Καλύτερες ιατρικές συμβουλές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Καλύτερες ιατρικές συμβουλές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Januar 24, 2023 0 Von admin

Κορυφαίες ιατρικές συμβουλές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αυξήσετε την αφοσίωση – Podcast #106

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να μάθουν για τους παρόχους υγείας και υγειονομικής περίθαλψης.

Μέχρι στιγμής, περίπου το 80% των Αμερικανών χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι ιατρικές πρακτικές πρέπει να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή εάν χρησιμοποιείτε τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στο έπακρο, μπορούν να είναι ισχυρά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να υποστηρίξετε την ιατρική σας πρακτική και τους ασθενείς σας.

Τα ιατρικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γιατροί για να προωθήσουν τις πρακτικές τους και να προσεγγίσουν περισσότερους ασθενείς.

Η χρήση ιατρικών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram είναι ένας τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τους ανθρώπους και να διαδώσετε τη λέξη για την πρακτική σας. Μια άλλη πλατφόρμα που ο Δρ Jonathan Kaplan λέει ότι έχει αλλάξει την πρακτική του, είναι το Snapchat. Είναι τόσο εύκολο στη χρήση και σας βοηθά να δείξετε στον κόσμο τι κάνετε καθημερινά.

Δημοσιεύστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσετε την ιατρική σας πρακτική

Θέση! Θέση! Θέση! Η τακτική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κρατήσετε το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τον ιστότοπό σας και, με τη σειρά του, την πρακτική σας.

Να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλές πλατφόρμες και ορισμένες είναι καλύτερες για μάρκετινγκ υγειονομικής περίθαλψης από άλλες. Πριν ξεκινήσετε, αφιερώστε χρόνο για να μάθετε ποιες πλατφόρμες θα λειτουργήσουν καλύτερα για την πρακτική σας. Αφού επιλέξετε τις πλατφόρμες σας, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να ενημερώσετε τους ασθενείς σας σχετικά με:

 • Οι ιατρικές υπηρεσίες και διαδικασίες που παρέχετε
 • Πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργούν τα πράγματα, όπως οι ώρες γραφείου σας
 • Ίσως θέλετε να πείτε στους ανθρώπους για νέους γιατρούς
 • Ίσως θέλετε να τιμήσετε τους γιατρούς που συνταξιοδοτούνται
 • Πώς η πρακτική σας βοηθά την κοινότητα ή υποστηρίζει εκδηλώσεις ή ομάδες
 • Εκτός από άλλα επιτεύγματα και στόχους, οι γιατροί και το ιατρείο σας μπορεί να έχουν κερδίσει τοπικά ή εθνικά βραβεία
 • Ανακαίνιση γραφείου ή μεταφορά του σε νέο χώρο
 • Διασκεδαστικές στιγμές είναι όταν το γραφείο είναι στολισμένο ή όταν οι άνθρωποι ντύνονται για τις γιορτές
 • Μπορείτε να δημοσιεύσετε βίντεο με τις διαδικασίες σας με τη συγκατάθεση του ασθενούς

Ο στόχος του κοινωνικού περιεχομένου είναι να τραβήξει και να κρατήσει την προσοχή των ανθρώπων.

Το Facebook λέει ότι οι άνθρωποι βλέπουν μια ανάρτηση στις ροές των κινητών τους για 1,7 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι κάνουν κύλιση στις ροές κοινωνικής δικτύωσης τους γρήγορα και σταματούν μόνο όταν βλέπουν κάτι ενδιαφέρον. Έχοντας αυτό κατά νου, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τους καλύτερους τρόπους για να τραβήξετε την προσοχή των ανθρώπων.

Το μάρκετινγκ βίντεο για την υγειονομική περίθαλψη είναι κάτι που πρέπει να έχετε αυτές τις μέρες, εάν θέλετε να κάνετε χαρούμενους αυτούς τους μυστηριώδεις αλγόριθμους κοινωνικών μέσων.

