Η 10η Intex India ολοκληρώνεται με επιτυχία με την παρουσία εμπορικών αγοραστών από 22+ χώρες

Η 10η Intex India ολοκληρώνεται με επιτυχία με την παρουσία εμπορικών αγοραστών από 22+ χώρες

Dezember 19, 2022 0 Von admin

Η 10η Intex India ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την παρουσία κατασκευαστών και προμηθευτών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από 8+ χώρες, παρουσιάζοντας καινοτόμα, μοντέρνα και βιώσιμα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που προσέλκυσαν εμπορικούς αγοραστές από 22+ χώρες που επισκέφθηκαν την έκθεση αναζητώντας μια μεγάλη ποικιλία υφασμάτων από την Ινδία και τις διεθνείς αγορές. Η Intex India πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα στις 8-10 Δεκεμβρίου 2022 στο Pragati Maidan του Νέου Δελχί. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2022 παρουσία ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων, εκπροσώπων από αποστολές και εμπορικά γραφεία στο εξωτερικό, κορυφαίους εκθέτες, αγοραστές από το εξωτερικό και συνεργάτες του κλάδου.

Σήμερα, η Ινδία είναι γνωστή ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και αποτελεί βασικό στοιχείο της παγκόσμιας αλυσίδας αξίας, καθώς είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο για ένδυση, οικιακά και τεχνικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Τα τελευταία χρόνια η ινδική βιομηχανία έχει αυξήσει δραματικά την παραγωγή για να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις της εγχώριας αλλά και των εξαγωγικών αγορών. Η Ινδία αναμένει τώρα η ανάπτυξη της βιομηχανίας στο 8 τοις εκατό CAGR να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Αυτός ο στόχος θα βοηθήσει την Ινδία να διπλασιάσει το μερίδιό της στο παγκόσμιο εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ενδυμάτων από το τρέχον επίπεδο του 5 τοις εκατό.

Καθώς η ζήτηση για υφάσματα από τεχνητές ίνες (MMF) σε όλο τον κόσμο αυξάνεται ως υποκατάστατο του βαμβακιού εν μέσω αλλαγών στις παγκόσμιες τάσεις της μόδας, η έκθεση Intex India θα προσφέρει σε διεθνείς κατασκευαστές και προμηθευτές ευκαιρίες να εξερευνήσουν νέες επιχειρηματικές και επενδυτικές οδούς στην Ινδία. αυτόν τον τομέα και να αυξήσουν την αλυσίδα εφοδιασμού τους για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση για προμήθεια καινοτόμων, φιλικών προς το περιβάλλον και λειτουργικών υφασμάτων που χρειάζεται πολύ η ινδική βιομηχανία ένδυσης και μόδας. Επιπλέον, για να αυξήσουν το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς τους, οι Ινδοί κατασκευαστές παράγουν μια σειρά ενδυμάτων και αξεσουάρ μόδας προστιθέμενης αξίας για τους παγκόσμιους αγοραστές για να αυξήσουν τις προμήθειες τους από την Ινδία και να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Κίνα. Επίσης, η πλατφόρμα Intex θα βοηθήσει την εγχώρια βιομηχανία ένδυσης να προσφέρει υψηλής αξίας και βιώσιμα ενδύματα στους καταναλωτές που γνωρίζουν τη μόδα και δαπανούν υψηλές δαπάνες Gen Z και millennials.

Η Intex India έχει οργανωθεί με σκοπό να επιταχύνει αυτή την ανάπτυξη υποστηρίζοντάς την μέσω μιας ισχυρής επιχειρηματικής πλατφόρμας. Για την περαιτέρω ενίσχυση της βιομηχανίας, η Intex India θα δει την παρουσία διεθνών προμηθευτών από την Κίνα, την Κορέα, την Ταϊλάνδη, τη Λευκορωσία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, το Βιετνάμ, το Ουζμπεκιστάν, τη Σρι Λάνκα, το Μπαγκλαντές και άλλες. Μέσω αυτών και άλλων πρωτοβουλιών, η Intex India θα επιταχύνει τις συνολικές δυνατότητες κατασκευής και εξαγωγής κλωστοϋφαντουργικών και ενδυμάτων της Ινδίας με συγκεκριμένο τρόπο μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Φέτος στην Intex India, η Ομοσπονδία Ινδικών Επιμελητηρίων Εμπορίου & Βιομηχανίας (FICCI) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορίου, του Υπουργείου Εμπορίου, της κυβέρνησης της Ινδίας μαζί με την Worldex India Exhibition & Promotion Pvt. Ltd. οργάνωσε από κοινού μια «Συνάντηση Αντίστροφου Αγοραστή Πωλητή» (RBSM) προσφέροντας στους συμμετέχοντες Ινδούς εκθέτες να προωθήσουν τις τελευταίες συλλογές τους και να συνδεθούν με παγκόσμιους αγοραστές στην έκθεση. Το RBSM ενδυνάμωσε τους Ινδούς παίκτες κλωστοϋφαντουργίας να αναζητούν νέες επιχειρήσεις σε ανεπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές, να σφυρηλατούν διεθνείς συνδέσεις, να εξερευνούν νέες ευκαιρίες στις αγορές, να μαθαίνουν για τις απαιτήσεις των αγοραστών και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις του κλάδου. Περισσότερες από 500 B2B συναντήσεις που διοργανώθηκαν μεταξύ των διεθνών αγοραστών και των Ινδών εκθετών σε διάστημα 3 ημερών, οι οποίες θα είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των εξαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων της Ινδίας κατά 650 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια. Αυτό αυξάνει την εξαγωγική βάση της Ινδίας και δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης υποστηρίζοντας το πρόγραμμα «Make in India».

