Γνωρίστε τον Raymond Nii Ayi, τον ταχέως ανερχόμενο YouTuber από τη Γκάνη

Γνωρίστε τον Raymond Nii Ayi, τον ταχέως ανερχόμενο YouTuber από τη Γκάνη

Dezember 31, 2022 0 Von admin

Το κανάλι του Raymond Nii Ayi στο YouTube έχει 30.000 συνδρομητές και όλο και περισσότερο. Ταίριαξε με διεθνώς γνωστούς συναδέλφους του δημιουργούς, δημιούργησε μια καριέρα στο χώρο και χτίζει μια αυτοκρατορία των media.

Το κανάλι του Ayi διαθέτει μεγάλη ποικιλία περιεχομένου σχετικά με θετικά πράγματα που μπορείτε να βρείτε στην Γκάνα και στην Αφρική γενικά. Νιώθει ότι η ήπειρος έχει για πολύ καιρό παρουσιαστεί αρνητικά στον κόσμο και εργάζεται σκληρά για να βοηθήσει να αλλάξει αυτή η αφήγηση.

Καθίσαμε μαζί με τον δημιουργό – ο οποίος είναι επίσης επαγγελματίας φωτογράφος και πιλότος drone – για να μάθουμε περισσότερα για τη λαμπρή μέχρι τώρα καριέρα του. Διαβάστε και εμπνευστείτε!

Career Fodder: Πείτε μας για το κανάλι σας στο YouTube. Πότε το ξεκινήσατε και τι είναι το περιεχόμενο;

Raymond Nii: Το κανάλι μου έχει να κάνει με την προώθηση της Γκάνας στον κόσμο και οτιδήποτε θα δώσει μια καλή εικόνα της Αφρικής. Συχνά αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι έρχονται στην Αφρική και επιλέγουν την αφήγηση που θέλουν να δείξουν στον κόσμο.

αυτό είναι
Ο Nii Aya με τη Miss Trudy και τον Wode Maya

Ως κινηματογραφιστής, έχω κάμερες και άλλο εξοπλισμό, οπότε γιατί να μην πω μια αυθεντική ιστορία; Αν δεν πούμε την ιστορία μας, θα ειπωθεί με λοξό τρόπο.

Πρέπει λοιπόν να πούμε την ιστορία της Αφρικής με θετικό τρόπο. Κάνω ανθρώπους που επισκέπτονται την Γκάνα για πρώτη φορά ή ντόπιους να πουν τις εμπειρίες τους.

Κάνω επίσης περιηγήσεις βίντεο για να τους δείξω στη Γκάνα – μέρη για φαγητό, ύπνο ή διασκέδαση.

Επί του παρόντος, έχω ένα έργο στο οποίο εργάζομαι – Ανάπτυξη στην Γκάνα. Παρουσιάζω κυβερνητικά έργα υποδομής εδώ στην Γκάνα.

Οι ξένοι μπορεί να μας αντιληφθούν ότι δεν έχουμε καλούς δρόμους, κτίρια, γέφυρες ή ακόμα και αεροδρόμια. Η φτώχεια είναι το μόνο που δείχνουν οι άνθρωποι στις δυτικές χώρες. Κάνοντας αυτό, μπορώ επίσης να συνδεθώ με τους Γκανέζους στη διασπορά και να τους ενημερώσω για το τι συμβαίνει στο σπίτι.

CF: Το κάνεις αυτό εδώ και αρκετό καιρό. Ποιο θα έλεγες ότι είναι το μεγαλύτερο highlight της καριέρας σου;

RN: Το κάνω αυτό για σχεδόν 4 χρόνια. Δεν είχα σχέδια να κάνω YouTube. Φωνάξτε τον αδερφό μου Wode Maya – τον ​​πιο ισχυρό YouTuber στην Αφρική – που με μύησε σε αυτό το βασίλειο.

αυτό είναι
Ο Nii με τους Wode Maya και Drew Binsky

Πάντα ήθελα να δουλέψω μαζί του στα έργα του – να γυρίσω τα βίντεό του. Η Μάγια είχε την έδρα της στην Κίνα εκείνη την εποχή.

Άπλωσα το χέρι και όταν προσγειώθηκε στην Γκάνα, παρουσιάστηκε και έγινα YouTuber.

Αυτό είναι λοιπόν το μεγαλύτερο αποκορύφωμά μου – η συνάντησή του. Η γνωριμία του με ενέπνευσε να ξεκινήσω ένα κανάλι.

