Η εκκίνηση διαδικτυακής απάτης Red Points συγκεντρώνει 20 εκατομμύρια ευρώ

Η εκκίνηση διαδικτυακής απάτης Red Points συγκεντρώνει 20 εκατομμύρια ευρώ

November 25, 2022 0 Von admin

Η νεοφυής εταιρεία Red Points για την πρόληψη της απάτης με έδρα τη Βαρκελώνη συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια ευρώ για να αναπτύξει την τεχνολογία της που βασίζεται σε AI και να συνεχίσει τα διεθνή σχέδια ανάπτυξης.

Επικεφαλής της επένδυσης ήταν η Iris Capital με τους υπάρχοντες επενδυτές Summit Partners και Eight Roads να συμμετέχουν επίσης στον γύρο.

Τι κάνει το Red Points;

Η Red Points δραστηριοποιείται σε έναν τομέα πρόληψης διαδικτυακής απάτης που είναι γνωστός ως «προστασία επωνυμίας» — όταν το περιεχόμενο, η εικόνα ή άλλο έργο μιας επωνυμίας είναι πειρατική, πλαστοπροσωπία ή παραποίηση στο διαδίκτυο.

Η scaleup ιδρύθηκε το 2011 και πουλά την πλατφόρμα της SaaS — η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναζητήσει το διαδίκτυο και να ανιχνεύσει περιπτώσεις λεγόμενης κατάχρησης επωνυμίας — σε πελάτες όπως η Puma, η Hugo Boss και η Real Madrid FC.

Η Red Points λέει ότι οι παραχαράκτες που επωφελούνται λανθασμένα από το περιεχόμενο ή την εικόνα μιας μάρκας «κλέβουν ουσιαστικά έσοδα» και ισχυρίζεται ότι, τους τελευταίους 12 μήνες, καταργήθηκαν καταχωρίσεις απομιμήσεων αξίας άνω των 1,7 δισ. ευρώ συνολικά.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Laura Urquizu λέει στο Sifted ότι η ζήτηση για το προϊόν της startup παραμένει ισχυρή παρά τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και ότι «​​η ηλεκτρονική παραποίηση, η πειρατεία και η πλαστοπροσωπία δεν αναμένεται να σταματήσουν σύντομα».

Παρόλα αυτά, προσθέτει ότι η συγκέντρωση κεφαλαίων για εταιρείες τεχνολογίας στο στάδιο της ανάπτυξης έχει γίνει πιο δύσκολη στη σημερινή αγορά, λέγοντας ότι «οι επενδυτές ήταν πολύ πιο συντηρητικοί σε σύγκριση με προηγούμενους γύρους».

Η Urquizu λέει ότι, για τα VC, «δεν αφορά μόνο την ανάπτυξη, αλλά την ανάπτυξη με κερδοφορία» και ότι αυτή είναι μια αλλαγή στην οποία η Red Points «προσαρμόστηκε γρήγορα».

Ποιος άλλος επένδυσε στους Red Points;

  • Northzone — VC με έδρα το Λονδίνο που έχει επενδύσει σε μεγάλα ονόματα όπως η πλατφόρμα ροής μουσικής SpotifyΚλίμακα BNPL Κλάρνα και πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης Kahoot!
  • Banco Sabadell — Ισπανική τράπεζα που έχει επενδύσει σε εταιρείες όπως το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο Exoticca, πρακτορείο μάρκετινγκ επιρροών SamyRoad και πάροχος ορθοδοντικής Impress.
  • Mangrove Capital Partners — Κεφάλαιο με έδρα το Λουξεμβούργο που έχει επενδύσει στην εταιρεία βιντεοκλήσεων Skype, την εταιρεία δημιουργίας ιστοτόπων Wix και την αγορά μεταχειρισμένων Wallapop.

Τι ακολουθεί για τους Red Points;

Η Red Points θα χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο για να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία της για τον εντοπισμό διαδικτυακής απάτης.

Η Urquizu λέει ότι το δίκτυο διαδικτυακών απατεώνων που προσπαθεί να καταπολεμήσει «είναι καλά δομημένο και διαθέτει προηγμένη τεχνολογία» και ότι το προϊόν της Red Points πρέπει να εξελιχθεί ως απάντηση στο «διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο διαδικτυακής απάτης».

Η εταιρεία λέει επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο για να «ενδυναμώσει τη στρατηγική της για προώθηση στην αγορά» για να ανταποκριθεί στην «αυξανόμενη ζήτηση των πελατών καθώς η διαδικτυακή απάτη και η κατάχρηση επωνυμίας συνεχίζουν να κλιμακώνονται παγκοσμίως».

Κοσκινισμένη λήψη

Η Red Points είναι μια από τις ισπανικές εταιρείες τεχνολογίας που συχνά αποκαλείται ως η λεγόμενη Soonicorn – μια επιχείρηση που θα μπορούσε σύντομα να αξίζει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ο σημερινός γύρος δεν ήρθε με καμία τέτοια ανακοίνωση και η Urquizu λέει στη Sifted ότι δεν θα σχολιάσει την αποτίμηση.

Ωστόσο, δεν φαίνεται σαν μια διευθύνουσα σύμβουλος που ασχολείται ιδιαίτερα με ετικέτες όπως το unicorn, και επιμένει ότι ο σημερινός γύρος επένδυσης, ενώ είναι μικρότερος από τελευταία αύξησηαντιπροσωπεύει «το τέλειο ποσό επένδυσης» για την υλοποίηση των αναπτυξιακών της σχεδίων.

Και καθώς οι επιχειρήσεις αρχίζουν να αισθάνονται τη συμπίεση ενός αυστηρότερου οικονομικού περιβάλλοντος, εργαλεία όπως τα Red Points, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες να προστατεύσουν τα έσοδά τους, θα μπορούσαν να γίνουν πιο ελκυστικά.

Ο Tim Smith είναι ο ανταποκριτής του Sifted στην Iberia. Τιτιβίζει από @timmpsmith