Ανακοινώνοντας την έκθεση Εμπορίου Κατάστασης Συνδρομής 2022 από την Recharge

Ανακοινώνοντας την έκθεση Εμπορίου Κατάστασης Συνδρομής 2022 από την Recharge

Januar 16, 2023 0 Von admin

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας μεταφέρουμε βασικά στοιχεία από τη φετινή έκθεση State of Subscription Commerce από το Recharge, που περιγράφει λεπτομερώς βασικές πληροφορίες και προτάσεις από το 2021.

Το 2020, οι έμποροι συνδρομητών είδαν επιταχυνόμενη ανάπτυξη, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα lockdown και τις καραντίνες. Οι καταναλωτές ανταλλάσσουν τα εβδομαδιαία ταξίδια τους για αγορές μέσω διαδικτύου με ευκαιρίες διαδικτυακών αγορών. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο υψηλή ανάπτυξη για τους υπάρχοντες συνδρομητικούς εμπόρους, αλλά και η εμφάνιση νέων εμπόρων συνδρομητών σε κάθε κλάδο.

Καθώς οι έμποροι λιανικής άρχισαν να ανοίγουν πίσω τις πόρτες τους και εμφανίστηκαν νέες προκλήσεις, όπως καθυστερήσεις στην αποστολή, ζητήματα logistics και πληθωρισμός κόστους, ήταν περίεργοι ποιος θα ήταν ο αντίκτυπος στους διαδικτυακούς εμπόρους. Θα σταματήσει ή θα μειωνόταν η ανάπτυξή τους; Οι νέοι αγοραστές θα ακύρωναν τις παραγγελίες τους με αντάλλαγμα την εμπειρία της επιστροφής στο κατάστημα;

Αυτό που βρήκαν μέσα από την ανάλυσή τους σε περισσότερους από 12 χιλιάδες εμπόρους και πάνω από 25 εκατομμύρια πελάτες ήταν ότι οι συνδρομές πρόσφεραν και στα δύο μέρη ένα νέο επίπεδο σταθερότητας καθ‘ όλη τη διάρκεια του 2021.

«Οι άνθρωποι ποθούν εμπειρίες που επαναλαμβάνονται – ειδικά σε αβέβαιους καιρούς. Με αυτόν τον τρόπο, οι συνδρομές μπορούν να παρέχουν τεράστια σταθερότητα τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές».
– Η έκθεση για την κατάσταση συνδρομής για το 2022

Η έκθεση για την κατάσταση συνδρομής για το 2022

Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη των ευρημάτων μας στη φετινή έκθεση. Για την πλήρη ανάλυση και τα βασικά στοιχεία, κατεβάστε την πλήρη αναφορά.

Ο αντίκτυπος του 2021 στους κλάδους του συνδρομητικού εμπορίου

Σε όλους τους κλάδους, οι έμποροι με συνδρομή αύξησαν τη συνολική πελατειακή τους βάση κατά μέσο όρο 31% από έτος σε έτος. Συνδυάζοντας αυτή τη μέση αύξηση της πελατειακής βάσης ήταν η ανάπτυξη σε κάθε κλάδο σε μέση μηνιαία βάση.

In-article-image_1-2

Αυτές οι συνεχείς προσθήκες νέων πελατών το 2021 έδειξαν περαιτέρω ότι οι συνδρομές είναι εδώ για να μείνουν και έχουν γίνει τακτικό μέρος της εμπειρίας αγορών για τους καταναλωτές.

Σε συνδυασμό με την αύξηση των συνολικών πελατών, οι έμποροι συνδρομητών είδαν επίσης σημαντική ανάπτυξη στους τρεις βασικούς τομείς μιας υγιούς διαδικτυακής επιχείρησης: μέση αξία παραγγελίας (AOV), μηνιαία επαναλαμβανόμενα έσοδα (MRR) και αξία διάρκειας ζωής πελατών (LTV).

Οι έμποροι συνδρομητών διατηρούν πελάτες σε υψηλότερες τιμές

Κατά την εξέταση των ποσοστών διατήρησης για τους εμπόρους συνδρομής—τόσο σε κάθε κλάδο όσο και σε τμηματοποίηση ανά ετήσιο εύρος GMV—ανακαλύφθηκε ότι μετά από μια περίοδο 12 μηνών, έως και το 42% των συνδρομητών παρέμειναν με τους εμπόρους.

Σε συνδυασμό από μήνα σε μήνα, οι έμποροι με συνδρομή βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από τους μη συνδρομητές ομολόγους τους. Σύμφωνα με την αναφορά σημείων αναφοράς προϊόντων της Mixpanel, το μέσο μηνιαίο ποσοστό διατήρησης χρηστών στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μόλις 1%.