Έχω γνωρίσει επίσης έναν από τους πιο δημοφιλείς YouTubers της Αμερικής Ντρου Μπίνσκι. Είχα κάνει ένα χαρακτηριστικό βίντεο σε έναν 18χρονο απόφοιτο γυμνασίου που είχε κατασκευάσει και κατασκευάσει το δικό του αυτοκίνητο.

Όταν είδε το βίντεο, άπλωσε το χέρι του. Ο Μπίνσκι κατέβηκε στην Γκάνα και τον συνέδεσα με το αγόρι για να μπορέσει να του κάνει ένα βίντεο.

Το βίντεο έγινε viral και πολλοί έμαθαν για τον νεαρό.

CF: Τα βίντεό σας έχουν τεράστιο αριθμό προβολών. Η δέσμευση είναι επίσης υψηλή – ειδικά στην ενότητα σχολίων. Ποιο θα λέγατε ότι είναι το βίντεο για το οποίο είστε πιο περήφανοι μέχρι σήμερα;

RN: Τα βίντεο με τις περισσότερες προβολές είναι μέρος της σειράς μου „Ghana to the World“. Παίρνω συνεντεύξεις από διασπορικούς που επισκέπτονται την Γκάνα – ειδικά από Αφροαμερικανούς.

αυτό είναι
Nii Aya με Wode Maya

Το κάνω αυτό κατά τον πρώτο χρόνο της επίσκεψής τους, για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στην Γκάνα. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ξαναπάει στην Αφρική. Συνδέομαι μαζί τους και καταλαβαίνω την προοπτική τους επειδή έχουν τροφοδοτηθεί με μια εντελώς διαφορετική εικόνα της Αφρικής από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

CF: Ποια είναι μερικά από τα πράγματα που πιστεύετε ότι δεν έχετε ακόμη επιτύχει;

RN: Θα ήθελα να μπορώ να ταξιδέψω σε ολόκληρη την Γκάνα και την Αφρική για να δείξω στους ανθρώπους την όμορφη πλευρά της Αφρικής. Ως κινηματογραφιστής, θέλω να πω καλές ιστορίες που θα εμπνεύσουν τους συναδέλφους μας στη διασπορά να επιστρέψουν στην Αφρική και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.

CF: Ως δημιουργός, ποιες είναι μερικές από τις προκλήσεις που έχετε αντιμετωπίσει και πώς τις ξεπεράσατε;

RN: Υπήρξαν πολλές προκλήσεις. Το YouTube δεν ανήκει σε Αφρικανό. Μερικές φορές κάνετε βίντεο και δεν έχουν προβολές – δεν ευνοεί τους Αφρικανούς.

Σε ορισμένα μέρη, δεν επιτρέπεται να κινηματογραφείτε. Ωστόσο, αν ξέρετε τι κυνηγάτε – τον ​​απώτερο στόχο – τίποτα δεν θα σας εμποδίσει να τον πετύχετε.

Υπήρξαν πολλές προκλήσεις, αλλά κατάφερα να τις ξεπεράσω.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτά γιατί μπορεί να αποθαρρύνουν κάποιον να ξεκινήσει.

CF: Τέλος, ποιο είναι το μυστικό πίσω από την επιτυχία στο YouTube;

RN: Το YouTube είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης. Περιλαμβάνει πολλά πράγματα – από το σχεδιασμό ιστοριών μέχρι τη λήψη και μετά το να καθίσετε για να επεξεργαστείτε τα βίντεο. Αν θέλετε να πετύχετε στο YouTube, υπάρχει ένας τρόπος να το κάνετε σίγουρα.

αυτό είναι
Nii Aya σε ένα ταξίδι.

Το παν είναι να είσαι συνεπής. Απλώς συνέχισε αυτό που κάνεις. Προς το παρόν, το περιεχόμενό σας ενδέχεται να μην έχει τόνους προβολών. Αν συνεχίσετε να το κάνετε, οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν τελικά το κανάλι σας και θα μάθουν την ιστορία σας.

Μην χαλαρώνετε και δημοσιεύετε βίντεο μια στο τόσο. Μπορεί να μην είστε επαγγελματίας, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας αποτρέπει από το να κάνετε περισσότερες ιστορίες.

Ακολουθήστε το Nii Ίνσταγκραμ, Facebookκαι Κελάδημακαι εγγραφείτε στο κανάλι του στο YouTube.