Προκειμένου να δοθεί ώθηση στους πολύ μικρούς και μικρούς επιχειρηματίες στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, το Υπουργείο Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΜΕ) επέκτεινε την υποστήριξή του σε ειδικευμένες ΜΜΕ στην Intex India. Περισσότεροι από 48 εκθέτες συμμετείχαν στην έκθεση για να προωθήσουν τις δυνάμεις τους σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και ένδυση και να επεκτείνουν περαιτέρω την εγχώρια και διεθνή παρουσία τους μέσω αυτής της διεθνούς πλατφόρμας προμήθειας. Όλοι οι συμμετέχοντες στο MSME Pavilion ήταν συγκλονισμένοι με την ανταπόκριση και τις ερωτήσεις πωλήσεων που έλαβαν για τα προϊόντα τους από διεθνείς και εγχώριους αγοραστές.

Μερικοί από τους κορυφαίους Ινδούς εκθέτες ήταν οι Reid & Taylor, Alok Industries, Luckshmi Yarn Impex, Sky Textiles, Ginza Industries, Texperts India, Fashinza, Gini Filaments, μεταξύ άλλων. Η ReshaMandi ήταν ο επίσημος συνεργάτης διαδικτυακής προμήθειας της Intex India 2022. Περισσότερο από το 85 τοις εκατό των συμμετεχόντων εκθετών ήταν ικανοποιημένοι με τα βήματα των αγοραστών – τόσο εγχώριοι όσο και διεθνείς με τους οποίους συνδέθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ περισσότερο από το 90 τοις εκατό των αγοραστών ήταν σε θέση να βρουν εταιρείες κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους και ήταν ικανοποιημένοι με τη μεγάλη γκάμα προϊόντων που παρουσιάστηκε στην Intex India.

Μερικοί από τους κορυφαίους διεθνείς αγοραστές που παρακολούθησαν την έκθεση ήταν οι KOMAR Brands (ΗΠΑ), TWO MAD (Ελβετία), Sewkit (Ρωσία), NUNINE (Γαλλία), Hela Clothing (Σρι Λάνκα), TESCO Sourcing (Σρι Λάνκα), Deemas Int‘ l Trading (Νότια Αφρική), TRANGOWORLD, SA (Ισπανία), LOSAN (Ισπανία), ECH (Αίγυπτος), LC Waikiki (Τουρκία), PDS Multinational (Μπαγκλαντές) και άλλα.

Παράλληλα με την έκθεση και τις συναντήσεις B2B, διοργανώθηκαν συνεδρίες τάσεων και γνώσεων στη σειρά σεμιναρίων Interactive Business Forum (IBF) και στο «Trendz Now» – την έκθεση πρόβλεψης χρωμάτων, υφασμάτων και μόδας. Οι παρουσιάσεις έγιναν από την Italtex (Ιταλία), την Pantone (ΗΠΑ) και την Orsha Linen Mills (Λευκορωσία) που πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους πολύτιμες πληροφορίες από τους ειδικούς του κλάδου για τις τάσεις υφασμάτων και μόδας 2023-24, τις χρωματικές τάσεις και τη λειτουργία του Pantone Connect καθώς και νέα ευκαιρίες αγοράς στην Ινδία για βιώσιμα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, δημιουργώντας έτσι μια κορυφαία και ολοκληρωμένη πλατφόρμα διεθνούς εμπορίου κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και προμήθειας B2B.

Ο Arti Bhagat, Εκτελεστικός Διευθυντής, Worldex India και διοργανωτής της Intex India δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε την Intex στην Ινδία και να δούμε τη συμμετοχή πολλών εκθετών υψηλού επιπέδου και μεγάλου αριθμού διεθνών αγοραστών εδώ. Πραγματοποιήθηκαν πολλές γόνιμες επαγγελματικές συναντήσεις που οργανώθηκαν και πολλές επιχειρηματικές συμφωνίες έκλεισαν με επιτυχία δημιουργώντας μια θετική ατμόσφαιρα παντού στην Intex India. Οι ανταλλαγές στην έκθεση κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μια διεθνή πλατφόρμα όπως η Intex για να αναδείξει και να προωθήσει τα δυνατά σημεία και τις ευκαιρίες στη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης της Ινδίας και της περιοχής».

Η Intex South Asia έχει πλέον καθιερωθεί ως η κορυφαία διεθνής πλατφόρμα προμήθειας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων της περιοχής, η οποία πραγματοποιείται με επιτυχία σε βασικές αγορές της Νότιας Ασίας, συγκεκριμένα στο Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα και την Ινδία και θα γίνει η ετήσια εκδήλωση ημερολογίου για τη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης της Νότιας Ασίας.