Αργή βάρκα προς Λάος – Τσιάνγκ Κονγκ προς Λουάνγκ Πραμπάνγκ [2023]

Αργή βάρκα προς Λάος – Τσιάνγκ Κονγκ προς Λουάνγκ Πραμπάνγκ [2023]

Januar 25, 2023 0 Von admin

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αργό σκάφος προς το Λάος από την Ταϊλάνδη.

Αργή βάρκα στο Λάος Λουάνγκ Πραμπάνγκ

Οι τιμές για το αργό σκάφος προς το Λάος έχουν ενημερωθεί για τον Δεκέμβριο του 2016. Υπόκεινται σε αλλαγές.

Θέλετε λοιπόν να πάρετε το αργό καράβι για το Λάος είτε από το Τσιάνγκ Μάι, το Τσιάνγκ Ράι, το Πάι ή το Τσιάνγκ Κονγκ στην Ταϊλάνδη και θέλετε μερικές συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο να το κάνετε; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επιβιβαστείτε και μόλις επιβιβαστείτε στο σκάφος!

Μπορώ να κάνω κράτηση για το αργό πλοίο για το Λάος μέσω ενός πρακτορείου;

Ναι, υπάρχουν πολλά πρακτορεία που μπορούν να το κανονίσουν αυτό για εσάς σε κάθε μέρος. Μερικές φορές, ακόμη και το κατάλυμά σας μπορεί να το οργανώσει στην ίδια τιμή με ένα πρακτορείο. Απλά ρωτήστε στη ρεσεψιόν σας.

Μην χάσετε τον τελευταίο μας οδηγό για τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Luang Prabang!

Τσιάνγκ Ράι – 1550 μπατ (47,50 $)

Θα σας παραλάβουν από το κατάλυμα σας στο Τσιάνγκ Ράι στις 6:30-7 π.μ. Υπάρχει μια διαδρομή 2 ωρών μέχρι το Chiang Khong, η οποία είναι η πλησιέστερη πόλη στα σύνορα, που φτάνει περίπου στις 9 π.μ.

Στη συνέχεια περνάτε στο Λάος. Μόλις μπείτε επίσημα στη χώρα, επιβιβάζεστε στο λεωφορείο και μεταφέρεστε στο Huay Xai όπου φεύγει το αργό σκάφος. Αυτό είναι ένα ταξίδι 2 ημερών, που περιλαμβάνει λεωφορείο και αργό σκάφος προς το Λάος.

Τσιάνγκ Μάι – 1700 μπατ (52 $)

Υπάρχουν πολλά πρακτορεία στα οποία μπορείτε να κάνετε κράτηση στο Τσιάνγκ Μάι. Το τυπικό πρόγραμμα είναι στις 10:00 π.μ. Παραλαβή από το κατάλυμά σας στο Τσιάνγκ Μάι.

Απέχει 4 ώρες οδικώς από το Τσιάνγκ Κονγκ όπου βρίσκονται τα σύνορα. Θα μεταφερθείτε στο κατάλυμά σας στο Τσιάνγκ Κονγκ και θα μείνετε εκεί για το υπόλοιπο της ημέρας.

Παραλαβή το πρωί στις 8:30 και μεταφορά στο Ταϊλανδέζικο Immigration. Περάστε στο Λάος με λεωφορείο. Στις 10:00 επιβιβαστείτε στο αργό καράβι για το Πακμπένγκ.

Τα πακέτα περιλαμβάνουν διαμονή (είτε μόνο στο Chiang Khong, είτε μερικές φορές και στο Pakbeng), αλλά ανάλογα με την τιμή θα καθορίσουν τα πρότυπα διαμονής σας.

Πρόκειται για ένα μονοήμερο ταξίδι με το λεωφορείο προς τη συνοριακή πόλη και 2 ημέρες με το αργό πλοίο για το Luang Prabang.

Εάν η 2ήμερη αργή βάρκα από το Τσιάνγκ Μάι στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ σας φαίνεται πολύ πονοκέφαλος και χρειάζεται πολύς χρόνος, ελέγξτε το λεωφορείο για ύπνο. Μπορείτε να το κάνετε κράτηση Bookaway.

Pai – 1750 μπατ (53,50 $)

Αφήστε το Pai στις 2 μ.μ. ή στις 6 μ.μ., ανεφοδιάστε με καύσιμα στα περίχωρα του Τσιάνγκ Μάι για να συνεχίσετε προς το Τσιάνγκ Κονγκ. Το ταξίδι είναι μεγάλο και θα φτάσετε στο Chiang Khong γύρω στις 1-2 π.μ.

Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει όλα τα μέσα μεταφοράς και τη διαμονή σας για μία νύχτα στο Chiang Khong.

Μην περιμένετε τίποτα φανταχτερό με το κατάλυμα. Το πρωί θα σε ρίξουν στα σύνορα γύρω στις 9 το πρωί. Πρόκειται για μια μονοήμερη διαδρομή με το λεωφορείο από την Πάι προς τη συνοριακή πόλη και 2 ημέρες με το αργό πλοίο προς το Λάος.

Αν πρόκειται να βρεθείτε σε αυτήν την πόλη, ρίξτε μια ματιά στον πλήρη οδηγό μας για τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Πάι.

Slow Boat to Luang Prabang On The Mekong River Chiang Rai Chiang Mai Pai Chiang Khong Luang Prabang Pakbeng Συμβουλές για το κόστος
Αργή βάρκα προς το Λάος στον ποταμό Μεκόνγκ

Μπορώ να το κάνω μόνος μου και όχι μέσω πρακτορείου; Και ποιο είναι το κόστος;

Ναι, μπορείτε, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ωραία όσο μια οργανωμένη κράτηση. Αν και θα βγει φθηνότερα. Ίσως χρειαστεί να ταξιδέψετε στο Τσιάνγκ Κονγκ μια μέρα και στη συνέχεια να κάνετε τη διέλευση των συνόρων την επόμενη μέρα για να είστε εγκαίρως με το αργό σκάφος προς το Λάος.

Οι παρακάτω πληροφορίες κάνουν το ταξίδι από το Τσιάνγκ Ράι

 • Λεωφορείο από το Τσιάνγκ Ράι προς τα σύνορα – 65 μπατ (2 $)
  Πάρτε το λεωφορείο για Chiang Khong. Ρωτήστε στο σταθμό των λεωφορείων και ενημερώστε τους ότι θα πάτε στα σύνορα του Λάος.
 • Λεωφορείο πάνω από τη Γέφυρα Φιλίας – 25 μπατ (0,75 $)
  Αυτή είναι η γέφυρα από την Ταϊλάνδη στο Λάος. Οι ξένοι δεν μπορούν πλέον να περάσουν το πλοίο απέναντι.
 • Βίζα κατά την άφιξη – $30 ΗΠΑ
 • Λεωφορείο από τα σύνορα προς την αποβάθρα – περίπου 30.000-50.000 Kip (3,50 $ – 6 $)
  Αυτή η τιμή είναι μια εκτίμηση καθώς ρωτήσαμε διάφορους οδηγούς αλλά δεν φαινόταν να ξέρουν τι ζητούσαμε. Όλοι έδωσαν διαφορετικές τιμές, αλλά δεν μπορούσαμε να προσδιορίσουμε αν ήμασταν στην ίδια σελίδα, καθώς υπέθεσαν ότι τα είχαμε όλα προ-οργανωμένα
 • Αργή βάρκα οργανωμένη από τα σύνορα – 1200 μπατ / 300.000 Kip (37,50 $)
 • Αργή βάρκα που οργανώνεται από την αποβάθρα του σκάφους στο Huay Xai – 900 Baht / 220.000 Kip (27,50 $)
 • Tuk tuk σε Luang Prabang- 15.000-20.000 Kip (1,80$-2,50$)
  Πραγματοποιήσαμε ανταλλαγές και μειώθηκαν στα 15.000 kip ανά άτομο. Η μαφία tuk-tuk θα σας πει ότι δεν έχετε άλλη επιλογή από το να προαγοράσετε ένα εισιτήριο. Αρνηθήκαμε και αρχίσαμε να περπατάμε. Τελικά ένας οδηγός προσφέρθηκε να μας πάει στη φθηνότερη τιμή.
 • Σημείωση – Από τότε έχουμε ακούσει για κάποιους ταξιδιώτες που αρνήθηκαν να κατέβουν από το σκάφος έξω από το Luang Prabang. Άρχισαν λογομαχία με τους καπετάνιους, απαιτώντας να τους πάρουν την υπόλοιπη διαδρομή, μαζί με τους ντόπιους. Τελικά οι άντρες των σκαφών έδιωξαν τους πάντες από το σκάφος, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ. Για χάρη της προσπάθειας να εξοικονομήσετε μερικά δολάρια, μην το κάνετε αυτό.