Συμβουλές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ιατρικές πρακτικές

Η εύρεση νέων ασθενών για μια ιατρική πρακτική μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο η μετάβαση σε μέρη όπου οι άνθρωποι περνούν τον περισσότερο χρόνο. Εδώ και χρόνια αποτελεί σύσταση η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν την πρακτική σας να είναι επιτυχημένη:

Εστιάστε στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα των οπαδών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αντί να εστιάζουν στο πόσους οπαδούς έχουν, οι ιατρικές πρακτικές θα πρέπει να χρησιμοποιούν ιατρικό μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουν δύο βασικά πράγματα.

Ο πρώτος και πιο σημαντικός στόχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα ιατρείο θα πρέπει να είναι η εκπαίδευση και η σύνδεση με πιθανούς ασθενείς.

Ξεκινήστε ανακαλύπτοντας ποιες είναι οι πιο σημαντικές ερωτήσεις που θέλουν να απαντηθούν οι ασθενείς.

Συνήθως, αυτό θα έχει τη μορφή περιεχομένου σχετικά με καταστάσεις, θεραπείες και συχνές ερωτήσεις. Ο δεύτερος στόχος είναι να αποκτήσετε ένα καλό όνομα για το ιατρείο, τους γιατρούς και το προσωπικό σας.

Βασικά, αυτό συμβαίνει όταν κάνεις εξαιρετική δουλειά με την εκπαίδευση και τη δέσμευση.

Οι αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υγειονομική περίθαλψη θα πρέπει να κάνουν τα ίδια πράγματα που οικοδομούν εμπιστοσύνη με τους ασθενείς: να δείχνουν την εξουσία και την εμπειρία σας, να δείχνουν ότι νοιάζεστε και να ανταποκρίνεστε γρήγορα στις προσπάθειες αλληλεπίδρασής τους

Το βίντεο είναι απαραίτητο για την επιτυχία του ιατρικού μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τους ανθρώπους να σταματήσουν να κάνουν κύλιση και να δουν τι έχετε να πείτε είναι να χρησιμοποιήσετε βίντεο.

Είναι επίσης καλύτερο από τις στατικές εικόνες σε ένα πολύ σημαντικό πράγμα για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης: να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ενσυναίσθηση. Το βίντεο είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε εμπιστοσύνη και να αξιοποιήσετε τα συναισθήματα που κάνουν τους ανθρώπους να λαμβάνουν αποφάσεις.

Ο Δρ Τζόναθαν Κάπλαν προτείνει να χρησιμοποιήσετε το βίντεο από την αρχή, ακόμα κι αν είναι απλώς ένα απλό βίντεο με τα πόδια στο γραφείο που περιγράφει πώς είναι το πρόγραμμά σας για την ημέρα

Δημιουργήστε μια εφικτή στρατηγική ιατρικής κοινωνικής δικτύωσης για εσάς

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ξεκινήσετε τη στρατηγική περιεχομένου σας είναι να επιλέξετε μερικά θέματα περιεχομένου ή θέματα για τα οποία μπορείτε να γράφετε ξανά και ξανά. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ιατρεία μπορεί να έχουν τους ακόλουθους πυλώνες περιεχομένου:

 • Προϋποθέσεις: Καταστάσεις που οι ασθενείς ερευνούν ενεργά
 • Θεραπείες: Τα πράγματα που κάνετε για να διορθώσετε αυτές τις καταστάσεις
 • Φιλοσοφία: Η μοναδική σας άποψη για τη φροντίδα των ασθενών

Εστιάστε μόνο σε μερικές πλατφόρμες για να έχετε καλή απόδοση

Μάθετε ποιες λίγες πλατφόρμες είναι πιο σχετικές με τους ασθενείς που προσπαθείτε να προσεγγίσετε και ξεκινήστε κάνοντας αυτές τις λίγες πολύ καλά.

Για παράδειγμα, αν διευθύνετε ένα ορθοπεδικό ιατρείο όπου οι περισσότεροι ασθενείς σας είναι μεγαλύτεροι, θα πρέπει να ξεκινήσετε με το Facebook.