Οι έμπειροι έμποροι συνδρομητών έχουν χρησιμοποιήσει τη βελτιστοποίηση για να έχουν καλύτερες τιμές από τους νέους ομολόγους τους

Καθώς οι νέοι έμποροι εισέρχονται στο συνδρομητικό οικοσύστημα, ο μέσος αριθμός ενεργών συνδρομητών τους μετά από ένα χρόνο είναι αρκετά εντυπωσιακός, γεγονός που δείχνει περαιτέρω ότι οι καταναλωτές είναι σε προνομιακή θέση να επενδύσουν σε συνδρομητικές προσφορές.

Καθώς οι έμποροι αποκτούν περισσότερη εμπειρία στον κόσμο των συνδρομών, συχνά δημιουργούν μια πιο βελτιστοποιημένη στοίβα τεχνολογίας για την περαιτέρω υποστήριξη των συνδρομητών. Με αυτόν τον τρόπο, βλέπουν υψηλότερα ποσοστά αύξησης νέων συνδρομητών.

Μια ανάλυση κοορτών εμπόρων από την GMV

Μια νέα προσθήκη στη φετινή έκθεση ήταν η διατομή δεδομένων από πέντε κοόρτες. Η ομάδα εμπόρων χωρίστηκε σε πέντε ξεχωριστές κατηγορίες, χρησιμοποιώντας το ετήσιο GMV τους για να επικεντρωθεί στις βασικές τάσεις για κάθε ομάδα.

Όσο περισσότερο GMV, τόσο περισσότερες ενσωματώσεις

Ίσως ένα από τα πιο διαφωτιστικά ευρήματα ήταν η χρήση ενσωματώσεων από την κορυφαία κοόρτη για τη δημιουργία της στοίβας τεχνολογίας τους. Καθώς το GMV αυξήθηκε, το ίδιο αυξήθηκε και η χρήση κατηγορηματικών εφαρμογών τρίτων, όπως το email marketing, τα SMS, τα αναλυτικά στοιχεία και τα εργαλεία πωλήσεων και μετατροπών.

Το υψηλότερο GMV δεν μεταφράζεται σε υψηλότερο AOV & LTV

Θα ήταν εύκολο να υποθέσουμε ότι οι έμποροι με τα υψηλότερα GMV είχαν επίσης τα υψηλότερα AOV και LTV, ενώ στην πραγματικότητα, ίσχυε το αντίθετο. Ορισμένες κοόρτες με πολύ χαμηλότερο GMV είδαν υψηλότερα επίπεδα AOV και LTV, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους αφοσιωμένους και ενεργούς συνδρομητές.

Οι πελάτες εκτιμούν τις ευέλικτες επιλογές

Όπως και με την ανάλυση της περσινής έκθεσης, διαπίστωσαν ότι οι πελάτες εκμεταλλεύτηκαν τους εμπόρους που προσφέρουν ευέλικτες επιλογές όπως η παράλειψη μιας αποστολής, η ανταλλαγή προϊόντων ή η προσθήκη προϊόντων μίας χρήσης στην παραγγελία τους.

In-article-image_3-2

Σε όλες τις κοόρτες, οι καταναλωτές αγόρασαν 28 εκατομμύρια προϊόντα εφάπαξ, παρέλειψαν μια αποστολή πάνω από 12 εκατομμύρια φορές και αντάλλαξαν προϊόντα πάνω από 7 εκατομμύρια φορές. Οι πιο αφοσιωμένοι πελάτες έκαναν αυτές τις ενέργειες κατά μέσο όρο 3 φορές κατά τη διάρκεια του έτους.

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσετε να σκέφτεστε τη διατήρηση

Κατά τη μελέτη της διατήρησης σε όλες τις κοόρτες, ένα θέμα συνέχισε να ξεχωρίζει για όλους: Η διατήρηση πρέπει να είναι στο μυαλό σας από τη στιγμή που ένας πελάτης υπογράφει μαζί σας. Μετά από 1 μήνα σύνδεσης, η πλειονότητα των πελατών εξακολουθεί να είναι πελάτες: Πάνω από το 80%, για την ακρίβεια. Μέσα στους πρώτους 4 μήνες, αυτό το στατιστικό μειώνεται κοντά στο 50-60%.

Το takeaway; Επικοινωνήστε με τους πελάτες σας έγκαιρα και τακτικά για να αυξήσετε τον «κολλώδη παράγοντα». Αν τους κρατήσετε νωρίς αφοσιωμένους στις συνδρομές τους, μπορείτε να ενισχύσετε τους αριθμούς διατήρησής σας καθώς προχωρούν οι μήνες.

Ο Σταθερός κερδίζει τον αγώνα

Η συνεχής βελτιστοποίηση γύρω από τις συνδρομές ενισχύει ακόμη περισσότερο τη σταθεροποιητική επίδραση που έχουν στην επιχείρησή σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η Έκθεση Εμπορίου για την Κατάσταση Συνδρομής για το 2022 παρουσιάζει τις ευκαιρίες που εξακολουθούν να έχουν οι έμποροι με συνδρομές με τους πελάτες τους και παρέχει βασικές πληροφορίες για το πώς να επωφεληθείτε από μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά.

Διαβάστε την πλήρη έκθεση