Δεν έχω μετρητά στις ΗΠΑ για την πληρωμή μου για τη βίζα, πού μπορώ να βρω;

Στο Τσιάνγκ Ράι πήγαμε σε μια μεγάλη τράπεζα κοντά στον πύργο του ρολογιού. Τα μικρότερα υποκαταστήματα και τα κέντρα ανταλλαγής δεν έχουν ξένα χρήματα. Αναζητήστε τα μεγαλύτερα υποκαταστήματα και τράπεζες. Τσιάνγκ Μάι υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές.

Τζάζα που ανταλλάσσει χρήματα στα σύνορα. Αργή βάρκα στο Λάος. Τσιάνγκ Μάι Τσιάνγκ Ράι Πάι Τσιάνγκ Κονγκ Λουάνγκ Πραμπάνγκ
Τζάζα που ανταλλάσσει χρήματα στα σύνορα.
Πού μπορώ να βρω λίγο Laos Kip;

Πριν λάβετε τη βίζα σας και περάσετε την πύλη του τελωνείου, υπάρχει γκισέ συναλλάγματος. Υπάρχει επίσης ένα από την άλλη πλευρά, αλλά θα συνιστούσα να ανταλλάξετε τα χρήματά σας πριν περάσετε επίσημα. Θα είναι πιο γρήγορο γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν πρώτα τη βίζα τους και μετά ασχολούνται με το νόμισμα μόλις εισέλθουν στο Λάος. Βρήκαμε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία είναι η αγοραία τιμή και δεν χρεώνουν χρέωση.

Τι πάει με το εισιτήριό μου για αργό σκάφος;

Εάν είστε σε μια περιοδεία, θα σταματήσουν στα πρακτορεία και θα σας εξηγήσουν τι σας συμβαίνει. Έπρεπε να δώσουμε το διαβατήριό μας στον ιδιοκτήτη και μας εξήγησε ότι για να λάβετε τα εισιτήρια πρέπει να δείξετε τη σφραγίδα εισόδου στο διαβατήριό σας και θα γράψει το όνομα και τον αριθμό διαβατηρίου σας. Το δίνει στον οδηγό για να πάρει τα εισιτήρια με τα χρήματα να πληρώσει.

Το Λάος είναι ακόμα πίσω όσον αφορά την τεχνολογία και όλα γίνονται με το χέρι. Έτσι, δίνοντας το διαβατήριό σας στον οδηγό, η διαδικασία θα είναι πιο γρήγορη με την ίδια γλώσσα που μιλάτε και αυτό είναι μια καθημερινή ρουτίνα για αυτούς. Εάν διστάζετε λίγο να παραδώσετε το διαβατήριό σας σε έναν άγνωστο (ήμασταν), είστε ευπρόσδεκτοι να πάτε με τον οδηγό και να παρακολουθήσετε τη διαδικασία επεξεργασίας του εισιτηρίου σας.

Εάν πετάτε μόνοι, απλώς πηγαίνετε στο κουτί εισιτηρίων που βρίσκεται πάνω από το νερό στα αριστερά, όταν περπατάτε προς την αποβάθρα του σκάφους.

Αργή βάρκα στο Λάος σε αναμονή για αναχώρηση. Chiang Mai Pai Chiang Rai Chiang Khong Luang Prabang Συμβουλές για το κόστος Συμβουλές
Αργή σκάφη που περιμένουν να αναχωρήσουν.

Πόσο καιρό θα διαρκέσει το αργό σκάφος για το Λουάνγκ Πραμπάνγκ;

Δύο μέρες όλα. Η πρώτη μέρα θα σας έχει στο νερό για έως και 7 ώρες. Φεύγετε από το Huay Xai στις 11 π.μ. και φτάνετε στο Pakbeng γύρω στις 6 μ.μ. Στη συνέχεια θα διανυκτερεύσετε στο Pakbeng σε διαμονή με δικά σας έξοδα.

Τη δεύτερη μέρα θα χρειαστούν έως και 8 ώρες. Φεύγετε από το Pakbeng στις 9:30 π.μ. και φτάνετε στο Luang Prabang στις 5:30 μ.μ.

Τη δεύτερη μέρα φροντίστε να φτάσετε στο σκάφος στις 8:30 π.μ. ή νωρίτερα για να επιλέξετε τη θέση σας. Διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε κολλημένοι στο μηχανοστάσιο. Αυτές οι ώρες εξαρτώνται από την εποχή, λόγω των αλλαγών στο ύψος του ποταμού.

Υπάρχει φαγητό και ποτό στο πλοίο;

Υπάρχει φαγητό, ποτά και αλκοόλ στο σκάφος που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά είναι διπλάσια τιμή σε σύγκριση με την κύρια γη. Θα συνιστούσα να πάρετε το φαγητό και τα ποτά σας πριν επιβιβαστείτε.

Αν θέλετε μπύρα, μερικά mini marts στο Huay Xai πουλήστε κουτιά από φελιζόλ και πάγο για να τα διατηρήσετε δροσερά. Αγοράζοντας τα πάντα πριν από την επιβίβαση θα είναι φθηνότερο και θα έχετε μια μεγαλύτερη επιλογή για να διαλέξετε.

Τιμές εν πλω και γης (στο Λάο Κιπ)

ΕΙΔΟΣ
ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ
Μεγάλο Beerlao 10.000 25.000
Κουτιά Beerlao 8.000 15.000
Καφές/Τσάι 5.000 5.000
Αναψυκτικό (Coke/Sprite/κ.λπ.) 8.000 15.000
Τσιπς / πατατάκια 7.000 15.000
Φλιτζάνι νουντλς 7.000 15.000

Πού να μείνω στο Luang Prabang;

Το Luang Prabang έχει πολλές διαφορετικές επιλογές για ξενοδοχεία και ξενώνες. Δεν είναι το φθηνότερο μέρος στη χώρα, αλλά και πάλι μπορείτε να περιμένετε να βρείτε ένα δωμάτιο για περίπου 10 $ τη βραδιά ή λιγότερο, αν κάνετε λίγη αναζήτηση. Στην περίοδο αιχμής δεν είναι ασυνήθιστο να περπατάτε για ώρες προσπαθώντας να βρείτε κάτι στον προϋπολογισμό σας (αυτό ακριβώς κάναμε).

Αν προτιμάτε να εμφανιστείτε στην πόλη με κάτι ήδη οργανωμένο, σίγουρα συνιστούμε να ελέγξετε τις επιλογές Agoda και Booking.com

Οι αναγνώστες του NOMADasaurus έχουν αποκλειστική έκπτωση 10%. διαμονή στην agoda. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό: AGODANMD10 στο ταμείο.

στο αργό σκάφος στο Λάος. Chiang Mai Chiang Rai Pai Luang Prabang Συμβουλές Κόστος συμβουλών
Στο αργό καράβι για το Λάος.

Ποιες είναι οι άλλες επιλογές μου εάν δεν θέλω να πάρω το αργό καράβι στο Λάος;

Ταχύπλοα από το Huay Xai

Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο Pakbeng και το Luang Prabang με ταχύπλοο. Φεύγει από μια διαφορετική προβλήτα όπως το αργό σκάφος στο Huay Xai, αλλά αν έχετε κάνει κράτηση μέσω πρακτορείου θα σας παραλάβουν και θα σας μεταφέρουν εκεί.

Εάν αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας, το κόστος του σκάφους (όταν είναι γεμάτο, 6 άτομα ανά σκάφος) είναι 190.000 kip για το Pakbeng και 320.000 kip για το Luang Prabang. Είναι πιο δύσκολο να οργανωθείς στην προβλήτα, αλλά αν έχεις μια ομάδα 6 ατόμων όλα έτοιμη, γελάς.

Χρειάζονται 3 ώρες για το Pakbeng και 3 ώρες για το Luang Prabang, με ένα μεγάλο διάλειμμα ανάμεσα στα μέρη για να γευματίσετε και να αλλάξετε βάρκα.

Λάβετε υπόψη ότι εάν κάνετε προκράτηση του ταχύπλοου εκτός εποχής, τότε δεν είναι εγγυημένο ότι θα λειτουργήσει την ημέρα που θέλετε, παρά τα όσα λέει ο ταξιδιωτικός πράκτορας.

Εάν φτάσετε στο Huay Xai και ενημερωθείτε ότι δεν λειτουργεί, θα σας προσφέρουν είτε το αργό πλοίο είτε το λεωφορείο και θα σας επιστρέψουν τη διαφορά στην τιμή. Αυτός ο τρόπος είναι σίγουρα ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε από το Huay Xai στο Luang Prabang αλλά όχι ο ασφαλέστερος.

Οι οδηγοί φορούν κράνη αλλά (από ότι είδαμε) οι επιβάτες όχι, αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Δεν έχει το καλύτερο ιστορικό ασφάλειας και υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι όταν η στάθμη του νερού του ποταμού είναι χαμηλή. Εκτός αν έχετε μια επιθυμία θανάτου, ξανασκεφτείτε το και πάρτε το αργό καράβι για το Λάος.

