Έκθεση: Το 85% των οικονομικών ηγετών προετοιμάζεται για πιθανή ύφεση και οικονομική αναταραχή το 2023

Έκθεση: Το 85% των οικονομικών ηγετών προετοιμάζεται για πιθανή ύφεση και οικονομική αναταραχή το 2023

November 26, 2022 0 Von admin

Ρίξτε μια ματιά στις συνεδρίες κατ‘ απαίτηση από τη Σύνοδο Κορυφής Low-Code/No-Code για να μάθετε πώς να καινοτομείτε με επιτυχία και να επιτύχετε αποτελεσματικότητα, αναβαθμίζοντας και κλιμακώνοντας τους πολίτες προγραμματιστές. Παρακολουθήσετε τώρα.


OneStreamηγέτης στις λύσεις διαχείρισης εταιρικής απόδοσης (CPM), πρόσφατα ανέθεσε μια έκθεση μέσω της Hanover Research για να ερευνήσει τους ηγέτες χρηματοδότησης σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική σχετικά με τις απαντήσεις στις οικονομικές προκλήσεις και τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι η συνεχιζόμενη παγκόσμια αναταραχή συνεχίζει να επηρεάζει τον οικονομικό σχεδιασμό. Στην πραγματικότητα, το 85% των οικονομικών ηγετών κάνει αναπροσαρμογές στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια επικείμενη ύφεση και σχεδόν οι μισοί (47%) αναγνώρισαν την οικονομική αναταραχή ως τη μεγαλύτερη απειλή για τις επιχειρήσεις το 2023.

Η επικείμενη ύφεση θα κάνει τα σχέδια προσλήψεων συντηρητικά το 2023, ειδικά στα λογιστικά και οικονομικά τμήματα. Οι οικονομικοί ηγέτες θα πρέπει να επενδύσουν σε περισσότερους αυτοματισμούς και ψηφιακή τεχνολογία για να αυξήσουν την παραγωγικότητα με την τρέχουσα έλλειψη ταλέντων. Οι περισσότεροι ηγέτες (57%) σχεδιάζουν να επενδύσουν περισσότερα σε λύσεις σχεδιασμού και αναφοράς που βασίζονται σε cloud το 2023, ενώ σχεδόν οι μισοί (48%) θα επενδύσουν περισσότερα σε προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία. Το 61% χρησιμοποιεί ήδη λύσεις σχεδιασμού και αναφοράς που βασίζονται σε cloud και το 37% χρησιμοποιεί προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, μόνο το 37% των εταιρειών θα επενδύσει περισσότερα στη μηχανική μάθηση (ML). Με την τεχνολογία AutoML να είναι έτοιμη να μειώσει τα εμπόδια στην υιοθέτηση της μηχανικής μάθησης, και παρόλο που το κόστος εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο, σχεδόν οι μισοί (48%) όλων των οικονομικών υπευθύνων λήψης αποφάσεων λένε ότι οι οργανισμοί τους σχεδιάζουν να διερευνήσουν λύσεις AutoML. Στην πραγματικότητα, το ένα τέταρτο (28%) έχουν ήδη υιοθετήσει λύσεις AutoML.

Εκδήλωση

Ευφυής Σύνοδος Ασφάλειας

Μάθετε τον κρίσιμο ρόλο του AI & ML στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις ειδικές περιπτωσιολογικές μελέτες του κλάδου στις 8 Δεκεμβρίου. Εγγραφείτε για το δωρεάν πάσο σας σήμερα.

Κάνε εγγραφή τώρα

Όταν ρωτήθηκε για τις κορυφαίες περιπτώσεις χρήσης τεχνητής νοημοσύνης (AI) και τεχνολογίας ML, το 48% θεωρεί την οικονομική αναφορά ως την κορυφαία ευκαιρία. Οι οικονομικοί ηγέτες βλέπουν την πρόβλεψη πωλήσεων και εσόδων (41%), τον προγραμματισμό της ζήτησης (39%) και τη βελτιστοποίηση πωλήσεων και μάρκετινγκ (39%) ως πρόσθετες ευκαιρίες για αυτές τις τεχνολογίες.

Ωστόσο, για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τεχνικά ζητήματα και ζητήματα ασφάλειας, σχεδόν οι μισές (49%) λένε ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις νέες τεχνολογικές λύσεις, κάτι που αποτρέπει τις νέες επενδύσεις.

Η μελέτη, που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2022, έλαβε πληροφορίες από 657 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων χρηματοοικονομικών (management to C-suite) στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό. Οι ερωτηθέντες απασχολούνται από εταιρείες σε πολυάριθμους κλάδους και ποικίλα έσοδα, με το 34% να απασχολείται από εταιρείες με ετήσια έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Διαβάστε το πλήρης αναφορά από το OneStream.

Η αποστολή του VentureBeat πρόκειται να αποτελέσει μια ψηφιακή πλατεία της πόλης για τους τεχνικούς λήπτες αποφάσεων ώστε να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη μετασχηματιστική επιχειρηματική τεχνολογία και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Ανακαλύψτε τις Ενημερώσεις μας.