Μετριασμός του COVID και Δημόσια Υγεία

Μετριασμός του COVID και Δημόσια Υγεία

März 4, 2023 0 Von admin

Η πανδημία έδειξε πώς τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης για άτομα που βιώνουν έλλειψη στέγης αποτελούν σημαντικό μέρος της δημόσιας υποδομής υγείας. Αυτά τα καταφύγια, που είναι κοινόχρηστοι (συγκεντρωτικοί) χώροι, παρέμειναν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το προσωπικό του καταφυγίου και οι συνεργάτες μας στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης επέκτειναν το έργο και τις υπηρεσίες μας για να κρατήσουν τις κοινότητές μας ασφαλείς.

Τρία χρόνια μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος COVID στις ΗΠΑ, το έργο για την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων συνεχίζεται. Σε συντονισμό με το μεγαλύτερο δίκτυο καταφυγίων στην πολιτεία, η Preble Street, τα Καταφύγια και Υπηρεσίες Αστέγων στο Mid-Maine, ο συνασπισμός αστέγων της κομητείας Knox και η Milestone Recovery συνεργάζονται για τον μετριασμό της εξάπλωσης και των επιπτώσεων του COVID στην κοινότητα των αστέγων, χάρη σε μια νέα επιχορήγηση από το DHHS.

Αυτή η διετής επιχορήγηση μόλις ξεκίνησε και το όραμα είναι να να ανταποκριθούμε στις άμεσες και επείγουσες ανάγκες που προκαλούνται από την πανδημία του COVID ενώ εφαρμόζουμε τα διδάγματα που έχουμε μάθει σε άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία. «Η γρίπη και ο RSV είναι πολύ διαδεδομένοι αυτή τη στιγμή και οικοδομούμε συνεργασία για μακροπρόθεσμη βάση, εστιάζοντας παράλληλα στις άμεσες ανάγκες για τον COVID», λέει ο Andrew Volkers (αυτοί/αυτοί), Επόπτης μετριασμού COVID-19, Preble Street Health Services . «Ο μετριασμός του COVID-19 βρίσκεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο αυτή τη στιγμή, γιατί έχουμε μάθει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια. Τώρα έχουμε αποκτήσει τη γνώση, αλλά χάνουμε πολλούς από τους πόρους και τη χρηματοδότηση που είχαμε πρόσβαση».

Οι πάροχοι καταφυγίων, οι ενδιαφερόμενοι φορείς δημόσιας υγείας, οι πάροχοι νοσοκομείων και άλλοι που έχουν εμπλακεί στην αντιμετώπιση του COVID για αυτόν τον πληθυσμό συναντώνται πλέον κάθε μήνα για να μοιράζονται σχετικές ενημερώσεις και να συλλέγουν λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν.

«Το άλλο μεγάλο παραδοτέο αυτής της δουλειάς είναι η δημιουργία ενός εύκολα προσβάσιμου καταλόγου πόρων που ενημερώνεται συχνά και περιέχει ολοκληρωμένη καθοδήγηση σχετικά με τις ανάγκες κοινωνικής υποστήριξης ή τις ανάγκες δοκιμών ή τις ανάγκες εμβολιασμού ή ακόμα και καθοδήγηση σχετικά με την απομόνωση ή την καραντίνα», μοιράζεται ο Volkers, ο οποίος μόλις άρχισε να επιδιώκει ένα Master Δημόσιας Υγείας. «Τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα, τόσο με τον πληθυσμό μας όσο και με τις κοινωνικές συνθήκες, αλλά και οι συνθήκες του COVID αλλάζουν. Ποτέ δεν ξέρεις πότε έρχεται μια νέα παραλλαγή».

Ένας πόρος που χάθηκε τον περασμένο χρόνο είναι τα καταφύγια Καραντίνας και Απομόνωσης, τα οποία παρείχαν έναν ασφαλή χώρο για τους ανθρώπους να μπουν σε καραντίνα όταν εκτεθούν ή αρρωστήσουν από τον COVID-19. Πάνω από 22 μήνες, 800 άτομα εξυπηρετήθηκαν στο καταφύγιο καραντίνας και απομόνωσης Scarborough, με περισσότερες από 900 μοναδικές διαμονές σε καραντίνα και περισσότερες από 7.500 διανυκτερεύσεις. Πρόκειται για περισσότερα από 800 άτομα που είχαν πρόσβαση σε ασφαλές καταφύγιο, μειώνοντας την εξάπλωση του COVID-19 και βοηθώντας να διατηρήσουμε τις κοινότητές μας ασφαλείς σε απίστευτα δύσκολες στιγμές.

