Δημιουργήστε περιεχόμενο και αναπτυχθείτε μέσω ηγεσίας #114

Δημιουργήστε περιεχόμενο και αναπτυχθείτε μέσω ηγεσίας #114

Januar 26, 2023 0 Von admin

LinkedIn for Doctors – Συμβουλές μάρκετινγκ και περιεχομένου

Το LinkedIn for Doctors είναι ένα φανταστικό εργαλείο που χρησιμοποιείται στο μάρκετινγκ υγειονομικής περίθαλψης. Δείτε το επεισόδιο #114 του Podcast Μετατροπής ασθενών παρακάτω και συνεχίστε να διαβάζετε την ανάρτηση ιστολογίου για περισσότερες συμβουλές που δεν αναφέρονται στο επεισόδιο.

Και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν διαφορετικές πλατφόρμες για να προσεγγίσετε νέους και πιθανούς ασθενείς, προσφέροντας σας ατελείωτους τρόπους σύνδεσης και κοινής χρήσης.

Κάθε πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι διαφορετική και κάθε πλατφόρμα έχει διαφορετικό κοινό-στόχο, επομένως, ανάλογα με το ποιον θέλετε να συναντήσετε, μπορείτε να εξερευνήσετε χρησιμοποιώντας κάποια περισσότερα από άλλα.

Μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκεται σε άνοδο και κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα είναι το Linkedin. Το Linkedin είναι μια πλατφόρμα δικτύωσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχεδιασμένη για επαγγελματίες των επιχειρήσεων και ενθαρρύνει την κοινή χρήση περιεχομένου και τις συνδέσεις δικτύωσης.

ο Πλατφόρμα LinkedIn είναι εξαιρετικό για να μοιράζεστε σχετικό και επαγγελματικό περιεχόμενο στο ιατρείο σας και να αλληλεπιδράτε μόνο με συναδέλφους και πιθανούς ασθενείς.

Έτσι, μπορείτε να αποφύγετε το κατοικίδιο, τις φωτογραφίες μωρών και την πολιτική (ως επί το πλείστον).

Τα οφέλη από τη χρήση του Linkedin για τους γιατρούς:

  • Προσελκύστε νέους ασθενείς και οδηγήστε δυνητικούς πελάτες
  • Στοχεύστε το ιδανικό σας κοινό
  • Μοιραστείτε πληροφορίες για εσάς και την πρακτική σας
  • Συνδεθείτε με τοπικούς γιατρούς
  • Αλληλεπιδράστε με το κοινό-στόχο σας
  • Ενθαρρύνετε το προσωπικό και την ομάδα σας να υποστηρίξουν και να μοιραστούν το περιεχόμενό σας
  • Γίνετε ηγέτης σκέψης στον χώρο σας

Τώρα λοιπόν ξέρουμε γιατί η χρήση του LinkedIn μπορεί να φέρει αξία στην πρακτική σας, το ερώτημα τώρα είναι πώς;

Πώς μπορούν οι γιατροί να αναπτύξουν ένα σχέδιο μάρκετινγκ στο LinkedIn για να τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν και να προσελκύσουν νέους ασθενείς;

1. Προσαρμόστε το προφίλ σας στο LinkedIn Doctor

Το LinkedIn προσφέρει πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε το προφίλ σας στην πρακτική και την ειδικότητά σας.

Ένα προφίλ που είναι προσαρμοσμένο στην επωνυμία σας δείχνει σε άλλους χρήστες του LinkedIn ότι είστε ενεργός χρήστης και μπορείτε να εμφανίσετε τις πληροφορίες πρακτικής σας.

Ως ανάρτηση γιατρού, ένα ενημερωμένο και επαγγελματικό headshot (κατά προτίμηση λευκή μπλούζα) και προσαρμόστε το φόντο σας στο — branding του νοσοκομείου ή του ιατρείου σας.

Φροντίστε να συμπεριλάβετε το λογότυπο και το tagline σας και βεβαιωθείτε ότι είναι σύμφωνα με τα πρότυπα μεγέθους του LinkedIn για να αποφύγετε να τα καλύψει η εικόνα του προφίλ σας.

linkedin μάρκετινγκ γιατροί ιατρικό μάρκετινγκ

Χωρίς καθαρισμό, επαγγελματικό headshot και προσαρμοσμένο φόντο, άλλοι χρήστες του LinkedIn μπορεί να διστάζουν να συνδεθούν επειδή το προφίλ σας φαίνεται στάσιμο. Ένα στάσιμο προφίλ σημαίνει ότι είναι απίθανο να έχουν αξία από τη σύνδεση ή τη δέσμευση.

Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι στέλνετε το σωστό μήνυμα και προσαρμόστε το προφίλ σας.

Θα δείτε ότι θα λαμβάνετε και θα γίνονται δεκτές περισσότερες συνδέσεις μόνο με αυτές τις απλές προσαρμοσμένες ενημερώσεις.

Ξεκαθαρίστε τι είδους Γιατρός που είστε & πού εργάζεστε

Το LinkedIn δημιουργήθηκε για να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό επαγγελματικό σύστημα δικτύωσης, οπότε διευκρινίστε στην περιγραφή του τίτλου σας, τι τύπος ιατρού είστε και πού εργάζεστε.

Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνει όσους αναζητούν να σας βρουν και εμφανίζεστε σε όρους που σχετίζονται με την αναζήτηση.

Επισυνάψτε το προφίλ του ιατρείου ή του νοσοκομείου σας στο LinkedIn στο προφίλ σας βάσει εμπειρίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να σας συνδέσουν με το μέρος που εργάζεστε και να συνδεθείτε με τους συναδέλφους σας, κάτι που βελτιώνει την ορατότητα.

συμβουλές προφίλ μάρκετινγκ linkedin

2. Δημοσιεύστε πρωτότυπο περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο LinkedIn

Το Linkedin είναι ένας παράγοντας δυνητικών πελατών, επομένως το περιεχόμενό σας πρέπει να βρίσκεται μπροστά στο σωστό κοινό, παρέχοντας μοναδική αξία σε αυτό που θέλει να δει και να το οδηγήσει πίσω στον ιστότοπο ή την πρακτική σας.

Μην σπαταλάτε προβολές και εντυπώσεις επαναπροσδιορίζοντας το περιεχόμενο κάποιου άλλου, όπως το WebMD και άλλα άρθρα που σχετίζονται με την υγεία. Μοιραστείτε το περιεχόμενο, βίντεο γιατρών, ταξίδια ασθενών και — ιστολόγια από τον ιστότοπό σας.

Όχι μόνο αυτό το κάνει μοναδικό για εσάς, αλλά τοποθετείτε τον εαυτό σας ως ηγέτη της σκέψης. Το πρωτότυπο περιεχόμενο οδηγεί δυνητικούς πελάτες και επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και αυξάνει την ευχαρίστηση να προσεγγίσουν ένα ραντεβού ή μια συμβουλευτική.

3. Δημοσιεύστε πολύτιμο & σχετικό περιεχόμενο στο LinkedIn

Συζητήσαμε λοιπόν ότι το πρωτότυπο περιεχόμενο αυξάνει την πιθανότητα μετατροπής νέων δυνητικών πελατών στη στρατηγική μάρκετινγκ του LinkedIn, τώρα πρόκειται για τη δημιουργία αξίας στην ανάρτησή σας.

Το Linkedin-verse θέλει να δει νέο, φρέσκο ​​και πολύτιμο περιεχόμενο με τους επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει ότι θέλεις δημοσιεύστε περιεχόμενο που θέλει το κοινό σας για να δείτε και να βρίσκετε αξία, επομένως ως γιατρός, θέλετε να παρουσιάσετε τις σκέψεις σας για την ιατρική σας ειδικότητα.

Τόσες φορές, συναντώ μια ανάρτηση γιατρού στο LinkedIn που δεν έχει πολλή ή καθόλου αλληλεπίδραση (μου αρέσει ή σχόλια) και αυτό οφείλεται στο ότι παραλείπει αυτόν τον «ανθρώπινο παράγοντα».

Είναι προφανές όταν ένας γιατρός ή ένα ιατρείο έχει κάποιον άλλο να δημοσιεύσει για αυτούς, όπως διευθυντής γραφείου ή τμήμα μάρκετινγκ.

Αυτές οι αναρτήσεις έχουν συνήθως παρόμοια μορφή. Περιλαμβάνει τον τίτλο του άρθρου, συχνά η ανάρτηση είναι προωθητική για μια υπηρεσία, έχει τόσα πολλά hashtags και έναν σύνδεσμο.

