Επιλογή θεμάτων AS και A Levels

Επιλογή θεμάτων AS και A Levels

März 15, 2023 0 Von admin

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο, το πιθανότερο είναι ότι είστε μαθητής που μόλις έχει περάσει τα επίπεδα O/IGCSE του/της ή είστε γονέας που αναζητά οδηγίες επιλογής θέματος για το παιδί σας. Όποια και αν είναι η περίπτωση, μεγάλη ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους για την εκκαθάριση των επιπέδων O/IGCSE σας. Είναι πράγματι ένα ορόσημο στη ζωή κάποιου. Οι περισσότεροι από εσάς θα είχατε μόλις ξεκινήσει με τα Α-Επίπεδά σας ή πρόκειται να ξεκινήσετε σύντομα. Μια πολύ σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρουν οι μαθητές μετά την είσοδο στο A-Levels είναι η επιλογή θέματος. Η επιλογή των σωστών θεμάτων είναι πολύ, πολύ ουσιαστική και σημαντική, διότι τα μαθήματα που επιλέγετε τώρα θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για τα πανεπιστήμια που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο μέλλον.

Οι μαθητές αφού περάσουν τα O Levels/IGCSE τους είναι πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινούν με A-Levels, και ως εκ τούτου, τείνουν να παρακολουθούν μεγάλο αριθμό θεμάτων (με το ίδιο μοτίβο που έκαναν πριν). Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκαναν οι μαθητές. Το A-Levels είναι μια ανηφόρα και πολύ πιο δύσκολη από το O Level/IGCSE. Καθώς αυτό το μέρος της ζωής σας θα αποφασίσει για το μέλλον σας, προσπαθήστε λοιπόν να επιλέξετε μόνο τις ειδικότητες ή τα βασικά θέματα που θα χρειαστείτε αργότερα. Τα επιπλέον Α Επίπεδα που θα επιλέξετε θα χαθούν ούτως ή άλλως επειδή τα πανεπιστήμια ως επί το πλείστον δεν εξετάζουν επιπλέον μαθήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις τα αποθαρρύνουν, γεγονός που σας μειονεκτεί στη διαδικασία εισαγωγής. Επιλέξτε λοιπόν με σύνεση!

Η επιλογή του σωστού επιπέδου A μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι θέλετε να κάνετε ή τι θέλετε να διαβάσετε στο πανεπιστήμιο. Προτού λοιπόν προχωρήσετε στην επιλογή οτιδήποτε, προσπαθήστε να ανακαλύψετε τον εαυτό σας: «Τι θέλετε πραγματικά να είστε στο μέλλον;» «Σας αρέσει να μελετάτε αυτό το θέμα;» Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας. Μην παίρνεις ένα θέμα μόνο και μόνο επειδή «ακούγεται ενδιαφέρον», «ο φίλος σου το παίρνει» ή «κάποιος σου ζήτησε να το πάρεις». Λάβετε προτάσεις, αλλά μην ξεχνάτε, αυτή είναι *δική σας επιλογή*. Είστε το άτομο που θα κάνει όλη αυτή τη μελέτη και είναι το μέλλον σας που τα επίπεδα Α βοηθούν να αποφασίσετε.

Λάβετε υπόψη αυτές τις 3 αρχές κατά την επιλογή:

  • Επιλέξτε θέματα επιπέδου Α που θα απολαύσετε.
  • Επιλέξτε θέματα που θα ταιριάζουν με τα επαγγελματικά σας σχέδια
  • Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε (πάρτε προτάσεις, ελέγξτε το αναλυτικό πρόγραμμα, τις δεξιότητες που απαιτούνται κ.λπ.)

Ακολουθεί μια επισκόπηση των απαιτούμενων θεμάτων που απαιτούνται για διαφορετικά μαθήματα — (η λήψη 3 μαθημάτων είναι η ελάχιστη απαίτηση):

Ιατρική/Οδοντιατρική: Βιολογία, Χημεία, Φυσική (σε ορισμένες περιπτώσεις τα μαθηματικά μπορεί να ληφθούν ως υποκατάστατο της φυσικής. Ελέγξτε σχετικά με το πανεπιστήμιο στο οποίο κάνετε αίτηση)

Μηχανική: Μαθηματικά (Βασικά), Φυσική, Χημεία, IT, CS (Μπορείτε να πάρετε έναν συνδυασμό δύο από αυτά ανάλογα με τις απαιτήσεις του πανεπιστημίου σας)

Νόμος: Δεν υπάρχουν βασικά θέματα, αν και προτείνεται να έχετε θέματα που δείχνουν λογική ικανότητα και ικανότητα γραφής (π.χ.: ένα μείγμα θεμάτων Τεχνών και Επιστημών). Μπορείτε επίσης να πάρετε το νόμο A-Levels για αυτόν τον σκοπό!

Πτυχίο σε σχέση με τις επιχειρήσεις: Δεν υπάρχουν απαραίτητα μαθήματα επιπέδου Α, αλλά προτείνεται να παρακολουθήσετε: επιχειρήσεις, λογιστικά, οικονομικά, μαθηματικά (οποιοσδήποτε συνδυασμός 3 θα κάνει τη δουλειά)

Ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός, υπάρχουν πολλά άλλα πτυχία/προσόντα, αλλά συνιστάται να επικοινωνήσετε με τα πανεπιστήμια στα οποία κάνετε αίτηση σχετικά με τις απαιτήσεις του αντικειμένου. Στο τέλος, θα θέλαμε να πούμε ότι ΔΕΝ αποθαρρύνουμε τη λήψη επιπλέον θεμάτων, αλλά μην τα παρακολουθείτε αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας. Δεν θα ήταν καλή ιδέα να παρακολουθήσετε ένα μάθημα όπως „Περαιτέρω Μαθηματικά“ εάν έχετε πτυχίο Β στο μάθημα των Μαθηματικών GCE. πρέπει να είσαι ελίτ στα Μαθηματικά για να χειριστείς Περαιτέρω Μαθηματικά. Ωστόσο, εάν είστε μια από τις ιδιοφυΐες των μαθηματικών και πηγαίνετε σε ένα πεδίο μηχανικής ή σχετικό με τα μαθηματικά, η ανάληψη ενός θέματος όπως τα Περαιτέρω Μαθηματικά θα ήταν μια καλή απόφαση μαζί με το συνηθισμένο σας μάθημα στα Μαθηματικά.

Ελπίζουμε αυτός ο οδηγός να αποδειχθεί χρήσιμος σε όλους εκεί έξω. Έχετε ερωτήσεις; Μη διστάσετε να στείλετε τις απορίες σας παρακάτω στα σχόλια!

Καλή τύχη!