Η καταστροφή του κέντρου δεδομένων OVH δείχνει γιατί τα σχέδια ανάκτησης και τα αντίγραφα ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας

Η καταστροφή του κέντρου δεδομένων OVH δείχνει γιατί τα σχέδια ανάκτησης και τα αντίγραφα ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας

November 28, 2022 0 Von admin

Ρίξτε μια ματιά στις συνεδρίες κατ‘ απαίτηση από τη Σύνοδο Κορυφής Low-Code/No-Code για να μάθετε πώς να καινοτομείτε με επιτυχία και να επιτύχετε αποτελεσματικότητα, αναβαθμίζοντας και κλιμακώνοντας τους πολίτες προγραμματιστές. Παρακολουθήσετε τώρα.


Ο ευρωπαϊκός γίγαντας του cloud computing OVH ανακοινώθηκε σήμερα ότι μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε ένα από τα κέντρα δεδομένων της στο Στρασβούργο και προκάλεσε ζημιές σε ένα άλλο, ενώ η εταιρεία έκλεισε επίσης δύο άλλα κέντρα δεδομένων που βρίσκονταν στο σημείο ως προληπτικό μέτρο. Κανείς δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε.

Ενώ το AWS, το Azure και το Google Cloud συνήθως συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιότητας στον τομέα του cloud computing, το OVH είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκτός των «μεγάλων τριών» με 27 κέντρα δεδομένων παγκοσμίως, 15 εκ των οποίων βρίσκονται στην Ευρώπη. Η σημερινή καταστροφή, η οποία πιστεύεται ότι έχει αφαιρέσει περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια ιστότοπους εκτός σύνδεσης, έρχεται κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής περιόδου δραστηριότητας για τη γαλλική OVH, αφού ανακοίνωσε πρόσφατα μια συνεργασία με την Atos για να προσφέρει πλήρως κατασκευασμένες στην ΕΕ υπηρεσίες cloud σε έναν κλάδο που κυριαρχείται από Amazon, Microsoft και Google. Και μόλις αυτή την εβδομάδα, η OVH αποκάλυψε ότι ήταν στα αρχικά στάδια σχεδιασμού της δημοσιοποίησης.

Ανάκτηση

Στον απόηχο της πυρκαγιάς που ξέσπασε γύρω στα μεσάνυχτα τοπική ώρα σήμερα, ο ιδρυτής και πρόεδρος της OVH, Oktave Klaba, έγραψε στο Twitter για να συστήσει στους πελάτες της να ενεργοποιήσουν το σχέδιο αποκατάστασης καταστροφών.

Εκδήλωση

Ευφυής Σύνοδος Ασφάλειας

Μάθετε τον κρίσιμο ρόλο του AI & ML στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις ειδικές περιπτωσιολογικές μελέτες του κλάδου στις 8 Δεκεμβρίου. Εγγραφείτε για το δωρεάν πάσο σας σήμερα.

Κάνε εγγραφή τώρα

Ωστόσο, σύντομα έγινε φανερό ότι δεν είχαν όλες οι εταιρείες επαρκές σχέδιο αποκατάστασης από καταστροφές, με Γαλλικά κυβερνητικά όργανα και μερικά οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι εκτός σύνδεσης τη στιγμή της σύνταξηςπερισσότερες από 15 ώρες αργότερα.

Πάνω: Η Trust Bank της Αλγερίας ήταν ακόμα εκτός σύνδεσης περισσότερες από 15 ώρες μετά την πρώτη έναρξη της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, το Facepunch Studios, το στούντιο παιχνιδιών πίσω από το Rust, επιβεβαίωσε ότι ακόμη και αφού ήταν ξανά στο διαδίκτυο ότι δεν θα μπορούσε να επαναφέρει όποιος δεδομένα.

Και αυτό, ίσως, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μπορούν να αντλήσουν οι επιχειρήσεις από τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Στρασβούργο σήμερα. Παρά όλα τα οφέλη που φέρνει στο τραπέζι το cloud computing, οι εταιρείες εξακολουθούν να εμπιστεύονται όλη τους την υποδομή τρίτων, γι‘ αυτό είναι τόσο σημαντικό να έχετε ένα ισχυρό σχέδιο αποκατάστασης από καταστροφές – συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων -.

Η OVH, η οποία παρέχει επίσης υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φιλοξενίας Διαδικτύου, δήλωσε ότι σχεδιάζει να επανεκκινήσει δύο από τα μη επηρεασμένα κέντρα δεδομένων έως την ερχόμενη Δευτέρα (15 Μαρτίου).

Η αποστολή του VentureBeat πρόκειται να αποτελέσει μια ψηφιακή πλατεία της πόλης για τους τεχνικούς λήπτες αποφάσεων ώστε να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη μετασχηματιστική επιχειρηματική τεχνολογία και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Ανακαλύψτε τις Ενημερώσεις μας.