*****ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ*****

Παιδιά του Μεκόνγκ. Αργή βάρκα στο Λάος. Chiang Mai Chiang Rai Pai Luang Prabang Συμβουλές Κόστος συμβουλών
Παιδιά του Μεκόνγκ.

Λεωφορείο από Huay Xai

Αυτός ο τρόπος είναι επίσης ένας πιο γρήγορος αλλά μια μεγάλη διαδρομή – 500 χλμ. Υπάρχουν μερικοί τερματικοί σταθμοί λεωφορείων στο Huay Xai και μπορεί να μπερδευτείτε λίγο.

Υπάρχει ένας σταθμός βόρεια (σταθμός Kiew Lot Sai Nuan), ένας νότια (Σταθμός Naluang) και ένας άλλος από όπου αναχωρούν τα μίνι βαν από τον οποίο είναι επίσης νότια της πόλης (Σταθμός Naluang Mini Bus).

Οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν το μίνι βαν. Οι οδηγοί του Songthaew γνωρίζουν ποιος σταθμός έχει ποια λεωφορεία ή μίνι βαν, οπότε απλώς ρωτήστε.

Εάν αυτή είναι η μορφή μεταφοράς που έχετε επιλέξει, τότε θα χρειαστεί να πιάσετε ένα songthaew εκεί έξω, το οποίο μπορεί να κοστίσει μεταξύ 15.000-30.000 kip ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που έχετε.

Μην ξεχνάτε να κάνετε ανταλλαγή, δεν βλάπτει να δοκιμάσετε! Μπορείτε να πάρετε το κανονικό λεωφορείο για περίπου 120.000 kip ή το λεωφορείο VIP για περίπου 145.000 kip.

Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες για τα λεωφορεία μόνο και μόνο επειδή έχουν την ετικέτα VIP. Επιβεβαιώστε οπωσδήποτε αν το λεωφορείο έχει κλιματισμό ή όχι.

Υπάρχουν πολλοί προορισμοί, 3,5 ώρες για το Luang Namtha, 7 ώρες για το Oudom Xay και 12 ώρες για το Luang Prabang. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει ένα καλό βιβλίο ή έχετε καλή μουσική στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής σας. Μπορείτε να το οργανώσετε μόνοι σας ή σε κάποιο πρακτορείο.

Με ένα πρακτορείο μπορεί να κοστίσει περίπου 1500 μπατ, αναχώρηση από το Τσιάνγκ Μάι στις 10 π.μ. και άφιξη στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ στις 5 π.μ., οδηγώντας όλη τη νύχτα.

Τα πακέτα περιλαμβάνουν συνήθως μίνι λεωφορείο από το Τσιάνγκ Μάι προς το Τσιάνγκ Κονγκ, μεταφορά μέσω της γέφυρας φιλίας προς το Χουάι Χάι και το λεωφορείο από το Χουάι Χάι προς το Λουάνγκ Πραμπάνγκ.

Τα λεωφορεία είναι γεμάτα χωρητικότητα και μερικές φορές περισσότερο. Οι δρόμοι είναι ακόμη υπό κατασκευή, επομένως σε τμήματα μπορεί να είναι πολύ ανώμαλοι. Εάν πάθετε ναυτία, μην ξεχάσετε τα tablet σας.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το αργό σκάφος προς το Λάος από την Ταϊλάνδη είναι ο καλύτερος τρόπος να πάτε! Τι νομίζετε;

Παιδιά του Μεκόνγκ. Chiang Mai Chiang Rai Pai Luang Prabang Συμβουλές Κόστος συμβουλών
Παιδιά του Μεκόνγκ. Αργή βάρκα στο Λάος Λουάνγκ Πραμπάνγκ.
Η πόλη του Pakbeng. Αργή βάρκα στο Λάος Λουάνγκ Πραμπάνγκ. Τσιάνγκ Μάι Πάι Λουάνγκ Πραμπάνγκ Τσιάνγκ Ράι
Η πόλη Pakbeng
Ο ποταμός Μεκόνγκ. Αργή βάρκα στο Λάος Λουάνγκ Πραμπάνγκ. Τσιάνγκ Μάι Τσιάνγκ Ράι Πάι
Ο ποταμός Μεκόνγκ
Η όμορφη θέα. Αργή βάρκα στο Λάος Λουάνγκ Πραμπάνγκ. Τσιάνγκ Μάι Τσιάνγκ Ράι Πάι
Η όμορφη θέα.