Η εμπειρία των Volkers από τη δουλειά στο Florence House και τα καταφύγια καραντίνας βοηθά καθώς τώρα εργάζονται με πολλά προγράμματα Preble Street, όπως το Elena’s Way, το Teen Services και τα προγράμματα Housing First που βασίζονται σε ιστότοπους, για να βεβαιωθούν ότι έχουν ένα σχέδιο για τη διαχείριση οποιωνδήποτε Κρούσματα covid. Με βάση την εμπειρία από προηγούμενα κρούσματα και παράλληλα με τη διαχείριση του προγράμματος, κάθε πρόγραμμα έχει ένα διάγραμμα ροής και λίστες ελέγχου, έτσι ώστε μόλις υπάρξει κρούσμα COVID, το προσωπικό να μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πόρους που έχει αποθηκεύσει και να ξεκινήσει τις δοκιμές. „Εάν ένα πρόγραμμα έχει θετικό κρούσμα σε ένα καταφύγιο, θα πάω εκεί μετά από περίπου δύο ημέρες, μόνο για να μπορέσουμε να λογοδοτήσουμε την πιθανή εξάπλωση και να δοκιμάσουμε οποιονδήποτε μπορεί να θέλει μια δοκιμή ή να είχε έκθεση“, μοιράζεται ο Volkers. «Ο εμβολιασμός, η κάλυψη και οι δοκιμές είναι πραγματικά οι τρεις καλύτεροι τρόποι για την πρόληψη του COVID και τον μετριασμό του COVID».

Η Preble Street ελπίζει ότι ένα διαρκές αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 θα είναι η συνεχής συνεργασία με τους φορείς της δημόσιας υγείας, ειδικά καθώς η κρίση των αστέγων συνεχίζει να αυξάνεται. Το Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Cumberland έχει σχηματίσει μια ομάδα εργασίας για την τρέχουσα κρίση που αντιμετωπίζουμε με το τέλος της Έκτακτης Βοήθειας Ενοικίασης. Και τους τελευταίους μήνες του καλοκαιριού του 2022, η Δημόσια Υγεία του Πόρτλαντ φιλοξένησε εκθέσεις δημόσιας υγείας στο Deering Oaks Park, οι οποίες περιελάμβαναν προβολές υγείας και συναντήσεις με παρόχους δημόσιας υγείας, εξετάσεις ΣΜΝ, ανταλλαγή βελόνων, υποστήριξη μείωσης της βλάβης, προμήθειες και εμβολιασμούς. μια συνεργασία εταίρων διαχείρισης υποθέσεων στο πάρκο.

«Υπήρχε τεράστια συνεργασία μεταξύ του δημόσιου τομέα σε κρατικό επίπεδο και του μη κερδοσκοπικού τομέα», μοιράζεται ο Mark Swann (αυτός/αυτός), Εκτελεστικός Διευθυντής της Preble Street. «Η πανδημία έβγαλε πραγματικά τον καλύτερο εαυτό του καθενός και ελπίζω ότι θα πάρουμε όλα τα διδάγματα – τα καλά και τα κακά – και θα κάνουμε καλύτερη δουλειά προχωρώντας. Αυτό κάνουμε για να βοηθήσουμε πραγματικά τους ανθρώπους».

Εάν δεν είστε προστατευμένοι και χρειάζεστε βοήθεια…

ο Συνεργασία MMC-Preble Street Learning προσφέρει μια αίθουσα βασικών αναγκών που στοχεύει στην εξυπηρέτηση μη προστατευμένων ατόμων (Δευτέρα έως Παρασκευή 10-11:30 π.μ.) και διανέμει προϊόντα περιποίησης, κάλτσες, εσώρουχα, σνακ και εποχιακά είδη (όπως θερμαντικά χεριών για κρύο καιρό ή αντηλιακό για το καλοκαίρι), Narcan, και κάθε άλλο στοιχείο που μπορεί να είναι σε θέση να καλύψει μια ανάγκη. Άλλες διαθέσιμες υπηρεσίες περιλαμβάνουν αλληλογραφία για καθιερωμένους πελάτες Learning Collaborative, βοήθεια για την απόκτηση SNAP/MaineCare, παραπομπές διαχείρισης υποθέσεων τις Τρίτες με το Street Outreach και εκπαίδευση για τον COVID.