Γιατί; Επειδή οι ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο πιθανό να είναι στο Facebook. Εάν διαχειρίζεστε μια επιχείρηση αισθητικής που προσφέρει ενέσεις χειλιών σε άτομα ηλικίας 20 και 30 ετών, ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε με το Instagram, το οποίο είναι πιο οπτικό

Με τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να δείτε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν χρειάζεται να είναι δύσκολα.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες πρακτικές μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα εστιάζοντας σε λάθος μετρήσεις ή χρησιμοποιώντας πάρα πολλές πλατφόρμες. Ακολουθώντας τις παραπάνω στρατηγικές και κανόνες, μπορείτε να διατηρήσετε την προσοχή σας σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία για την επιτυχία της πρακτικής σας.

Ποια είναι τα οφέλη του ιατρικού μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Τα οφέλη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την υγεία περιλαμβάνουν:

 • Ευαισθητοποίηση Το κοινό χρειάζεται ιατρικό μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μάθει για νέα, αναδυόμενα και ετήσια ζητήματα υγείας. Η προσοχή σε θέματα υγείας μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο να υπενθυμίζει στους ανθρώπους καλές συνήθειες υγείας που ήδη γνωρίζουν. Ή μπορεί να είναι τόσο δύσκολο όσο ο προγραμματισμός εκστρατειών για διαφορετικές εποχές του χρόνου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν επίσης να δώσουν περισσότερη προσοχή σε θέματα υγείας όπως ασθένειες, τάσεις και πολλά άλλα
 • Επικοινωνία σε περίοδο κρίσης – Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε το κοινό ενημερωμένο σε πραγματικό χρόνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς. Επίσης, τα παραδοσιακά μέσα όπως η τηλεόραση και οι εφημερίδες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να προσεγγίσουν τόσο πολύ κόσμο όσο γρήγορα ή όσο πιο μακριά μπορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 • Απαντώντας σε κοινές ερωτήσεις – Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης δίνουν στους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας έναν τρόπο να συνδεθούν με το κοινό. Οι άνθρωποι δεν θα κάνουν αυτοδιάγνωση και θα αισθάνονται καλύτερα αν απαντήσετε στις κοινές ερωτήσεις υγείας τους
 • Εκπαιδεύστε και μοιραστείτε πολύτιμο περιεχόμενο – Πώς κρατάτε το ενδιαφέρον των ανθρώπων με την πάροδο του χρόνου; Θα πρέπει πάντα να δίνετε στους ακόλουθούς σας χρήσιμο περιεχόμενο που τους διδάσκει και τους ενημερώνει
 • Παραμείνετε συμβατοί με HIPPA και FDA – Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι ότι πρέπει να ακολουθείτε πολλούς κανόνες και κανονισμούς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για άτομα που μοιράζονται ευαίσθητες πληροφορίες στο κοινό. Οι κανόνες HIPAA και FDA πρέπει να τηρούνται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης
 • Μείνετε ασφαλείς – Για όλα τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης υγειονομικής περίθαλψης, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε κανόνες ασφαλείας. Εάν κάποιος αποχωρήσει από τον οργανισμό, πρέπει να μπορείτε να αφαιρέσετε την πρόσβασή του

Τι να περιμένετε χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ιατρική σας πρακτική

Η δημιουργία και η διατήρηση μιας καλής παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πρακτική σας μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά τα οφέλη θα είναι ξεκάθαρα.

Οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας μπορούν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για την επωνυμία τους, να δώσουν στο κοινό τους εκπαιδευτικές πληροφορίες, να εμπλακούν ασθενείς και να λάβουν κριτικές που δείχνουν πόσο αξιόπιστοι είναι.

Με αυτά τα πράγματα στη θέση τους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ιατρικές πρακτικές είναι ένας βασικός τρόπος για να κάνετε τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για την πρακτική σας και να την βοηθήσετε να αναπτυχθεί.

Ολοκληρώνοντας Ιατρικές συμβουλές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης