Αυτισμός και μαγειρική: Ο Tanishq 12 ετών με τον αυτισμό μοιράζεται μαγειρικές δεξιότητες μέσω του καναλιού μαγειρικής

Αυτισμός και μαγειρική: Ο Tanishq 12 ετών με τον αυτισμό μοιράζεται μαγειρικές δεξιότητες μέσω του καναλιού μαγειρικής

November 30, 2022 0 Von admin
Tanishq μαγείρεμα στην κουζίνα

Ο Tanishq διαγνώστηκε με αυτισμό σε ηλικία δύο ετών. Ως μικρό παιδί, ενδιαφερόταν πολύ περισσότερο για τις εκπομπές τροφίμων παρά για τα κινούμενα σχέδια, επειδή ήταν σύντομες και επαναλαμβανόμενες. Μια μέρα, ως πεντάχρονος, επέμενε να βοηθάει στη μαγειρική στην κουζίνα και από εκείνη την ημέρα ανέπτυξε ενδιαφέρον για τη μαγειρική! Καθώς ο Tanishq μαγείρευε, η μητέρα του παρατήρησε ότι το μαγείρεμα τακτικά τον βοηθούσε και στις κινητικές του δεξιότητες.

Τώρα, σε ηλικία δώδεκα ετών, ο Tanishq έχει το δικό του κανάλι μαγειρικής που ονομάζεται Wonderfud YouTube, Ίνσταγκραμκαι Κελάδημα. Δημοσιεύει τακτικά και τη στιγμή που γράφει αυτό το blog, έχει λίγο πάνω από 140 βίντεο με περισσότερες από 120 ποικιλίες τροφίμων. Τα βίντεό του είναι σύντομα και γλυκά αλλά συναρπαστικά – είναι τόσο υπέροχο να βλέπεις αυτόν τον νεαρό άνδρα να μαγειρεύει με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον! Στη σελίδα του «Σχετικά» στο YouTube, ο Tanishq αναφέρει ότι το κανάλι του αφορά περισσότερο τις μαγειρικές του δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά του παρά για συνταγές. Δείτε ένα από τα εκπληκτικά βίντεο του παρακάτω:

Δεν πρόκειται να πω ψέματα – αυτό το βίντεο πραγματικά με έκανε να βγάλω τα σάλια! Να τον ξαναφτιάχνει τυρί κρέμα!

Γνωρίζετε παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού που αγαπούν τη μαγειρική ή έχουν γαστρονομικά ενδιαφέροντα; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω και δώστε στο Tanishq ένα follow!

Πηγή: Περιοδικό Autism Parenting