, και αυτό είναι που αποκαλύπτεται. Υπάρχουν πολλοί που έχουν αναπηρίες που δεν αποκαλύπτονται. Τους βλέπουμε πολύ αν υψηλότερο ed. Στο K-12 έχουμε τα… και άλλα πράγματα με τα IEP που πρέπει να αποκαλύψουν στο K-12 για να λάβουν κάθε είδους υπηρεσίες. Αλλά στην ανώτερη έκδοση, δεν χρειάζεται καθόλου.

Όλοι μαθαίνουμε διαφορετικά

Βίκυ: Λοιπόν, γι‘ αυτό μου αρέσει να το αποκαλώ μαθησιακές διαφορές και όχι μαθησιακές δυσκολίες. Επειδή όλοι μαθαίνουμε διαφορετικά, και έχω δει γονείς που αρνούνται να κάνουν τεστ στα παιδιά τους επειδή λένε ότι το παιδί μου είναι απλά διαφορετικό. Αλλά δεν έχουν αναπηρία. Θέλω να πω, υπάρχει αυτό το στίγμα που υποθέτω ότι δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει.

Bevin: Όχι, ξέρεις, ο καθένας μας έχει τα δικά του προβλήματα. Δηλαδή φοράω γυαλιά μόνος μου. Έτσι, θα μπορούσα να θεωρήσω ότι έχω οπτική αναπηρία. Δυσκολεύομαι πολύ να κοιτάξω μια οθόνη χωρίς το κείμενο πολύ μεγάλο στο τηλέφωνό μου ή οτιδήποτε άλλο. Λοιπόν, εννοώ, αλλά δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία οπτικών αναπηριών, οπότε ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του θέματα που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Ο Bevin Rainwater μιλάει για "Μυστικά προσβάσιμου διαδικτυακού περιεχομένου που πρέπει να γνωρίζετε" στο επεισόδιο 434 του 10-Minute Teacher Podcast

The Accessibility Journey στο Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντ

Vicki: Έτσι, στην πανεπιστημιούπολη σας, στο Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντ, τον Οκτώβριο του 2016 δημιουργήσατε και συνεργαστήκατε με έναν οργανισμό για να αρχίσετε να βοηθάτε την πανεπιστημιούπολη σας να είναι πιο προσιτή. Περιγράψτε μας αυτή τη διαδικασία.

Bevin: Το θεσμικό μας στόχους που είχαμε για το έτος 2016, έχουμε βάλει ένα στρατηγικό σχέδιο. Και μέρος αυτού, σχηματίσαμε ένα εκτελεστικό συμβούλιο τεχνολογίας πληροφοριών και τρεις από αυτές τις υποεπιτροπές [included] η διοικητική, η ακαδημαϊκή και η επιτροπή επικοινωνίας. Δημιουργήσαμε την υποεπιτροπή προσβασιμότητας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα προσβασιμότητας της τεχνολογίας στην πανεπιστημιούπολη. Έχουμε μια άλλη ομάδα που ασχολείται με τις σωματικές αναπηρίες – ζητήματα όπως τα κτίρια και η πρόσβαση σε κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας. Αλλά αισθανθήκαμε ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα με την προσβασιμότητα. Και αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την τοποθέτηση υλικού στον ιστότοπό σας που είναι προσβάσιμο έως την τοποθέτηση περιεχομένου μαθημάτων στο μάθημα Μαυροπίνακα που είναι προσβάσιμο. Στη χρήση λογισμικού και άλλων τεχνολογιών στην τάξη που είναι προσβάσιμες σε όλους τους μαθητές.

Τι σημαίνει προσβασιμότητα;

Vicki: Πολλοί από εμάς οι δάσκαλοι χτίζουμε πλατφόρμες στην τάξη όπου έχουμε ένα σύστημα διαχείρισης μάθησης ή σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Περιγράψτε τι σημαίνει να είναι προσβάσιμο για αυτό το περιεχόμενο.

εικόνες.

Bevin: Για μια διαδικτυακή πλατφόρμα, αυτό που σημαίνει να είσαι προσβάσιμος είναι το δικό σου Οι εικόνες έχουν εναλλακτικό κείμενο και περιγραφέςόπου όποιος είναι χρήστης που δεν βλέπει και χρησιμοποιεί υποστηρικτικές τεχνολογίες, όπως πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης, μπορεί να διαβάσει τις περιγραφές του.

Ανάευλογεί

Αλλά οι πίνακες έχουν σειρές κεφαλίδων στις οποίες τα έγγραφα κειμένου σας έχουν στυλ κεφαλίδας που επιτρέπουν στους αναγνώστες οθόνης να πλοηγούνται στο έγγραφο με τρόπο που να μπορούν απλώς να τις περάσουν και να μεταβούν στην ενότητα στην οποία πρέπει να μεταβούν.

Βίντεο και Πολυμέσα Περιεχόμενο.

Σημαίνει ότι εάν έχετε βίντεο ή περιεχόμενο πολυμέσων, το περιεχόμενο έχει υπότιτλους που σημαίνει ότι το κείμενο εμφανίζεται στην κορδέλα στο κάτω μέρος που περιγράφει τι συμβαίνει σε αυτό που βλέπουν στο βίντεο.

Αυτές είναι οι κύριες βασικές ιδέες, υπάρχουν και άλλες ανησυχίες. Πιστεύω όμως ότι το να χτυπήσετε αυτά τα τέσσερα-πέντε διαφορετικά στοιχεία θα κάνει το περιεχόμενο του μαθήματος πιο προσιτό.

