Διεύθυνση Κυβερνήτη για Κατοικίες που βασίζονται στον ιστότοπο

Διεύθυνση Κυβερνήτη για Κατοικίες που βασίζονται στον ιστότοπο

März 2, 2023 0 Von admin

«Καταλαβαίνω επίσης ότι υπάρχει ένα νομοσχέδιο ενώπιον του Νομοθετικού Σώματος που υποστηρίζει την έννοια «πρώτα η στέγαση». Σύμφωνα με αυτή τη νομοθεσία, το Μέιν θα παρέχει μόνιμη υποστηρικτική στέγαση σε εκατοντάδες πολίτες του Μέιν, παρέχοντας στις κοινότητες σε όλο το Μέιν έναν απελπιστικά απαραίτητο πόρο για την αντιμετώπιση της χρόνιας έλλειψης στέγης και τη μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης και δημόσιας ασφάλειας. Ήρθε η ώρα αυτής της νομοθεσίας. Απόψε, καλώ το νομοθετικό σώμα να στείλει αυτό το νομοσχέδιο στο γραφείο μου. Θα το υπογράψω».

Κυβερνήτης Janet Mills, Maine State of the Budget, 14 Φεβρουαρίου 2023

Εκτιμούμε τον Κυβερνήτη Μιλς που επικαλέστηκε το Housing First και την ανάγκη να δημιουργηθούν πρώτα προγράμματα στέγασης που βασίζονται σε εγκαταστάσεις στο Διεύθυνση κατάστασης προϋπολογισμού. Περισσότερα προγράμματα του Housing First στο Μέιν θα μας βοηθήσουν να τερματίσουμε τη μακροχρόνια, χρόνια έλλειψη στέγης στην πολιτεία μας. Το Maine χρειάζεται 400 μονάδες Housing First που βασίζονται σε εγκαταστάσεις, κάτι που μεταφράζεται σε ίδρυση 12-15 ακινήτων για να μειωθεί σημαντικά η μακροχρόνια έλλειψη στέγης σε κοινότητες σε ολόκληρη την πολιτεία.

Τι εννοούμε με τον όρο Στέγαση Πρώτα βάσει τοποθεσίας; Όπως ορίζεται από το HUD, το Housing First είναι μια προσέγγιση για τη γρήγορη και επιτυχή σύνδεση ατόμων και οικογενειών που βιώνουν έλλειψη στέγης με μόνιμη στέγαση χωρίς προϋποθέσεις και εμπόδια εισόδου, όπως νηφαλιότητα, θεραπεία ή απαιτήσεις συμμετοχής στην υπηρεσία. Το Site-based Housing First παρέχει 24ωρες υποστηρικτικές υπηρεσίες για να μεγιστοποιήσει τη σταθερότητα της στέγασης και να αποτρέψει την επιστροφή των αστέγων.

Τα προγράμματα Housing First βασίζονται σε απλές αρχές — όλοι αξίζουν στέγαση και την απαραίτητη υποστήριξη για τη διατήρησή της — και τα αποτελέσματα είναι βαθιά και εκτεταμένα. Πρόκειται για αποκλειστικές πολυκατοικίες με επί τόπου, 24/7 επαγγελματικό προσωπικό κοινωνικής εργασίας που παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες και παρέμβαση κρίσεων για τη μεγιστοποίηση της σταθερότητας της στέγασης. Και το Housing First είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για ιδιαίτερα ευάλωτους πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων αστέγων, των ανθρώπων που κοιμούνται έξω, σε σκηνές ή γέφυρες, στριμωγμένοι σε πόρτες ή κατασκηνώσεις σε δημόσια πάρκα.

24 Μαρτίου 2005, είναι η ημέρα που άνοιξαν η οδός Preble και η Avesta Housing Logan Place, το πρώτο πρόγραμμα Housing First στο Μέιν. Τριάντα από τους πιο χρόνιους άστεγους της πολιτείας μετακόμισαν και ο αριθμός των ανθρώπων που βίωσαν την έλλειψη στέγης στο Μέιν μειώθηκε αμέσως. Μόνο αυτό το έργο των 30 διαμερισμάτων προκάλεσε μείωση 10% των αστέγων στην πόλη του Πόρτλαντ. Και πτώση 5% για ολόκληρο το κράτος.

Εκτός από τη μείωση του αριθμού των ατόμων που μένουν σε καταφύγια ή που μένουν σε καταυλισμούς, οχήματα ή στο δρόμο, το Housing First είναι μια πρακτική βασισμένη σε στοιχεία που εξοικονομεί χρήματα. Ο αριθμός των κλήσεων της αστυνομίας, των επισκέψεων στα επείγοντα, των ιατρικών μεταφορών και των κρατήσεων στη φυλακή για τους ενοικιαστές του Logan Place μειώθηκε κατακόρυφα, σε σύγκριση με το έτος πριν μετακομίσουν στα διαμερίσματά τους. Το Housing First στοχεύει σε άτομα που είναι άστεγοι το μεγαλύτερο διάστημα και έχουν σοβαρές διαταραχές ψυχικής υγείας και χρήσης ουσιών. Κάνει ακριβώς αυτό που λέει, παρέχει στέγαση – πρώτα.