Διαφορά μεταξύ αρωμάτων και αρωματικών ελαίων

Διαφορά μεταξύ αρωμάτων και αρωματικών ελαίων

Januar 9, 2023 0 Von admin

διαφορά μεταξύ αρωμάτων και αρωματικών ελαίων - rawaha

Το σωστό άρωμα μπορεί να κάνει θαύματα για τη συνολική σας ατμόσφαιρα, και ενώ πολλοί άνθρωποι αγαπούν να ψεκάζουν άρωμα στα ρούχα τους για να κάνουν εντύπωση, υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν ένα πιο παραδοσιακό άρωμα σε αρωματικά έλαια.

Τι είναι όμως τα αρωματικά έλαια; Και σε τι διαφέρουν από τα κανονικά σας αρώματα; Ας τα συζητήσουμε όλα αυτά σε αυτό το άρθρο.

Σπρέι αρωμάτων Vs αρωματικά λάδια

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι όλα τα αγαπημένα σας αρώματα, ανεξάρτητα από το ποια μάρκα, κατασκευάζονται αρχικά ως αρωματικά έλαια και στη συνέχεια γίνονται με δυνατότητα ψεκασμού για ευκολότερη χρήση. Ενώ η αρχική τους σύνθεση παραμένει σταθερή, προστίθεται αλκοόλ στο μείγμα για να τα κάνει πιο μακροχρόνια και γευστικά στις οσφρητικές αισθήσεις.

Ενώ τα αρωματικά έλαια, από την άλλη πλευρά, αποδυναμώνονται με την προσθήκη ελαίων χωρίς άρωμα όπως jojoba ή καρύδας. Αυτή είναι η βασική διαφορά μεταξύ αρώματα και αρωματικά έλαια, το πρώτο έχει συγκέντρωση αλκοόλης, ενώ το δεύτερο έχει έλαια μεταφοράς χωρίς άρωμα.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αρωματικών ελαίων και των σπρέι αρωμάτων;

Εφαρμογή

Οι περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν ότι τα αρωματικά έλαια δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο τα αντίστοιχά τους σε αλκοόλ, ενώ η υπόλοιπη διαφορά έγκειται στον τρόπο εφαρμογής και των δύο. Το κανονικό άρωμα ψεκάζεται στον αέρα και στη συνέχεια προσγειώνεται στο δέρμα σας και τα υπολείμματα εξατμίζονται στο δωμάτιο.

Ενώ για τα αρωματικά λάδια το ταμπονάρεις στα δάχτυλα και μετά στο δέρμα σου. Αυτά τα λάδια δεν μπορούν να ψεκαστούν στον αέρα λόγω της συγκέντρωσης τους σε βαρύ λάδι και η μυρωδιά τους δεν εξαπλώνεται ούτε στο περιβάλλον. Αυτό τα κάνει ένα προτιμώμενο άρωμα για χρήση σε ένα νοικοκυριό γεμάτο αλλεργικά άτομα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αρωματικά έλαια χρησιμοποιούνται από άτομα που θέλουν να διατηρήσουν το άρωμά τους κλειστό στον προσωπικό τους χώρο.

Αντοχή

Ενώ το κανονικό άρωμα εκλαμβάνεται ως μακράς διαρκείας, το άρωμά του διαλύεται μέσα σε λίγες ώρες από τον αέρα. Ενώ τα αρωματικά έλαια παραμένουν φυσικά στην επιφάνεια για 4-5 ώρες. Επιπλέον, τα αρωματικά έλαια εξαρτώνται από την ένταση του δέρματός σας, επομένως όσο πιο ζεστό το δέρμα σας, τόσο περισσότερο γίνονται εμφανή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για τους θερμότερους μήνες και τις περιοχές.

Ευαισθησία του δέρματος

Όταν πρόκειται για αρώματα, είναι σημαντικό να σημειώσετε πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας σε αυτά. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε σε τι εκθέτουμε το σώμα μας και πώς θα επηρεάσουν την υγεία μας μακροπρόθεσμα. Ενώ το έκζεμα είναι μια κοινή παρενέργεια της αλληλεπίδρασης αρώματος με δέρμα, μπορεί να υπάρχουν και χειρότερες παρενέργειες που εμφανίζονται αργότερα στη ζωή. Ως εκ τούτου, σε τέτοιες περιπτώσεις, τα αρωματικά έλαια είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση στα αλκοολούχα αρώματα λόγω της απαλής επίδρασής τους στο δέρμα.

Χρήση

Ενώ τα αρώματα περιορίζονται στη χρήση τους στο σώμα, τα αρωματικά έλαια έρχονται με ένα ευέλικτο φάσμα χρήσεων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαπούνια, αρωματικά κεριά, αποσμητικά κ.λπ.

Διαφωνείτε για το ποια εναλλακτική λύση αρώματος να χρησιμοποιήσετε; Σκεφτείτε καλά τι ανταποκρίνεται το σώμα σας και οι οσφρητικές σας αισθήσεις με τον καλύτερο τρόπο και τι ταιριάζει τελικά με την προσωπικότητά σας. Αυτό θα σας κάνει πολύ πιο εύκολο να κάνετε αυτήν την επιλογή. Ή αν θέλετε να πάτε με την πρότασή μας, καλό είναι να έχετε και τα δύο στη συλλογή σας για να τα χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.