Εύρεση μη προσβάσιμου περιεχομένου

Vicki: Λοιπόν, μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να έχουν τις επικεφαλίδες 1,2 και 3. Και απλώς θα τις μορφοποιήσουν σε μεγαλύτερο μέγεθος. Και, στη συνέχεια, προσθέτοντας υπότιτλους, πώς λοιπόν περνάτε και ελέγχετε όλο το περιεχόμενο των καθηγητών σας για να βρείτε μη προσβάσιμο περιεχόμενο;

Bevin: Έχουμε ένα εξαιρετικό εργαλείο στην πανεπιστημιούπολη που το κάνει αυτό. Μόλις αγοράσαμε το Εργαλείο σύμμαχος Αυτή την χρονιά. Το Ally είναι ένας έλεγχος προσβασιμότητας που μπορείτε να βάλετε σε Blackboard, Moodle, Canvas, μερικά άλλα διαφορετικά LMS‘. Και αυτό που κάνει είναι ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο μεταφορτώνεται στον Blackboard ή στο LMS σας θα ελέγχεται αυτόματα. Θα υποδεικνύει τις χρεώσεις, το επίπεδο προσβασιμότητας του εγγράφου ή του αντικειμένου, με μια μικρή ένδειξη γραναζιού. Και ο εκπαιδευτής μπορεί να κάνει κλικ σε αυτό και να δώσει συμβουλές ακριβώς στην ώρα για να κάνει αυτό το περιεχόμενο πιο προσιτό και εξηγεί τους λόγους. Το οποίο είναι ένα πραγματικά υπέροχο εργαλείο.

Δεν ελέγχει ακόμη για υπότιτλους, αλλά αγοράσαμε επίσης πέρυσι ένα άλλο εργαλείο που θα υπογράφει αυτόματα όλα τα βίντεό μας που βάζουμε στα μαθήματά μας στον Μαυροπίνακα.

Βίκυ: Είναι η λεζάντα αυτόματα, θα πάει ο άνθρωπος πίσω και θα το ελέγξει ξανά;

Bevin: Ναι. Άρα είναι αυτόματο. Ζητάμε από τους εκπαιδευτές όταν ανεβάζουν βίντεο να ελέγχουν ότι οι λεζάντες είναι ακριβείς. Μπορούν να μπουν και να επεξεργαστούν τη δική τους λεζάντα.

Ποιος είναι ο αντίκτυπος;

Βίκυ: Υπέροχο. Ποιος είναι λοιπόν ο αντίκτυπος; Έχετε εφαρμοστεί πλήρως ακόμα;

Bevin: Έχουμε υλοποιηθεί πλήρως με την Ally. Έχουμε υλοποιηθεί πλήρως με τις αυτόματες λεζάντες του συνόλου μας. Είναι γενικά για κάθε μέλος παράγοντα, κάθε μεμονωμένο μάθημα που υπάρχει στην πλατφόρμα Blackboard μας. Το αν θα κάνουν χρήση κάθε επιλογής ή όχι εξαρτάται από τη σχολή. Θα εφαρμόσουμε έναν τύπο ελέγχου ποιοτικών θεμάτων σε όλη την πανεπιστημιούπολη μας. Και καθώς δημιουργούνται μαθήματα και καθώς αναπτύσσονται εκ νέου, θα ελέγχονται για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της προσβασιμότητας.

Vicki: Ποιος είναι λοιπόν ο αντίκτυπος που είχε αυτό στην πανεπιστημιούπολη σας;

Bevin: Ας ελπίσουμε ότι ο αντίκτυπος είναι ότι θα είναι λιγότερο πιθανό να λάβουμε μία από αυτές τις επιστολές για τις καταγγελίες OCR που κυκλοφορούν. Στην πραγματικότητα, ξέρετε, ένας ακόμη γύρος πενήντα ιδρυμάτων που έλαβαν ειδοποίηση για απρόσιτο περιεχόμενο υποβλήθηκαν σε μήνυση. Και ελπίζουμε να μην μας μηνύσουν επίσης. OCR που είναι το γραφείο που ελέγχει εάν είστε προσβάσιμοι ή όχι. Συνήθως, αν σημειώνετε πρόοδο και δείχνετε ότι κάνετε καλή πίστη προσπάθεια, είναι λιγότερο πιθανό να σας βρουν ότι χρειάζεστε διόρθωση. Έτσι, ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό το σημείο αναφοράς.

Βίκυ: Λοιπόν, εκπαιδευτικοί αυτό δεν είναι επιλογή. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι. Όλοι πρέπει να είμαστε πιο προσιτοί. Ευχαριστώ, Μπέβιν.

Bevin: Ευχαριστώ.

Βιογραφικό όπως υποβλήθηκε

άβαταρ

Bevin Rainwater

Εκπαιδευτικός Σχεδιαστής/Τεχνολόγος

Ο Bevin Rainwater είναι ο εκπαιδευτικός σχεδιαστής/τεχνολόγος και διαχειριστής μαυροπίνακα για το Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντ,
και επί του παρόντος λειτουργεί ως Έδρα Προσβασιμότητας στην πανεπιστημιούπολη.

Είναι επίσης επικουρική καθηγήτρια Ισπανικών και Επιστήμης Υπολογιστών, διδάσκοντας διαδικτυακά, ανατρεπόμενα, υβριδικά και πρόσωπο με πρόσωπο μαθήματα.

Μην χάσετε ποτέ ένα επεισόδιο

Αποκτήστε το 10λεπτο Teacher Show στα εισερχόμενά σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει