Η CITI διοργανώνει το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βαμβακιού, λαμβάνει συντριπτική υποστήριξη από τη βιομηχανία

Η CITI διοργανώνει το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βαμβακιού, λαμβάνει συντριπτική υποστήριξη από τη βιομηχανία

November 26, 2022 0 Von admin

Η CITI διοργάνωσε το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βαμβακιού στις 23 Νοεμβρίου στο Νέο Δελχί. Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που αλλάζουν το παιχνίδι για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και εξαιρετικής ποιότητας βαμβακιού». Σε αυτήν την υβριδική εκδήλωση συμμετείχαν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ενδιαφερόμενοι φορείς και εμπειρογνώμονες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Η Διάσκεψη πραγματοποίησε επίσης λεπτομερείς συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες κρίσιμες πτυχές της αλυσίδας αξίας του βαμβακιού στις τεχνικές συνεδρίες.

Ο Roop Rashi, IA&AS, Επίτροπος κλωστοϋφαντουργίας, ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης. Κατά την εκφώνηση της ειδικής ομιλίας ενημέρωσε το ακροατήριο ότι το αυστραλιανό κοινοβούλιο έχει επικυρώσει την ETCA Αυστραλίας – Ινδίας που θα φέρει πολλές αλλαγές στη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας. Περαιτέρω, επεξεργάστηκε την παρούσα κατάσταση του βαμβακιού στην Ινδία και πόσο μακριά έχουμε προχωρήσει από την τελευταία συζήτηση.

Ανέφερε επίσης ότι μέχρι τώρα έχουμε θέσει πολλούς στόχους για τη βιομηχανία βαμβακιού, αλλά τώρα είναι καιρός να εργαστούμε για να πετύχουμε το ίδιο και αυτό με χρονοδιάγραμμα. Παρατήρησε ότι τόσο το Υπουργείο Κλωστοϋφαντουργίας όσο και το Υπουργείο Γεωργίας μπόρεσαν να επιτύχουν Συνέργεια στις δραστηριότητές τους που αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην προσπάθειά τους για την ανάταση των βαμβακοκαλλιεργητών.

Τόνισε το θαυμάσιο έργο που επιτέλεσε η CITI CDRA και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο εγγύς μέλλον θα δούμε σίγουρα τις προσπάθειες του κλάδου και της κυβέρνησης να διαμορφώνονται.

Ο Suresh Kotak, Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Ομάδας Κλωστοϋφαντουργίας (TAG) παρέδωσε την παρουσίαση με θέμα «Ινδικό βαμβάκι – τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις» στη θεματική συνεδρία. Έδωσε τέσσερα μάντρα –«Sacch Kapas, Swach Kapas, Saksham Kapas και Swasth Kapas» Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η Chatushpadi Mahamantra θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη του επιθυμητού στόχου να γίνει ένας σημαντικός προμηθευτής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στον κόσμο.

Ο T Rajkumar, Πρόεδρος CITI, σχολιάζοντας την εκδήλωση, είπε ότι το βαμβάκι είναι ένα παγκόσμιο προϊόν που καλλιεργείται σε περισσότερες από 75 χώρες και κατέχει επίσης κυρίαρχη θέση στον τομέα της ινδικής κλωστοϋφαντουργίας που έχει παρουσία σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, δηλαδή από το αγρόκτημα μέχρι τη μόδα .

Περαιτέρω ενημέρωσε ότι η CITI αναλαμβάνει άμεσα Δραστηριότητες Ανάπτυξης και Επέκτασης Βαμβακιού μέσω του επεκτατικού της βραχίονα- CITI Cotton Development & Research Association (CITI CDRA) για περισσότερα από τα τελευταία 50 χρόνια, όπου επί του παρόντος περίπου 1 lakh βαμβακοκαλλιεργητές συνδέονται άμεσα με το CITI-CDRA σε 3 πολιτείες Μαχαράστρα, Ρατζαστάν και Μάντγια Πραντές. Οι αγρότες που συνδέονται με το CDRA είναι σε θέση να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση βαμβακιού σε σύγκριση με την κρατική μέση απόδοση. Μετά την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων μέχρι στιγμής, η CITI CDRA σχεδιάζει να επεκτείνει τον ορίζοντά της και σε άλλες βαμβακοπαραγωγικές χώρες και είναι πολύ αισιόδοξη για το ίδιο.

Sunil Patwari, Πρόεδρος, TEXPROCIL, και MM Prabhakar Rao, Πρόεδρος, NSL Group, Shri Prashant Mohota Μέλος, Μόνιμη Επιτροπή CITI για το Cotton & MD, Gimatex Ltd και Shri. Ο Πρόεδρος του Manish Daga, All India Cotton Farmer Producer Organisation απευθύνθηκε στο κοινό με διορατικές παρατηρήσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που αλλάζουν το παιχνίδι.

Η Διάσκεψη πραγματοποίησε επίσης λεπτομερείς συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες κρίσιμες πτυχές της αλυσίδας αξίας του βαμβακιού στις τεχνικές συνεδρίες.

Η πρώτη συνεδρία με θέμα «Ανανέωση των προγραμμάτων αναπαραγωγής βαμβακιού για την αποτελεσματική χρήση των γενετικών πόρων υπό την αλλαγή του κλίματος» προήδρευσε ο Πρόεδρος του Shri M Prabhakar Rao, NSL Group και συντονιστής από τον Δρ. οι ακόλουθοι πάνελ: Δρ. YG Prasad Διευθυντής ICAR-Central Institute for Cotton Research (CICR), Dr. SK Shukla Director, ICAR-CIRCOT Mumbai, Dr. K. Selvaraju, Γενικός Γραμματέας, Ένωση Mills της Νότιας Ινδίας, Δρ. Keshav Kranthi Επικεφαλής Επιστήμονας, Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βαμβακιού (ICAC), ΗΠΑ, κ. Bhagirath Choudhary Ιδρυτής & Διευθυντής του Κέντρου Βιοτεχνολογίας Νότιας Ασίας.

Η δεύτερη συνεδρία με θέμα «Βαμβάκι – Παγκόσμιο Σενάριο Πρώτων Υλών» ήταν η κα Prajakta L Verma, IAS, Κοινή Γραμματέας, Υπουργείο Κλωστοϋφαντουργίας. Συντονίσθηκε από τον Shri Unupom Kausik, ανώτερο αντιπρόεδρο, Olam India, συμμετέχοντες στη συνεδρίαση ήταν ο Alexandre Schenkel, αντιπρόεδρος της Abrapa (Βραζιλιάνικη Ένωση Βαμβακοκαλλιεργητών). Δρ. Terry Townsend, παγκόσμιος σύμβουλος, Cotton Analytics, Η.Π.Α. Ο κ. Peush Narang, εκπρόσωπος προγράμματος – Ινδία & Σρι Λάνκα, Cotton Council International. Ο κ. Sushil Kumar Jhamb, Director – Raw Materials, Vardhman Textiles Ltd και Shri Sanjay Chawla, Founder & Global Convener, Fashionating World.

Το TVK Chaitanya Head-PMT Agri Department, Multi Commodity Exchange of India Ltd. (MCX) παρέδωσε επίσης μια παρουσίαση με θέμα «Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σχετικά με την αντιστάθμιση βαμβακιού».

Στην τελευταία συνεδρίαση με θέμα «Ιχνηλασιμότητα και κυκλικότητα» προήδρευσε ο Roop Rashi, IA&AS, Επίτροπος κλωστοϋφαντουργίας. Με συντονιστή τον οικονομολόγο και ανώτερο δημοσιογράφο G Chandrashekhar, συμμετέχοντες στη συνεδρίαση ήταν ο κ. Crispin Argento, διευθύνων σύμβουλος, The Sourcery; κα Mridula Ramesh Ιδρυτής, Sundaram Climate Institute. Tara Luckman, Sustainability Advisor, Cotton Council International. Dr. Rossitza Krueger, Project Manager, Sustainability and Value Added in the Cotton Economy, GIZ India και Manish Gupta, manager – Supply Chain, Better Cotton Initiative – Ινδία.

Το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βαμβακιού έλαβε μάρτυρα της συντριπτικής υποστήριξης από τα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου, καθώς όλες οι συνεδρίες γεμίστηκαν. Το Συνέδριο έλαβε επίσης καλή υποστήριξη από την κλωστοϋφαντουργία ως χορηγούς: Cotton USA, Crystal Crop Protection Ltd, Kotak Ginning & Pressing Ltd., Pallava Group, The Sourcery και MCX ως Awareness Partner.

Northern India Textile Mills‘ Association (NITMA), Denim Manufacturers Association (DMA), Ahmedabad Textile Industry Research Association (ATIRA) και Northern India Textile Research Association (NITRA), Bombay Textile Research Association (BTRA) και South India Textile Research Association (SITRA ) ήταν οι υποστηρικτικοί εταίροι. Textile Value Chain, The Textile Magazine, Fiber 2 Fashion ήταν οι συνεργάτες των μέσων ενημέρωσης για το συνέδριο.

Η εκδήλωση έτυχε συντριπτικής υποστήριξης από τους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου, έχοντας συμπληρώσει όλες τις συνεδρίες.