Ευγνωμοσύνη, θλίψη για τον ερευνητή του λύκου που είναι έξω στο WSU – NARN – Northwest Animal Rights Network

Ευγνωμοσύνη, θλίψη για τον ερευνητή του λύκου που είναι έξω στο WSU – NARN – Northwest Animal Rights Network

Mai 15, 2018 0 Von admin

Οι Seattle Times αναφέρουν ότι ο ερευνητής λύκων Ρόμπερτ Βίλγκους έχει αποδεχτεί έναν διακανονισμό 300.000 δολαρίων από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον και έχει εγκαταλείψει το σχολείο.

«Ο Wielgus παρακολούθησε τη συμπεριφορά των λύκων και των βοοειδών και έμαθε ότι η πολιτική του κράτους να σκοτώνει τους λύκους που είχαν θηράματα βοοειδών ήταν πιθανό να οδηγήσει σε περισσότερη θήρευση βοοειδών, όχι λιγότερο, επειδή αποσταθεροποίησε τη δομή των αγώνων λύκων», έγραψε η δημοσιογράφος Lynda Mapes.

«Η έρευνα δεν ήταν δημοφιλής στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι παραπονέθηκαν σε νομοθέτες στο νομοθετικό σώμα της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, ο οποίος με τη σειρά του έκοψε τη χρηματοδότηση του Wielgus και τον απομάκρυνε ως κύριο ερευνητή για το συνεχιζόμενο έργο του, περνώντας τα χρήματα μέσω άλλου ερευνητή. Ήταν μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση που εξάλειψε τα χρήματα του Wielgus για ταξίδια, ομιλίες σε συνέδρια ή για έρευνα το καλοκαίρι, τους μήνες αιχμής για τη δουλειά του.»

Ο Wielgus κατέθεσε μήνυση κατά του WSU λέγοντας ότι φίμωσε για πολιτικούς λόγους – μια αγωγή που τελειώνει με αυτόν τον διακανονισμό. Περισσότερες πληροφορίες από το Wielgus, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο, δημοσιεύονται στο Protecting Employees Who Protect Our Environment (PEER).

Θυμόμαστε όταν μίλησε για τις πρακτικές ενός κτηνοτρόφου, για τον οποίο το κράτος έχει σκοτώσει λύκους στις αγέλες Profanity Peak, Wedge και Sherman — και πώς σιώπησε μετά από αυτό — και εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας για την έρευνα λύκων που έκανε με ακεραιότητα και τη λύπη μας που δεν κάνει πλέον αυτή την έρευνα στο WSU.