Γνωρίστε τον Lameck Owesi, ιδρυτή της JenziSmart

Γνωρίστε τον Lameck Owesi, ιδρυτή της JenziSmart

Dezember 31, 2022 0 Von admin

Είχαμε μια συνομιλία με τον επιχειρηματία Lameck Owesi, ο οποίος είναι ο Ιδρυτής της JenziSmart και της DezynBild Consult. Έριξε λίγο φως στο επιχειρηματικό του ταξίδι, την εμπειρία και τις φιλοδοξίες του μέχρι τώρα. Ο Lameck είναι επί του παρόντος Επιχειρηματίας-σε-Εκπαίδευση στο MEST Africa στην Άκρα της Γκάνας. Απολαύστε και εμπνευστείτε!

Lameck πες μας για σένα τι κάνεις;

Γεια, είμαι ο Lameck Owesi, είμαι αρχιτέκτονας με μεγάλο ενδιαφέρον και για την τεχνολογία. Στην αρχιτεκτονική, πρόσφερα αρχιτεκτονικές υπηρεσίες σε μια σειρά έργων – πάνω από 20 έργα στην Κένυα και όχι μόνο.

Τα περισσότερα από αυτά τα έργα κυμαίνονται σε διάφορες τυπολογίες, οικιστικές, εμπορικές, θεσμικές και φιλοξενίας. Και μέσα από αυτό,

Έχω συγκεντρώσει κάποια καλή εμπειρία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τη διαχείριση κατασκευής και την επίβλεψη του χώρου, και όλα αυτά μου έχουν δώσει μια ικανοποιητική εμπειρία για να μπορέσω να χτίσω κάτι που μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνει η κατασκευή στην Αφρική.

Έχετε αγκαλιάσει την τεχνολογία και την έχετε ενσωματώσει σε μια επιχείρηση, θα μας πείτε τι οδήγησε σε αυτό και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε πραγματικά με την τεχνολογία;

Καλά, Προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στην αρχιτεκτονική και την επίβλεψη κατασκευής Έχω παρατηρήσει κάτι, στην αρχιτεκτονική, υπάρχουν πολλές ψηφιακές λειτουργίες στο σχεδιασμό, αλλά υπάρχουν πολύ λίγες από αυτές όταν πρόκειται για εργασίες σε εργοτάξια και το έχουμε δει σε όλη την Αφρική.

Μιλήστε λοιπόν για το πώς αποκτάται η εργασία, πώς αποκτώνται υλικά και πώς γίνεται η διαδικασία παρακολούθησης. σημειώσαμε προβλήματα με αυτό. Υπάρχουν περιπτώσεις που ως αρχιτέκτονας μόλις σχεδιάσω, οι πελάτες μου ρωτούσαν «πώς θα το πραγματοποιήσω αυτό, πώς μπορώ να το κάνω από το σωστό άτομο, πού μπορώ να βρω τα σωστά υλικά και μετά σκεφτήκαμε καλά, μπορεί να κάνει τη ζωή εύκολη για τους πελάτες μας, ακόμη και για τους εργολάβους και τους ανθρώπους αυτής της βιομηχανίας, ψηφιοποιώντας ορισμένα από αυτά τα πράγματα.

Αυτό που θα έλεγες είναι το είδος του έργου για το οποίο είσαι πιο περήφανος του, ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία του εγχειρήματός σας στον τομέα της τεχνολογίας στις κατασκευές;

Τεχνολογία στην κατασκευή, καταρχάς είναι ενδιαφέρουσα. Ξεκίνησα με την εμπειρία μου ως αρχιτέκτονας γιατί έκανα πολλά έργα.

Όπως ανέφερα έχω μεγάλο τεχνολογικό ενδιαφέρον. Έτσι, όταν βλέπω προβλήματα και νιώθω ότι, αυτό μπορεί πραγματικά να λυθεί χρησιμοποιώντας τεχνολογία.

Και ένα από τα πράγματα που άρχισα να κάνω ήταν η έρευνα, έκανα πολλή έρευνα για το πώς συμβαίνουν οι λειτουργίες του χώρου στην Κένυα και συσκευάσαμε τα ευρήματά μας σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από την Αρχιτεκτονική Ένωση της Κένυας, δείχνοντας πώς μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνολογία στις κατασκευές.

Στη συνέχεια αρχίσαμε να κατασκευάζουμε ένα προϊόν που ονομάζεται JenziSmart. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το μοντέλο για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εξαγορά, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης σε κατασκευαστικά έργα για τη μείωση της αναποτελεσματικότητας στην κατασκευή.

Έτσι, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δούμε την Αφρική με τον τρόπο που γίνονται οι εργασίες, προσπαθούμε να εξετάσουμε ολόκληρο το μοντέλο του τρόπου με τον οποίο γίνεται η εξαγορά.

Και μετά πώς θα πρέπει να γίνει και η χρηματοδότηση.

Προσπαθούμε να φέρουμε όλα αυτά τα πράγματα σε ένα μοντέλο που μπορεί να περιορίσει μερικές αναποτελεσματικότητα και αναποτελεσματικότητα στην κατασκευή.

Πού βλέπετε να βρίσκεται η εταιρεία σας τα επόμενα 3 χρόνια;

Έχουμε ένα προϊόν αυτήν τη στιγμή όπως είπα, αλλά μπορέσαμε να δοκιμάσουμε το προϊόν, μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, ακόμη και να προσφέρουμε μια υπηρεσία σε λίγα άτομα.

Αλλά μάθαμε πόσο εντάσεως κεφαλαίου γνωρίζετε πώς είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτή η διαδικασία στην Αφρική.

Εξετάζουμε τη σωστή απόκτηση δεδομένων, εξετάζουμε το σωστό μάρκετινγκ, επομένως ένα μεγάλο πράγμα που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να συγκεντρώσουμε κεφάλαια μιλώντας με έναν αριθμό επενδυτών και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας στην κατασκευή η εργασία καλείται να μιλήσει μαζί μας.

Στα επόμενα τρία χρόνια, στοχεύουμε να ψηφιοποιήσουμε ολόκληρη την αλυσίδα κατασκευαστικών εργασιών και να αποτελέσουμε την πλατφόρμα για όλες τις ψηφιακές λύσεις στον τομέα των κατασκευών.