Παρόμοια με αυτό το παράδειγμα

linkedin συμβουλές μάρκετινγκ intrepy

Αυτό που δεν πάει καλά με αυτή τη μορφή είναι…

Α. ) Δεν είναι το αρχικό τους περιεχόμενο

Β.) Είναι προφανές ότι ο γιατρός δεν ήταν αυτός που δημοσίευσε, επομένως, πιθανότατα, δεν θα ασχοληθεί ή αλληλεπιδράσει μαζί σας επίσης.

Γ.) Λείπει η ιατρική άποψη, η γνώμη του γιατρού ή αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ «ανθρώπινος παράγοντας» ή μπορείτε να το ονομάσετε ΑΞΙΑ

Δ.) Η ανάρτηση είναι 24 ωρών με ένα like

Ακολουθεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα γιατρού που προσθέτει αυτόν τον πολύτιμο ανθρώπινο παράγοντα και μπορείτε να δείτε τη διαφορά στην δέσμευση και στα likes.

linkedin ιατρικών πρακτικών μάρκετινγκ

Το θέμα είναι ότι το κοινό θέλει να γνωρίζει την άποψή σας ως επαγγελματία, όχι ως έναν γενικό τίτλο ιστολογίου γεμάτο με εκατομμύρια hashtags.

4. Αλληλεπίδραση και συμμετοχή στο LinkedIn for Doctors

Τα στάσιμα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χειρότερα από το να μην έχεις καθόλου. Το LinkedIn είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκε για να υιοθετήσει το μοντέλο επαγγελματικής δικτύωσης και να το διαθέσει στο διαδίκτυο.

Δεν θα παρακολουθούσατε μια εκδήλωση δικτύωσης και θα στέκεστε στο πίσω μέρος της αίθουσας και δεν θα μιλούσατε σε κανέναν ή δεν θα τους επιτρέπατε να σας μιλήσουν, σωστά;

Λοιπόν, έτσι είναι αν δεν το κάνεις αλληλεπιδρούν και αλληλεπιδρούν με άλλους στο LinkedIn. Δεν θα δείτε ανάπτυξη ούτε θα προσελκύσετε δυνητικούς πελάτες περιμένοντας να σας αναζητήσουν και να σας βρουν.

Μην ντρέπεσαι! Κάντε like, σχολιάστε και κοινοποιήστε περιεχόμενο από άλλους που θέλετε να προσθέσετε, να συζητήσετε ή να βρείτε πολύτιμο.

Οι γιατροί που αλληλεπιδρούν και ασχολούνται έχουν οι ίδιοι περισσότερες απόψεις και δεσμεύσεις.

5. Δημιουργήστε νέες συνδέσεις LinkedIn

Γίνετε κοινωνικοί και ξεκινήστε τη σύνδεση και τη δικτύωση στο LinkedIn. Χρησιμοποιήστε το LinkedIn για να ερευνήσετε συναδέλφους, παραπέμποντες γιατρούς και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα ή του μάρκετινγκ.

Όσο πιο εκτεταμένο είναι το δίκτυό σας, τόσο μεγαλύτερο είναι το κοινό και αυξάνετε τις πιθανότητές σας να προσελκύσετε νέους πελάτες και να δείτε την ανάρτηση.

6. Να είστε συνεπείς με το σχέδιο μάρκετινγκ του LinkedIn

Η συνέπεια είναι κρίσιμη και αυτό ισχύει για οποιοδήποτε προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για να διατηρήσετε ένα ενεργό κοινό, να προσελκύσετε νέους ασθενείς και να αυξήσετε τη δέσμευση, πρέπει να δημιουργήσετε συνέπεια στο LinkedIn.

Αναπτύξτε συνέπεια στη δημιουργία συνδέσεων, αφοσίωσης, αλληλεπιδράσεων και αναρτήσεων.

Περίληψη: LinkedIn για Γιατρούς

Το LinkedIn μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο πρόσωπο με πρόσωπο. Όσο περισσότερο «εσείς» και αυθεντικότητα βάζετε στη δικτύωση του LinkedIn, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. Αυτό που βάζετε σε αυτό είναι αυτό που μπορείτε να βγάλετε από αυτό.

Δεν υπάρχει τίποτα σαν το καλό «γράσο αγκώνα» προκειμένου να αναπτυχθεί ένα επιτυχημένο προφίλ LinkedIn που οδηγεί πραγματικά νέους ασθενείς. Αξιοποιήστε τα εργαλεία μάρκετινγκ του LinkedIn που έχετε στη διάθεσή σας για να επικοινωνήσετε με την κοινότητά σας!