Γιατί τα Mini Splits είναι πιο αποτελεσματικά από τα Swamp Coolers

Γιατί τα Mini Splits είναι πιο αποτελεσματικά από τα Swamp Coolers

Januar 11, 2023 0 Von admin

Γιατί τα Mini Splits είναι πιο αποτελεσματικά από τα Swamp Coolers

Η ελκυστικότητα τόσο των συστημάτων mini split όσο και των ψυγείων βάλτου είναι μεγάλη, αλλά οι άνθρωποι επιλέγουν να τα χρησιμοποιούν με διαφορετικούς τρόπους. Για να αποκτήσετε το καλύτερο σύστημα ψύξης για το σπίτι σας, θα πρέπει πρώτα να διερευνήσετε τα οφέλη και τα μειονεκτήματα και των δύο. Εδώ είναι τα βασικά γιατί τα mini splits είναι πιο αποτελεσματικά από τα βάλτους ψύκτες.

Περιορισμένο εύρος θερμοκρασίας

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι ψύκτες βάλτου είναι πολύ διαφορετικός από τα συστήματα mini split. Ενώ ένα mini split είναι μια μονάδα κλιματισμού, ένα ψυγείο βάλτου λειτουργεί με εξατμισμένο αέρα για να ψύχει το χώρο μέσω της υγρασίας. Μπορεί να κρυώσει τον αέρα μόνο σε κάποιο βαθμό. Τώρα, υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας υγρής περιοχής με κινούμενο αέρα και μιας χωρίς κινούμενο αέρα – τα επίπεδα άνεσης ποικίλλουν δραστικά. Λάβετε υπόψη ότι η πρόσθετη υγρασία στο σπίτι σας μπορεί να το κάνει άβολο και ζεστό εάν δεν υπάρχει ροή αέρα σε ορισμένες περιοχές του σπιτιού.

Κίνδυνος μούχλας και ωιδίου

Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ένα ψυγείο βάλτου στο σπίτι σας, πρέπει να είστε έτοιμοι να τρέξετε λίγο ξηρό αέρα μαζί του. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί είτε να έχετε ραγίσει ένα παράθυρο για αερισμό είτε να ανοίξετε μια πόρτα εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη κλιματισμό. Η πιθανότητα να αναπτυχθούν μούχλα και ωίδιο στο σπίτι σας και να εισχωρήσουν στον αέρα είναι υψηλή με διατηρημένα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι. Αντίθετα, ένα mini split δεν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα, οπότε λάβετε αυτό υπόψη όταν εξετάζετε τις επιλογές σας.

Όχι τόσο αποδοτικό

Αυτή τη στιγμή, ένα ψυγείο βάλτου μπορεί να φαίνεται η καλύτερη επιλογή. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να καταλήξετε να αντικαθιστάτε και να επισκευάζετε εξαρτήματα του ψυγείου βάλτου και του εσωτερικού του σπιτιού σας εάν έχετε ωίδιο, το οποίο μπορεί να γίνει δαπανηρό. Θα πρέπει επίσης να λειτουργείτε συνεχώς το ψυγείο για να διατηρείτε μια αξιοπρεπή θερμοκρασία, η οποία μπορεί να αυξήσει τους λογαριασμούς ενέργειας και την υγρασία του σπιτιού. Αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι γιατί ένα mini split είναι καλύτερο για το σπίτι σας και γιατί πρέπει να το επιλέξετε.

Ελπίζουμε ότι αυτά τα στοιχεία σχετικά με το γιατί τα mini splits είναι πιο αποτελεσματικά από τα ψυγεία βάλτου θα σας φανούν χρήσιμα καθώς επιλέγετε την καλύτερη μέθοδο για να ψύξετε το σπίτι σας.